Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szerintem a gáz ami kitölti a rendelkezésére álló teret, nem is lehet vödörben hordani, mint a vizet.
A szomszéd macskája is így szokott aludni.
Megtaláltam az "Office"-os megoldást is.
A pont-diagramm tudja amit vártam.
Ő még harap is, ráadásul több nyelven is beszél. Például többször rajtakaptam hogy "nyaú" helyett "vaú"-t mondott.
![]() De akkor vissza az eredeti témához: Angelshark fórumtárs eredeti kérdésében sorba volt kapcsolva egy 6 V-os telep (hívhatjuk elemnek is, csak az nem szakszerű), egy egy ismeretlen LED, és egy ismeretlen (gondolom multiméter) feszültségmérő. Azt kifogásolta (szerintem), hogy LED esetében nem a telep feszültségét látja. Hát igen, teljesen érthető. A LED fordítva (értsd fényelemként) is működik. A csatolt képen látható "eszközzel" szoktam a távirányítókat nézegetni. Igen, jól látjátok, egy egy BNC csatlakozó és egy IR LED nászából született. Nem én találtam ki, de egyszerű/hasznos és működik. ![]() Angelshark összállításában (direkt nem mondok mérést, mert ez nem az), a műszer bármiilyen értéket mutathat a telep feszültségéhez képest felfelé és lefelé is néhány száz mV tartományban. Például ami az eredményt módosíthatja: - Feszültségmérő belső ellenállása, - LED típusa (színe!), - Megvilágítás erőssége, - Megvilágítás szöge, - Megvilágítás spektruma... Nem ragoznám (pedig lehetne) tovább... A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2019
Sziasztok !Ki tudna segíteni van egy laptop képernyőm és szeretném az asztali számítogéphez csatlakoztatni ,hogyan lehetséges ez? Írjátok már le pontosan ,hogyan készitsem el üdv.
Az asztali számítógépeknek valamilyen szabványos monitor csatlakozása van (VGA, HDMI, DVI, stb.). A monitoroknak hasonló szabványos csatlakozásuk van, ha megegyeznek a számítógépével, lehet őket csatlakoztatni.
A laptopban a képernyő és a gép között a kapcsolat a laptopon belül van, nem is biztos, hogy szabványos, hanem lehet a gyártó egyedi kialakítása is. A laptopon lévő monitor csatlakozó kimenet (VGA, HDMI, DVI stb) arra szolgál, hogy külső monitort, projektort lehessen csatlakoztatni hozzá. Ez a csatlakozó arra nem jó, hogy másik számítógép képét megjelenítsd a laptopon. A kérdésed lényegére válaszolva, ezt nem lehetséges csatlakoztatni. Nagyon bonyolultan lehetne, de aki ért annyira hozzá, hogy meg tudná csinálni, az szerintem hozzá sem kezdene...
Megnézed a laptop kijelzőjének típusát, és keresel hozzá kontrollert az interneten.
Itt egy példa, nem biztos, hogy neked is ez kell, de valami ilyesmi lesz. Bővebben: Link
Hajónapló, kiegészítés:
- bármiilyen -> bármilyen - egy egy -> egy
Kösz a segitséget! találtam itt a foto de itt nincsen az asztali p chez való csatlakozási lehetőség Én legalábbis nem találom. segitenél ebben légyszives.
Ott van a HDMI csatlakozó a panelon.
Köszönöm ! Akkor még kell egy hdmi fordito is
Milyen fordító? Csak egy HDMI kábel kell.
Inkább egy ilyesmi eMAAOSwDwdc6L8A" target="_blank" rel="nofollow" >Bővebben: Link
Az LCD-nek megfelelő szoftver az usb-ről tölthető rá (nem néztem hogy itt a legolcsóbb...) vagy v59-es v56-os tipus A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2019
Szerinted ez megfelelne a foto mellékelve
Akkor ehhez meg vga kábel kellene ugye az mégis csak jobb
Van rajta vga és hdmi. Mit szeretnél?
Az 561 is jó lehet, vagy MT6820, a panel hátulján rajta van a felbontásnak, lvds csatornáknak megfelelően hogy kell jumper-olni. De ellenőrizd ahhoz amid van. Ha nem vagyok messze(Kispest) 6820-asom van, ki lehet próbálni mielőtt megveszed. Ja Kábelt is keresned kell az lcd panel és a vezérlő közé... Figyelmedbe ajánlom Bővebben: Link itt írkálnak vezérlőkről, és lvds kábelbekötésről. Amit adnak hozzá kábelt, az valószínűleg csak asztali moncsi panelhez jó, a noti kijelzőnek ugyanez a csatija(lehet) csak más a bekötése...
Köszönöm igy már kielégitö .sajnos messze vagyo északon.
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy cserélnem kel egy kis hifibe TDA 7492-es smd ic-t. De csak TDA 7492P-t tudok most venni. Ennek alul van a hűtőfelülete, a 7492-nek felül! Berakhatom helyette a tetejére rakott kis hűtőbordával? Köszönöm
Berakhatod, de a műanyag felől nagyságrenddel rosszabb a hűtése, és ha fóliák mennek alatta, akár zárlatot is okozhat
De itt találtam neked ezeröté: Bővebben: Link csak ki kell várni
Köszi a választ!
Most kellet volna! Sajna ha berakom akkor még egy forrasztást nem igen bír ki a panel!
Bővebben: Link
Ez az ami kell neked. Ha nem tudsz tőlük rendelni akkor rajtuk keresztül tudsz: Bővebben: Link
A kép alapján ez sem jó, ilyenje van, alul hűtős...
Neki felülhűtős kell
A Mouser honlapján található adatlap alapján felül hűtős ("exposed pad up").
A kérdezőnek át kell rágja magát az adatlapon mi más különbség is lehet még...
TDA7492 50 W + 50 W dual BTL class-D amplifier TDA7492E 79 W + 79 W dual BTL class-D audio amplifier TDA7492P 25 W + 25 W dual BTL class-D audio amplifier
A P-nél a másik oldalon van az 1-es láb!!
Sziasztok!
Egy ilyen triakra (BT137) várhatóan mekkora hűtőborda kell majd, ha olyan 3,5 A körüli terhelőáram folyik rajta maximálisan (ohmos terhelés esetén)? Nem találtam adatot erre, (vagy elkerülte a figyelmemet) eddig csak dimmert csináltam izzóhoz, de azt max 100W-ot hűtés nélkül bírta... A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2019
Nekem kávéfőzőt kapcsol egy BT137 mindenféle hűtés nélkül. Az is kb. 3,5 A, ráadásul zárt dobozban van (egy elosztóban) szűk helyen, és évek óta gond nélkül megy.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |