Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3080 / 3601
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 25, 2019 /

Ez igaz, sajnos nem sokat tehetünk ellene. De a másik tényező a sokat evés, amin tud segíteni magán aki akar, ez is sokat segíthet az emberen.
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 25, 2019 /

Idézet:
„... ott ül mindenki egész nap a fákbúk előtt ...”

Majdnem igaz, de sétálva is mehet a közösségi oldal, valaki feltalálta az okostelefont.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 25, 2019 /

Sajnos sok embernek nincs más "boldogsága". Szerintem ez is hozzájárul.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2019
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 26, 2019 /

(#) Szárnyas válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2019 /

Idézet:
„Gondolod hogy olyan szuper az emberi szervezet, hogy a 6 napon át folyamatosan bevitt szutyoktól képes megszabadulni a hetedik napon?”

Nyilván, aki ilyen heti egy napos böjtöt tart, az az étkezésére a többi napokon is nagyobb figyelmet fordít, hogy mit egyen és mit igyon. Nem hiszem, hogy manapság csakis egészségtelen, vegyszerektől és adalékanyagokkal teli élelmiszerhez lehet csak hozzájutni.
Ha valaki szeretne helyesen táplálkozni, megtalálhatja a módját neki.

Egyébként Bokor Katalin (ha mond ez a név bárkinek is valamit) is leírja a böjtnek ezt a formáját és általában a koplalás élettani hatásait: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2019
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Okt 26, 2019 /

Hát igen, aztán álló helyemben is nekem jönnek a járdán, miközben nyomkodnak.
(#) Gafly hozzászólása Okt 26, 2019 / 1

Kis adalék a témához, meg egy mélyebbre hatoló, csak haladóknak...
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2019
(#) Gafly hozzászólása Okt 26, 2019 /

Más.
Azért nem kell feladni.
Ámbár Pesten lakok, a börzére menet megbámult egy őzike. Én is őt.
Aztán ahogy késő délután matatok a kertbe, a szomszédnál mit látok (lásd csatolmány). Az, hogy Kálmánnak paprikás csirkét ígértem holnapra, csak a véletlen műve.
Szoktak felénk (póni)lovat is sétáltatni az utcában. Akkor aztán van nagy vau-vau.
(#) lóri válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Az egy biccentős lülü. Olvastam a Kreténben.
(#) Remci hozzászólása Okt 27, 2019 /

Üdv!

Lenne egy kérdésem. Ha egy csőre azt mondják hogy 1 col-os, akkor az 25,4mm átmérőjű, de ez az átmérő a külső vagy a belső átmérőre vonatkozik?
(#) jdani hozzászólása Okt 27, 2019 /

Hello.
Mozdonyvezetők mikor mehetnek leghamarabb nyugdíjba?
Hogy számítják nekik?
(#) pucuka válasza Remci hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Miért lenne belső átmérő, ahhoz normális esetben úgysem férhetsz hozzá.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Remci hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Csőméreteknél 1"=32mm, erre figyelj!(Külső átmérő!)
(#) Remci válasza pucuka hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Csak azért kérdem, mert megmértem tolómérővel egy 1"-os csövet és a belső átmérő kevesebb volt mint 25,4mm, a külső meg több. Ebbe keveredtem meg kicsit.
(#) Remci válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Áá, akkor ezért mértem nagyobb külső átmérőt. Köszi.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Remci hozzászólására (») Okt 27, 2019 / 1

A neten mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban.

csőméretek
(#) ronin75 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Adott esetben nem, de létezik csőcsatlakozásnál a belső menetes fogalom.
(#) lóri válasza Remci hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Szakismeretben (benne) tanultam, hogy 1coll annak a csőnek a belső átmérője, melyre kívülről a menetet vágják.
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Az "elszámolásban" van rá külön oszlop...
Valahol ott, hogy: "Korkedvezményes munkakör/keszonos idő/Bányászidő/Művészidő"...
(#) jdani válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2019 /

Nincs konkrét idő?
Pl 30ev ledolgozott év után?
(#) SzervízMacska válasza jdani hozzászólására (») Okt 28, 2019 /

Ha létezik még nekik kedvezmény, akkor x ledolgozott évenként jár egy év kedvezmény. De amiből az így összegyűjtött éveket levonják, az a mindenkori aktuális nyugdíj korhatár. Sok foglalkozásnál megszüntették a 2010-es évek első felében, de tudtommal az addig összegyűlt kedvezmény-évek továbbra is érvényesek...
(#) Gafly válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 28, 2019 /

Ja, meg van az a része, hogy az "effektív" idő számít. Az összes szabadság, beteállomány és társai levonódnak. Tesóm is többre számított...
(#) mek-elek válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2019 /

Sajnos van még egy matematika, nyolc év alatt közel elfeleződött a nyugdíjam, és gondolom vagyunk így egy páran ezzel...
(#) Ge Lee válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 28, 2019 /

Hogy tud elfeleződni, ha egyszer minden évben emelik? Szerintem a fizetéseket emelték pár év alatt a duplájára, és ahhoz képest már nyilván kevesebb az az évi pár százalék.
(#) ronin75 hozzászólása Okt 28, 2019 /

Sziasztok, mosógép márkák közül melyik vált be legjobban Nektek? Beko, Bosch, Indesit, Gorenje van a ringben jelenleg az asszonynál.
(#) Bakman válasza ronin75 hozzászólására (») Okt 28, 2019 / 1

Ez is egy örök kérdés, igazi válaszok nélkül. Olvasgasd a témát és a hozzászólásokat, hátha okosabb leszel: Tékozló Homár.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2019
(#) ronin75 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 28, 2019 /

Kezdek arra hajlani, hogy az olcsó-középkategória, aztán ha kibír 3-5 évet, már jó.
(#) Bakman válasza ronin75 hozzászólására (») Okt 28, 2019 / 1

Egy dolog, több helyről összeszedve, biztosnak tűnik. A nagyon víz- és energiatakarékos mosógépek egyszerűen víz nélkül akarnak mosni, nem sok sikerrel. Egyszerűen kell egy bizonyos mennyiségű víz egy átlagos mosáshoz, különben még a mosópor sem oldódik fel. Közben meglett egy másik téma, szintén a Homárról: Bővebben: Link. Érdekes történet és itt is érdemes elolvasni a hozzászólásokat is.
(#) Remci válasza ronin75 hozzászólására (») Okt 28, 2019 / 1

Én egy dolgot tudok mondani, nekünk egy kb 20 éves Gorenjénk van és még nem volt vele komoly gond. Múltkor egy mosógép szerelővel beszélgettem és azt mondta hogy tök mindegy milyen márkát veszek, azok már ennek a felét sem fogják kibírni, pár év és mind javításra szorul. Ha ő hazudott , akkor most én is. Bár van pár ismerősöm akiknél látom hogy igazat mondott.
(#) nedudgi válasza ronin75 hozzászólására (») Okt 28, 2019 /

Energomat (Thermal).
30 valahány éves, kezeli központi melegvizet, nem villannyal fűt fel..
Következő: »»   3080 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem