Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Nagyon szépek! Majd még tegyél fel légyszi többet is!
Ha adtok ötletet mit videózzak, megoldható
Valami öregebb mobilt például, mikrofont, asztali órát (mutatósat, elemeset), plüssmacit, én bármit és mindent odatennék a röntgen elé
Na majd ráfekszem, azért kellő óvatossággal kell bánni a dolgokkal itt, a nagy lelkesedésben nem szabad elfelejteni hogy nem veszélytelen, persze ha az ember betart mindent akkor nincs baj.
Kibeleztem a 20x Megás Wincsit. Minden darabja csavarozható volt és olyan vastag volt a korongja, mint egy vágókorong. Viszont a fejmotor mágnese finomkidolgozású és olyan erős, hogy szerszámtartónak is tökéletes.
Ezekkel a mágnesekkel vigyázni kell.
Csináltam a kutyának egy kenelt mert nem győztem a szomszédoknál kergetni. úgy mászik a kerítésre mint a macska. Ásni meg mint a vakond. Félek is ha meglátják az önkörmányzatnál, bányászati engedélyhez kötik a tartását. nagy lelkesedéssel felraktam egy ilyen mágnest az ajtóra zárnak. Alig bírtam kijönni,inkább görbült a 30-as zártszelvény.
Ha már van ilyen fóliád, akkor kipróbálhatnád az EY/DY diódákat, hogy mit csinálnak.
Konkrétan mi a kérdés? Vagyis mire lennél kíváncsi a diódákkal kapcsolatban?
Tök jók! A motor mehetne lassabban, de így is nagyon futurisztikusak lettek!
Tudom, kínlódtam a szervóval, mert ha lassúra rakom van hogy megáll, így meg tényleg nagyon gyors, majd kap léptetőmotort, dobozolást.... Ne tudd meg hogy ez az egész könyvekkel kitámasztva, tyúkbelezve, nem valami profi módon valósult meg. Van 2 db 100uA-es alapműszer a videókon, az egyik egy szovjet 1962-es, a másik egy mostani "csoda", na vajon melyik lehet?
Rendszeresen szokott róla vita lenni, hogy használható-e "szegény ember" röntgen csövének?
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2019
A válasz:
Video A képen a felvillanások a ccd érzékelőbe csapódó röntgen sugárzás, ennek ellenére vannak videók, ahol próbálkoznak, egy 555-ös méretű ic-t meg lehet vele röntgenezni úgy ahogy. Érdekessége hogy csak fordított polaritással produkál sugárzást, viszont hamar meg lehet ölni nem erre van kitalálva, a videón 30kV-al kínáltam meg, ennél többel is szokták de már itt látni hogy majd elolvad.
Még három videó sikerült, közben rájöttem a telefonom támogatja a teamviewer-t, így nem kell ki be rohangászni, szépen wifin élő képben tudok messziről finomítani, sajna közelebbről még mindig nem akar zoomolni, remélem nem megyek senki agyára még
Video1 Video2 Video3 ui: Sajna még nem hd minőségűek, youtube egy idő után állítja csak át A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2019
Utólag agyalok, ha az 50Hz-et nem 60fps-el videóztam volna, hanem 30-al, akkor nem lenne ilyen stroboszkóp videó az összes.
Nagyon zsír videók! Akármeddig elnézegetném! Amúgy mitől villog? Értem hogy interferál a kamera, de mivel? A cső megy váltóról? (Bocs, nem láttam még ilyet nem tudom hogy működik)
szerk: Lehet külön témát lehetne indítani a videóidnak, ha esetleg zavar valakit. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2019
Mekkora feszültségről megy ez a cső? Nem lehetne a frekvenciáját megnövelni?
44kV, a videó rögzítésével fogok majd valamit variálni
Mi a felvevő kamera? Vigyázz a sugárzásra, kórházban a röntgenes nővér "vas"kabátban van és távol, sugárirányra merőleges helyzetben.
Én is, ráadásul két betonfal van köztünk, samsung s9 telefon, sajnos egyelőre ez van.
Érdekes, hogy telefon felveszi. Én úgy tudtam, hogy a röntgensugarak nem fókuszálhatók semmivel, illetve csak nagyon kis mértékben. De ha működik, működik.
Azért veszi fel, mert a röntgen és a céltárgy mögött vagy egy speciális erősítő fólia, ami csak röntgen sugárzásra érzékeny.
Léteznek fotó appok biztosan androidra is. Nekem olyan nincs, ezért konkrétat nem tudok ajánlani. 25, vagy 50 fps-sel próbálkozz!
Szia! A "stúdiót" is megmutatnád nekünk?
Nézegesd a telefon fényképezőjének a menüjét, mert van speciálisan ilyen menüpont, hogy vibrálás kiszűrése. Az én telefonomon anti band: 50Hz szerepel, magyarul csíkozódáscsökkentés 50Hz (nyelvet váltottam angolról magyarra...)
Vagy ha valami éjszakai módot bekapcsolsz, akkor is csökken a vibrálás, mer több ideig tart egy képkocka rögzítése, hogy több fény jusson az érzékelőre. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |