Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A táp primer oldali elkóival kezd a cseréket, ugyanis ha fut a tápja, hiába teszel bele másik sorvégtranyót, meg fogja ölni azt is.
Utána a kollektorköri kondit meg a sorvégtranyót. Fery
Ez így van! Jóéjszakát! :buck:
OK megpróbálom... annyit megér. Köszi az útmutatásokat, majd szólok h mi lett!
Hali!
Üdv
Egy VIDEOTOn INFRACOLOR 2000(TS5327) nek kéne az eepromját újra opciozni.Kérdésem milyen táv kell ehez.Sajátja jó?Mintha halotam volna hogy a sajátja is jó de rövidre kell zárni két lábat és úgy lehet erre használni?! Megerősítésre várok. köszönöm
Jó az eredeti ha az említett két lábat összekötöd. Nekem már nem rémlik melyik 2 volt, de ha valahol megtalálom a szervíztáv-omat megnézem neked.
Megerösitem
Értem.Ehhez tvhez minden dokumentumot elfogadok(rajz stb).
köszönöm
Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem! Samsung CK-5020z típusú(Magyarországon összerakott!) TV készülékem els0ötétedett, látható minden de sötét és ráadásul enyhén liláskék lett! Mi romolhatott el bent? Szétszettem de nem látok hibát szabad szemmel! Mit mérjek és hol? Válaszokat előre is kösz!
az opciot mellékeltem hozzá.Azt hiszem, hogy a 15-23(vagy21) lábat kell összezárni.
sziassztok a fenti Tv tipusaval van némi gondom. bekapcsolom es olyan is mintha beindulna a led kijelzo mutatja a programszamot még csatornat is valt. mintha egy kis magasfeszultseg is lenne de szerintem tul keves a futoszal nem izzik es a sortrafo 125 voltja helyett csak olyan 60 volt koruli feszt mérek vagyis ugy gondolom nem rendesen mukodik a sortrafo es ezert nincs futese a kepcsonek sem. at kellene néznem a kondenzatorokat a tápban?
Szevasz,ha kiirja a csatornát is nem valószinű hogy a táp primer oldalán van a hiba.A szekunder oldalon cseréld ki a sorvégfok tápjába a kondit,(kb100µF/160V)ott ahol 60V-ot mérsz vissza keresed az aramkört a táptrafoig ott lessz a kondi a dioda után.A Táp primer oldalán is kicserélheted a kondikat mert nem árt neki,de csak ujjakra érdemes.Jó munkát.Üdv.Misi.
Megnéztem a rajzon C827 220µF/160V én erre tippelek de sose biztos semmi ha nem látszik rajta hiba.Ha felvan puffadva csere után se kapcsold be még nem cseréled ki a kondikat a táp szekunder oldalán is.
Üdv
Az baj most evvel az Infracolor 2000 el, hogy távról megy de a tasztról nem igazán akkar menni.Nem tudom melyikel kell hangolni(le van kopva a főlirat) de hiába nyomkodom nem akar működni a taszt.fényerőt meg kontrasztot tudok állitani de a többit nem.Távról némit vált csatornát, hangerőt szabályoz, de a taszt nem műkszik.Mi lehet ez? Hátha valaki találkozot ilyennel. köszi
igy kulsoleg nem latszik rajta semmi kulonos de inkabb kicserélem es kerdeznék még olyat, hogy hianyzik belole aza pici termisztor ami az R814 utan van. ez mennyire befolyasolhatja az IC 801-et? most csak atkotottem egy darabka drottal ja es mivel helyettesitheto? thx
aha mar ertem a funkciot utanajartam es azt hixem talaltam ra ami helyettesitheti
Ne inditsd el a Tv-t annélkül a drotot vedd le mert tönkre teheted az Ic-t is annélkül viszont nem indul a tv.késöbb irok még.
rendben ok koszi en is gondoltam ra most hogy rakerestem mire is szolgal pontosan
Azon a termistoron kapja a tápot TDA4601 a 9-es lábra de csak addig még a tv elindul(pillanatig)utánna már a táptraforól van táplálva a termist.megmelekszik és megnő az ellenálása.Ha nincs termisztorod helyettesitheted egy ellenállásal (8-10K/3-5w)de jobb lenne az eredeti.
akkor PTCset kell hasznalnom ugye? mivel annak novexik meg az ellenallasa ha felmelexik. es abbol milyet? valamit 3 es 10 ohm kozott?
Ha ellenállást teszel akkor nem kell a PTC,hogy milyen Ptc-vel helyettesitsd nem tudom megmondani,nem szeretnék hülyeséget mondani.
hat igen valo igaz koszi de nemtudom mennyire sikerul ide szlovakiaba megrendelni amugy koszi
Szinte biztos, hogy ott is lehet kapni, mert szinte az összes 4601-es táppal szerelt TV-ben ez van.
Fery
egyenlore még nem leltem rá
Ez még a vt infracolor2000-res?Ezek még 150(körüli)-kohmall inditották a tápot hajdanában. Azelölapi tasztatura jelezheti az opcio elvesztését is.Keresem a rajzát, egy kis türelem.
270k-s a végeredmény az inditó ellenállásnak.Mellékelem egy hasonló készülék rajzát .Érdemes a táp c30 as kondiját kicserélni.Primmer oldalt a kicsi kondikat is!
Sziasztok Tanácsot kérnék: Hyundai, egy éves,nagyképernyős tévém, a gari lejárata után egy héttel (vszinű így volt időzítve ) elromlott. Hibajelenség: Összehúzodott a kép egy cérnavékony vízszintes vonallá, és füstszag. Gyorsan kikapcs. és áramtalanítás. Azóta nem próbáltam bekapcsolni. Mivel fiatal készülék, megjavíttatnám, de sokat nem áldoznék rá. Ha valaki e hibajelenségből meg tudná fejteni, mi romolhatott el, és ennek javítása kb. mennyibe kerülhet, azt megköszönném. Azaz érdemes-e vele foglalkoznom, vagy kuka? :kalap:
koszi a pontos kapcs.rajzom megvan rá ez egy ujabb tipus. es mar talaltam termisztort meg is rendeltem remelem penteken be is fut koszi
A képeltérítő IC halhatott meg. Ennek a tápköre, vagy maga az IC okozhatta a szagot. De lehet akár forrasztási hiba is, pl eltérítő csatlakozó, stb.
Köszönöm a gyors választ. Úgyértsem, kis hiba? És netán meg is tudod javítani? Mert ha igen, megegyezhetnénk. És van egy másik javításra váró tévém is. A kettő együtt már nem megvetendő kis mellékest produkálna. Ha nem tudsz ebben segíteni, akkor is mégegyszer köszi a választ. :kalap:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |