Fórum témák
» Több friss téma |
Én 24v 10-15A ról akarom hajtani, a vezérlőm meg TB6560AHQ ic hajtja, ami elvileg 36v-ig terhelhető. Szerintem a 24v bőven elég lesz.
most 12v 20A próbálgattam, csak mikor emelem a sebességet, elfogy a "graft"
Ha jól számoltam, mivel a motor 2,1A, így elég lenne neki 24v 10A, de én inkább 15A adnék rá, hogy legyen tartalék.
Viszont szeretném lágy indításúra megcsinálni a táp és a vezérlő közti kapcsolatot, mert a vezérlő érzékeny a hirtelen kapcsolt áramra. Gondoltam, megoldom szilárd test relével, csak azt nem tudom, hogy a vezérlőt lenne érdemes lágyan indítani, vagy a tápot a 220v oldalon. Vagy mindkettőt.
Milyen 15A-t adsz rá? A motor 2Amperes, az áramkorlátot a TB-ben ide kell állítani, soha nem fog 10-15A-t felvenni. A táp majd mindegy hogy 10 vagy 15 Amperos, a lényeg hogy azt a 2A-t tudja "ingadozásmentesen", ne essen be a feszültség, mikor rákapcsolja a tekercset.
Mivel cnc, nem egy motort hajtok, hanem 3db ilyet!! és ha őssze adom 3x2.1= 6.3 és még rá kell számolni +2 (8.3A) ami kell alapból tartalék mentesen. Ezért gondoltam a 10, vagy 15A.
Nemtudom ez zárt közöség? Miért törölték a hozzászólásom? Nem vagyok szimpatikus?
Köszönöm!
Szerintem azért, mert a "CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól" topicban is ugyanezt kérdezted.
Ha nincs rendesen meghúzva a léptetőmotort és az orsót összekapcsoló tengelykapcsolónál a hernyócsavar, előállhat ilyen elmászás.
Sziasztok!
Mivel a vezérlők és a programok világába nem vagyok otthon ezért inkább segítséget kérnék! Olyan vezérlőt keresnék ami PC nélkül funkcionál.. tehát (mondjuk) PenDrive vagy Memokártyáról olvas be, de azért ha lenne rajta kis kijelző ( vagy csatlakoztatható hozzá) illetve kézi állítás, léptetés az jó lenne. kb 200*300 a terület " gyenge géppel" Előre is köszönöm a tippeket
Ardu mega+RAMPS sd kártyáról dolgozik 5 tengelyes. Ezt használtam már. De van olyan is ami 2db ardu uno, az egyik olvas sd-ről a másik végrehajt.
Sziasztok!
Cnc marót akarok csinálni meg később venni lézert is hozzá. Akkor lenne egy ilyen motor vezérlő , egy ilyen motor ettől kéne erősebb ? Maró motornak ezt néztem ki. Vezérlő az ez lenne, Vázat kompletten valaki tudni belinkelni esetleg? Vezérlőbe még néztem usb-s et is laptopot használok jobban és ezen nincs usb kivül más csatlakozó. Váz 50x50cm munka területet akarok kb,de ha nincs komplet váz akkor megcsinálom nulláról.
Szerintem ezzel a motorral maximum gravírozni fogsz tudni... Maráshoz nagyobb nyomaték kell, ez a motor a maga 200W-ját csak a maximális fordulatszámon tudja leadni, 12.000 ford/min-nál, ehhez pedig használhatsz kb. 1mm átmérőjű marószárat, azzal pedig marni nem annyira élvezetes.
Fába szeretnék lehet rosszul fogalmaztam inkább gravirozni. kulcstartót,neveket, pohár tartót meg hasonlókat.
Nem használtam még sose ilyet nem tudom 200w mire elég. Vehetek erősebbet is azé tettem fel a kérdést. Nema 23 motor elég ehhez a váz mozgatáshoz ?
Szia! Marómotorom teljesítményét nem tudom, de egy 100W-os kapcsolóüzemű tápról PWM-el hajtom. (3-as maróval keményfában 2mm-es fogásmélység még megy, de nem szereti..)
Szánokat a legerősebb NEMA 17-es motorok viszik, 12x3-as orsókkal és 1:3-as áttétellel. A meghajtók A4988-asok. Ezzel kb 500mm/perc az előtolás vége. A váznak, vezetékeknek merevnek kell lennie különben a szerszám nyom-harap-beremeg-törik! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
Szia!
Hasonló maró motor van a kisebbik gépemen. Főként fát és nyák lemezt, de időnként alumíniumot is martam vele. Igazából nem is az erejével van probléma, hanem a nagy tengelykinyúlással. Jelenleg átépítés alatt áll a gépem. A patronos befogóra, közvetlen a csavaros rész fölé kap majd egy plusz csapágyat így remélhetőleg kevésbé fog majd beremegni.
Sziasztok!
Van mód Mach1-ben vagy külső programmal a beállításokat valahogy exportálni/menteni? Illetve egy esetleges upgrade Mach3 vagy 4-re átveszi a beállításait?
Sziasztok!
Szertnék segítséget kérni. Vettem egy CNC 3018 Pro cnc-t. Win.8.1 alatt szeretném használni, milyen programmal tudom ezt megtenni, ill. hol tudom elérni. Hobbi célra szeretném, lehetőleg ingyenes progi érdekelne. Maró és 10w-os lézer is van hozzá. Azt hogy lehet megállapítani, hogy valóban tud 10w-ot, és nem csak ráírták? Így első körben ebben kérném a segítségeteket, aztán bizos lesznek még kérdéseim. Egyébként leginkább plexihez fogom majd használni. (Cnc terén eddig nincs tudásom, remélem ez gyorsan változni fog. ) Köszönöm!
Ezeknek GRBL vezérlésük van. Itt megtalálod a hozzá használható programokat. A lézer teljesítménye mérhető, de a műszer nagyon drága. Esetleg az árából is ki lehet indulni. A valós 10W-os lézer minimum 150ezer magyar forint.
A komplett gép nem került 100-ba...
Szóval akkor biztos nem tud annyit. Köszi a linket, délután meg is nézem (most melózok), aztán este lehet jövök további kérdésekkel, ha elakadnék a használat során. Köszi!
Na már az elején elakadtam...
Serial port error 11...
Állítsd be, hogy melyik COM portot használja! Teljesen érthetően leírja a hibaüzenetet a jobb alsó ablakban.
Be van állítva a COM1, de nem csinál semmit.
szerk: Be van dugva az USB a COM1-be, és azt állítom be a programban, akkor a státusznál azt írja: port Opened. Ha átállítom a programban COM8-ra (szabad port), de az USB-t nem dugom át, akkor a státusz átvált Idle-re. Ha átdugom az USB-t COM8-ba, beállítom a programban eltűnik a COM8, lesz helyette egy COM9. (8USB port van a gépen.) A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2020
Idézet a program oldaláról:
for GRBL v0.9 and below use Candle 1.0 Honnan tudhatom, hogy nekem melyik? Vagy kell még más is a működéshez? Én csak ezt a Candle programot indítottam el... Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, de ez nekem teljesen új terület. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2020
Amit írsz eleve blődség, nem com1-re dugod az usb-t, hanem az usb-soros illesztő kap egy portszámot. Eszközkezelőben látod melyik port lett, mikor bedugtad, azt kell a programnak beállítani.
Amikor azt látod "idle", akkor várja a parancsokat, ilyenkor nézd meg, hogy biztosan ne okozzon gondot, ha mondjuk beindítod vele a motort, s nyomj rá a motor bekapcsoló gombjára. Vagy egy tizedmilimétert küldd el valamelyik irányba a nyilakkal. Én a Candle helyett/mellett még a zapmaker féle grbl controller programot használom, mivel nálam egy Intel Atom n270 processzoros laptopon fut, s ez kevesebbet eszik, program közben se lépett még ki sose, míg a Candle (s a régi verziója a grbl control) ezt párszor eljátszotta menet közben
Na csak sikerült működésre bírni.
Végül is úgy, hogy leszedtem a candle 1.0-t, a 8-as Usb csatiba van bedugva. (A programban pedig Com8 van beállítva.) Értem én, hogy a com meg az usb két dolog, csak érdekes, hogy ugyanazok a számok... mert két szabad usb-m van, az 1 és 8, és a progi is com1 és com8-at írt, ez zavart össze... na mindegy. Szóval a candle 1.0 kezeli, annyi volt még, hogy a Z tengely fordítva ment, de google barátom segített a beállításában. Jöhet majd a kalibrálás meg a próba a hétvégén. Viszont szeretném a lézert is kipróbàlni, mielőtt visszajelzem az alin az eladónak a terméket. Ebben tudnál segíteni, hogy ahhoz milyen progit ajánlasz? Jól gondolom, hogy a candle az csak a maróhoz jó? (A pc egyébként egy i5-ös, 16Gb rammal, szóval a pc oldalról hardveresen szerintem nem lesz gond.) Köszi a segítséget, és bocsi az amatőr kérdésekért, de hát én se érthetek mindenhez, viszont szívesen tanulok!
A lézerhez a LaserGRBL program nagyon jó.
A com portot úgy tudod legkönnyebben megnézni, hogy bedugás után megnézed az eszközkezelő com és lpt port beállításainál, hogy melyik címet kapta. Ezek általában Prolific átalakítót tartalmaznak.
A lézer fókuszt hogy tudom beállítani?
Mert gondolom első használatnál be kell... Illetve a lézerfej mellé volt egy, a képen látható alumínium henger csomagolva. Ez mi lenne? Esetleg ezt kell a fej és a munkaterület közzé tenni Z tengelyel beállítva és akkor van fókuszban?
Én nem vettem a gépemhez lézert, így ebben nem tudok segíteni. Viszont mellékeltem azt a lézeres programot, amit a gépemhez a lemezen adtak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |