Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Színes LCD + PIC
 
Témaindító: pici, idő: Feb 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 46
(#) _ampervadasz_ válasza source2 hozzászólására (») Máj 11, 2008 /
 
Köszönöm,a segítséged!
Itt van a kép, lefényképeztem, és be is vonalaztam, kékkel, hogy ne kelljen rajta erölködni, hgy ez most hova megy, és hasonló!
Ott, ahol pontok vannak, csak ott van találkozási pontja a vonalnak a forrasztással, ahol keresztülvezettem, azt csak úgy kell venni mintha fölöttte menne el!

nyomvonal.jpg
    
(#) szabi_o válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 11, 2008 /
 
Az 1es, ha jól látom a test. Valószínű, hogy a 2es lesz a pozitív táp.
Ha a fénymásoló még üzemképes, mérd meg, hogy így van-e, és ha igen, akkor nagy a valószínűsége, hogy HD44780 kompatibilis. (1-GND, 2-VCC, 3-VO, 4-RES, 5-RW, 6-ENA, 7,8,9,10-a 4 adat)
(#) _ampervadasz_ válasza szabi_o hozzászólására (») Máj 11, 2008 /
 
Kössz a segítséget, de erre későn gondoltam, mert ami csak létezik azt mind leszedtem. D:
(#) source2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 11, 2008 /
 
hi

90% hogy HD44780 kompatibilis, 1 GND 2 Vdd 3 egy feszosztó a poti helyett, 4,5,7,8,9,10 azért vannak összekötve a kapcoslókkal, mert így + lábakat spóroltak meg, a 6 enable láb nincs összekötve semmivel.

üdv
(#) ecostar hozzászólása Máj 23, 2008 /
 
Légyszíves segítsen nekem valaki! A problámám az hogy egy táblázatba letárolt karakter rajzát oszloponként szeretném ki íratni egy 3310-es kijelzőre, de valamiért csak az első oszlopot írja ki, pedig a Mplab-ban szimulálva mindegyik sort ki küldi, mi lehet a probléma?

IDE

MOVLW B'00000001' ;NOT RESET
MOVWF PORTB
MOVLW Lcd_data2 ;SET X-ADDRESS 0 TO 83
CALL TRANSMIT
MOVLW Lcd_data5 ;SET Y-ADDRESS 0 TO 5
CALL TRANSMIT
MOVLW B'00000011' ;D/C SELECT DATA, NOT RESET
MOVWF PORTB


MOVLW D'5'
MOVWF C1
IR MOVFW C1 ;pointer
CALL TABLAZAT
CALL TRANSMIT
DECFSZ C1,F
GOTO IR
MOVLW B'00000011'
CALL TRANSMIT
MOVLW B'00000001'
MOVWF PORTB

GOTO FINISH

ORG 0X50
TABLAZAT
BCF PCLATH,0
BCF PCLATH,1 ; PCLATH = 00
ADDWF PCL,F ; ADD OFFSET TO PROGRAM COUNTER
RETLW B'00000001'
RETLW B'00000011'
RETLW B'00000111'
RETLW B'00001111'
RETLW B'00011111'
RETLW B'00111111'
(#) kobold válasza ecostar hozzászólására (») Máj 23, 2008 /
 
Jó lett volna talán látni a TRANSMIT rutint is; a D/C láb állapota változatlan marad az egyes hívások között?
(#) ecostar válasza kobold hozzászólására (») Máj 23, 2008 /
 
Csak ki akartam emelni a lényeget hogy ne keljen mindent átbogarászni és az lemardta de itt van az egész.

4.asm
    
(#) kobold válasza ecostar hozzászólására (») Máj 23, 2008 /
 
A display config-ban a reset előtt van egy késleltetés, tehetnél utána is, hogy rendesen feléledjen a kijelző (lehet, hogy még nem készült fel a végrehajtásokra).
Amúgy elsőre jónak tűnik, sajnos mindjárt mennem kell haza, nem bogarászhatok sokat...
(#) ecostar válasza kobold hozzászólására (») Máj 23, 2008 /
 
Megpróbáltam amit mondtál de továbra is ugyan az, egyébként ha egyesével küldözgetem ki az oszlopokat akkor az működik csak ha így táblázatból akkarom akkor nem megy csak az elsőig, utána mintha lefagyna.
(#) kobold válasza ecostar hozzászólására (») Máj 23, 2008 /
 
0x0C-re van definiálva a C1 változód, ami közben a PIR1 regiszter, ezt így nem illik, tedd át a 0x20-as címre, vagy egyéb szabadra, csak az általános regiszterek közé. Elvileg ugyan nem kellene interrupt-ot engedélyeznie a beírt biteknek, de tévedhetek, tényleg nincs időm szimulálni az egészet.
(#) ecostar válasza kobold hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Működik! alap hiba volt de nem vettem észre Nagyonszépen kösszönöm a segítségedet! Még lehet hogy foglak fárasztani ha nem baj
(#) zoox válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Hi
Nem tom ismered-e ezt az oldalt DJLCDSIM
ha HD44780 kompatibilis akkor lehet gyakorolni. Én is itt tanulgattam a karakter kijelző progizást,de látva pici fantasztikus alkotásait én is szeretnék foglalkozni a telcsi kijelzők büvölésével.
(#) _ampervadasz_ válasza zoox hozzászólására (») Máj 25, 2008 /
 
Köszönöm a segítséget!
Ez nagyon jó!
Hozzá teszem, engem is Pici vezetett rá...
(#) pako hozzászólása Máj 26, 2008 /
 
Üdv!
Egy N3410 kijelzőt szeretnék PIC-el meghajtani. Már próbálkoztam vele de nem jött össze semmi. 16F873A-t használok. A belső SPI-re vagy I2C-re rá lehet kötni a kijelző adatvonalait, vagy saját rutint kell rá írni? Próbáltam mindent de semmi. Pedig elvileg jó parancsokat küldök, és még jó az LCD is. Help
(#) pako válasza pako hozzászólására (») Máj 27, 2008 /
 
Meg lenne még valami igaz ez nem teljesen ide illő de ti hátha tudtok adni valami infót. Még régebben szétbontottam egy Sagem MyV55-öt, ebből a kamera maradt csak meg. Ha jól tudom 320x240es felbontású, szóval nem lenne valami nehéz lekezelni. Csak nem találtam róla semmit, se adatlapot még csak lábkiosztást se. Ha tudtok róla adni valami infót azt nagyon megköszönném! Csatolok róla képeket.
(#) djdry hozzászólása Jún 1, 2008 /
 
Hali minden gurunak.

Segítséget kérnék ahhoz, hogy hogyan lehetne megoldani egy színes lcd-vel olyat, hogy kompozitív videó jelét, (spec kamera) lássam az lcd-n valós időben. minden segítséget köszönök. Van hozzá egy SAMSUNG DV kamera 2,36" os kijelzőm is. egyébként a kamcsi még jó is csak az lcd miatt vettem 3500 Ft ért kis hibával.

Segítsetek kérlek
(#) pipi válasza djdry hozzászólására (») Jún 1, 2008 /
 
ezek az lcd-k tök digitális bemenetűek általában, nagy hw-t kellene köré építeni hogy analók komp. videó jelet megegyen, nem beszélve a kijelző dokumentációjának hiányáról
Olcsóbban megúszod ha veszel egy lcd tv-t, vagy dvd-t és rákötöd a videódat
(#) djdry hozzászólása Jún 1, 2008 /
 
Bármilyen színes lcdre jó lenne neke, ami pl 320*240 felbpntású
(#) pipi válasza djdry hozzászólására (») Jún 1, 2008 /
 
a kicsi lcd tv-k kb ezt tudják kb 18000Ft,
régebben lehetett kapni sony playst.1-hez lcd monitort 8000Ft-ért kompozit video bemenettel (electroworldben), esetleg nézz szét a neten hátha hirdet valaki feleslegest. igy nézett ki: http://starfox.ucc.asn.au/carcomp/serio_lcd.htm
(#) djdry válasza pipi hozzászólására (») Jún 2, 2008 /
 
Hali.
Nekem a nagy hw nem gond, mert nindent 0402 ben tudok megcsinálni és a nyák se nagy probléma, kb 30 perc és egy 2 oldalas kész. Tudnál valami színes lcdre kitalálni egy ilyen kütyüt. Ha lehetne PIC mikrocsippel.

Köszi minden Guru segítségét!
(#) pipi válasza djdry hozzászólására (») Jún 2, 2008 /
 
szerintem nagyon nem vagy tisztában a feladattal, a leggyorsabb pic is kevés ehhez a feladathoz, mind sebességben, mind memóriában.
kellene egy gyors video dac, a kép digitalizálásához, jókora memória amiben tárolod, és valami gyors célhardver ami kidöngeti az lcd-re.
még mindig azt mondom, ha videojelet akarsz lcd-n akkor ehhez való lcd-t és hardvert kell használnod.
mire valami kontroller IC-t beszerzel meg olyan lcd-t amit meg tud hajtani, árban túl leszel két lcd-tv-n, nem beszélve a belefektetett munkáról, tervezésről, panelgyártásról. Gondolom pár db-ról van szó.
ha mindenképpen építeni akarsz, az mscbp.hu árul külön lcd-t több méretben, és hozzá való elektronikákat kompozit vagy vga bemenettel. ja érdemes a chipcad.hu-n is szétnézned. nem olcsó dolgok igy külön összerakva.

ha ilyen bonyolultságú hardvert te megrajzolsz, nyákot nyomtatsz belőle 30 perc alatt minden tiszteletem a tiéd. nézz bele egy lcd-tvbe, mennyi idő alatt terveznéd meg a nyákját még ha az összes alkatrész meg is van a librarydban?

(#) Moderátor hozzászólása djdry hozzászólására (») Jún 2, 2008
 
Idézet:
„Tudnál valami színes lcdre kitalálni egy ilyen kütyüt. Ha lehetne PIC mikrocsippel.”


És egy óriási kérdés: mi az a műveletben, amit személy szerint TE csinálsz, ha már ilyen szépen meg tudsz kérni embereket, hogy találjanak ki helyetted valami működőt...

Valamint ajánlanám figyelmedbe a Fórumszabályzat XVI. pontját értelmezésre:

Idézet:
„XVI. A fórumon a segítségkérés lényege, hogy ha valamit nem tudunk, akkor megkérdezzük a többiektől hogy tudnánk azt megoldani. Nem pedig az, hogy beírjuk "ki csinálja meg helyettem?".”
(#) ecostar hozzászólása Jún 5, 2008 /
 
Valaki megtudná nekem mondani hogy a Vout az mi is pontosan kijelzőknél? Azt tudom hogy egy kondit kell rákötni de miért?
(#) pako válasza ecostar hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
Ha jól tudom a kontraszállításhoz szükséges DC-DC kimeneti feszültségét szabályzó kondi az (magasfrekis körben a kondi olyan mint egy sönt ellenállás, minél nagyobb a kondi, annál kissebb a kontrasztarány). De ez nem bizti...
(#) pici válasza ecostar hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
Nem kondi kell rá.
Az az LCD feszkója.
A legtöbb alfanumerikus LCD-nél a tápfesz és a GND közötti érték, ezért kell oda egy pótméter. Ezzel tudod finoman beállítani. Kondival nem is tudnád.
Van olyan LCD aminek minusz fesz kell. Azoknál is ez a megoldás, azaz pl -15V és a GND közötti pótméter adja meg a szükséges feszkót.
A legutobbi alfanumerikus és grafikus LCD-k amikkel foglalkoztam mindnek máshol volt a Vo-ja.
Van olyan aminél a GND közeli az érték, akár ráköthetnéd is... itt lehet megy kondival, de minek.
sztm
(#) ecostar válasza pici hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
Pedig az adatlap is kondit ír legalább 1uf (3310-es kijelzőbe) meg te is ezt írtad korábban: "7 Vout (na ez szokot bizonytalanságot okozni, én csak egy kondit tettem oda, ennyi)"
(#) szilva válasza ecostar hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
Az alfanumerikus kijelzőknél más a Vo és más a telefonos vagy más pontmátrix, greafikus kijelzőknél.

Én egy 128x64-es LCD modul leírását tanulmányoztam nemrég, ott az van, hogy a 3.3V tápfeszültségből feszültségsokszorozóval állítják elő a 11V körüli feszültséget, ami az LCD-nek kell. Ez a megemelt feszültség jelenik meg egy Vout lábon, amit ott szűrni kell egy külsőleg rákötött kondenzátorral (a feszültségsokszorozóhoz is kell pár külső kondenzátor).

Gondolom, hogy a telefonos kijelzőknél is kb. ugyanilyen funkciója van ennek a lábnak. Belsőleg kapcsolgatós áramkörökkel előállít egy nagyobb feszültséget, ami az LCD működtetéséhez kell, és ez jelenik meg a Vout lábon. Ott aztán egy kondenzátorral kell simítani a kapcsolgatásból előálló hullámosságot.
(#) pici válasza ecostar hozzászólására (») Jún 6, 2008 /
 
Jól mondja szilva.
Félreértettelek... nem írtad, hogy 3310... és alfanumerikusra gondoltam, mert a színes (pl Nokia) LCD-ken már sehol nincs Vout.
(#) tourer hozzászólása Jún 6, 2008 /
 
A ma kapható olcsó mp4-es lejátszók kijelzői alkalmasak lcd-s projektekhez?
pl: sc-b62262 nem sok mindent találtam róla.
(#) pici válasza tourer hozzászólására (») Jún 6, 2008 /
 
Én a helyedben megnézném milyen kész projectek vannak a neten színes LCD-re.
Ha jól megnézed, a legtöbb a Nokia6100-ra készült (ez elég elterjedt LCD sok típusban használnak ilyet és már a teló se menő, lehet bontani)
Nagyobb felbontású Nokia LCD-k is vannak.
A másik a Siemens M60 és S65 amiket még szeretnek.
Gyakorlatilag egyik sem drága. És könnyen kezelhetők, könnyebben, mint némelyik alfanumerikus/grafikus monokrom.
Szóval a kérdés mekkora felbontás kell neked? Mert kapsz már kipróbált LCD-t olcsóbban mintha vennél és szétbontanál egy MP4-t, amihez lehet nincs infó.

Ha kell projectedhez LCD keress meg
Következő: »»   7 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem