Fórum témák
» Több friss téma |
Szia !
Itt mindent megtalálsz. Tr1 trafónak megfelel egy kis japán zsebrádió kimenő trafója, az oszcillátor tekercs 3+3 menet a kicsatoló 2 menet 0,25 mm-es zománchuzalból 8 mm tekercstesten 6 mm-es ferritmaggal 30-35 pF közötti párhuzamos kapacitással. A stabil rezgést a ferritmag 2/3-os becsavarásakor kell elérni, ehhez változtasd a soros kapacitás értékét.
De sokat hallgattam a taxisokat ezzel a rádió adó vevővel.
Kösz a segitséget.
Sziasztok,
Tudja valaki hogy kell szétszedni a Motorola TLKR-T3 Walkie Talkiet? Hátul az elemek alatt kicsavartam azt az egy csavart, de tovább nem tudom hogy kell szétszedni és nem akarom megrongálni, túlfesziteni a burkolatot. Kösz A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2016
Sziasztok,
megoldodott, van még két csavar a két szélén is ,amire két fekete pont formájú izolálás van ragasztva azért nem látszanak.Azokat fel kell venni és akkor látszanak a csavarok.
Üdv!
Volna egy motorola tlkr-t7 es walki talkie, ami olyan hangot ad mint a rádió ha épp nem fog be semmilyen adót, ezt mi okozhatja? Beszélni lehet róla, hallgatni is de olyankor ez a zúgás hallatszik a párjában is, a másik csendes.Ha az adás gombot lenyomom ez se zúg de a párjában hallani lehet, ha a gombot lenyomom ez lesz csendes. Minden tanácsnak örülnék, a másik hogyan lehet szétszedni, mert a 4 csavart kihajtva sem akaródzik megindulni?! A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2016
Nyitva maradt a zajzár. Vagy meghibásodott, de lehet, hogy csak elállítódott. Mivel a készülék szimplex, ha benyomod az adás gombot, a vevő némítva van. Az alsó végén, lehet enyhén feszegetni, az antenna felőli végén van egy köröm, amit csak kiakasztani lehet, ha már az alsó vége szétjött.
Sziasztok,
Egy ismerősömnek van két darab SN 881 Walkie Talkie-ja.A probléma az, hogy amikor most nemrégiben kipróbáltuk , a hangerőt maximálisra csavarva sem lehetett hallani a beszédet egyikről a másikra.Olvastam az interneten hogy mások is igy jártak ezzel a Walkie Talkieval.Az elkókat kicsréltem, és a tranzisztorok is jók, valamelyik kerámia lenne rossz , vagy egy ellenállás talán ? Az adó gomb lenyomásánál lehet hallani a másik walkien hogy csendesebb lessz(gondolom veszi a jelet) de csak ennyi , hang nem megy át még ha belekiáltok a hangszóróba sem. A morzé gomb lenyomásakor a sipolás átmegy.Mi lehet a baj? Kösz A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2016
A zajzár az szoftveres vagy vagy valami alkatrész függő? Találtam egy service manual-t igen hosszú idegen nyelv szöveggel zérus kapcsolási rajzzal .
A zajzár nem szokott szoftveres lenni. Általában a vevő IC -nek az egyik lábáról kijövő jelet kell osztón keresztül visszakötni egy másik lábára. Mondjuk Motorolát még nem szedtem szét, sajnos jellemző, hogy nincs rajz. Nézd meg, a vevő IC típusát, abból már lehet tovább lépni. Ne hangolgass semmit!
Illetve, még a zajzárra hatással lehet a központi proci is. Nézd meg, hogy a SCAN üzemmódban megtalálja-e az adásra kapcsolt párját.
De ez egy PMR, abban a topikban kéne folytatni, mert ez itt OFF. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2016
Rendben köszönöm, nem tervezek belemélyülni alkatrész hibát látok az még belefér máshoz nincs felszereltségem úgysem.
XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.
Sziasztok!
Nem sikerül összehangolnom a korábban vásárolt Cobra micro TALK License Free MT 115 Walkie Talkie-mat az új Motorola TLKR T50 WALKIE TALKIE val. Mind a kettőnek 1 csatorna van megadva és míg ha a motorolába beszélek/vele csörgetek azt hallom a cobrával, fordítva már nem működik sajnos a dolog. Tudna segíteni valaki abban, hogy mit tehetek azért, hogy mind a kettő működjön, oda és vissza? Előre is hálásan köszönöm a segítséget! Üdv, Anna )
Motorolával nekem is volt ilyesmi gondom, csak magával volt kompatibilis...
A Motorolán kapcsold ki a CTCSS/DCS kódot. Az akkuszint mutató alatt ne legyen semmi szám látható.
(SEL gombot addig nyomkodod, amíg ez a szám villog, majd le/fel gombokkal nullára állítod) A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
Kedves Ktulu! Nagyon szépen köszönöm! Működik!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok! Egy Motorola TLKR t50- es walkie-talkiem van. Egyik haverommal szeretnénk azon keresztül beszélni, úgy , hogy mind a ketten otthon vagyunk.
Már próbáltuk de csak úgy működött, ha kimentem az kerünk szélére. Lehetne-e egy kicsit növelni a hatótávot akkorára hogy mindketten a házban lehessünk?
Nem, szabálytalan. Egyébként sem lenne olyan egyszerű, eléggé bonyolult a belső felépítése.
Mindkettot kirakjatok vizmentes dobozban olyan helyre, ahol meg mukodik a beszedkapcsolat, majd elektromos tapot es mikrofon-hangszoro hosszabbitast hasznaltok hozza.
Köszi a válaszokat, de közben megoldódott mert tudjuk használni a papagájt.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Sziasztok!
Hozzájutottam két db Motorola p040-es walkie-talkie készülékhez. Elvileg 403-470 MHz-es tartományban képes adni-venni és 16 csatorna programozható be rajta. Teljesítményük 4 W. Pmr sávban legálisan használhatom őket? Van valakinek tapasztalata ilyen rádió programozásával? Ha lehet, nem win98 alatt szeretném programozni az r1.0-s szoftverrel, hanem valami mással, ami windows 10-en is fut, persze, csak, ha lehetséges. Szakmámat tekintve informatikus vagyok, így nem jelent gondot a soros kapcsolat beállítása. A válaszokat előre is köszönöm.
Eléggé kétséges a pmr üzemelés , a rádió csak 12,5 kHz raszterű.
A pmr csati kiosztasa 12,5 lépésű az igaz ... DE nem kerek 000 frekiről indul hanem 6.25kHzel eltolva. Onnan ugrik 12.5 kHzet. Programozhatósága ezt nem biztos , hogy megengedi a 6.25kHz rasztert mert 12.5kHz lépésközű a pll benne. W98 azért lenne jobb mert az még jobban megengedte azt , "alányúljanak a hardvernek " az oprendszertol fuggetlenul, soros beszélgető programnak ez fontos lehet. Lehet 1 2 csati 12.5 raszter közelébe esik , némi torz vétel lehetséges így, de sokkal többre ne számitsál. Az eleve 1 W kimenő meg már kitolja az eszközt a pmr szabványból + a levehető cserélhető antenna is.
Legkisebb lépésköze 12.5 kHz ... amikor ezt gyártották akkor lehet nem volt még 6.25kHz raszter használatban.
Értem, köszi az infót. Hol használhatták ezt a rádiót? Tényleg tud ez uhf-et és vhf-et is? Mert két, egymásnak ellentmondó infót találtam erőrl a neten.
Az user manuáljából azt szűrtem le, hogy három változat létezik.
Bővebben: Link A P40 a VHF, a P80 az UHF sávra. Professzionális készülékeknél nem szokás mindkét sávra készíteni, ez az amatőrök számára készülteknél szokás. A nem túl sok programozható csatorna is erre utal. A linkelt oldal adatai között is úgy van írva, hogy VHF or (vagy) UHF, Erről az oldalról letöltheted a manuálját is, meg a programozó szoftverét is. (bár gondolom, már megtetted) Ha ez a készülék valóban VHF sávú, akkor ennek legális használatára nem sok esély van, esetleg egy rádióamatőr tudja hasznosítani.
A szerviz manuáljában megtalálod a P40, P80 típuson belül a modell számokat is ami alapján be tudod azonosítani, hogy a tied pontosan melyik modell változat.
Ha van FM rádió beépítve, akkor azt lehet hallgatni rajta.
Én vagy 10 éve GP300-at (ennek elődje bűvöltem).
Ha a tiéd toolja megy DOS alatt akkor DOSBox, ha W98 kell neki akkor VirtualBox + soros passtrough-t ajánlom. Annot tele volt a net sírással, hogy jaj az RSS milyen időzítéskritikus és csak régi gépen megy, de fenét: a sorosportok jelszintjei lettek kisebbek el az újabb alaplapokon. A köpőcsészémbe le is jegyeztem az akkori élményeimet: http://users.atw.hu/balubati/blog/index.php?entry=entry100103-163212 A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |