Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok sracok egy kérdés 6V 33A-os trafobol lehetne épiteni kis hegesztő gépet itt pár kép
Legalább 50 V, 80 A. Ívet lehet fogni 35 V körüli feszültséggel is, csak nehézkes. Könnyebben gyújt, ha van legalább 50 vagy több. Régebbi gyári gépek akár 105-ig is felmentek.
güdeˇ1 fázisú co2 hegesztőgép teljesítmény növelése érdekelne ha tudna valaki segíteni nagyon meg köszönném.
Szia neked milyen van?
Mit szeretnél hegeszteni? Ém már lecseréltem a munkakábelt és megcsináltam eu csatisra + lecseréltem a testkábelt is izmosabra. Tervezem az előtoló cserét is de most még nincs rá időm. De ha időm lesz rakok bele egy nagyobb trafót az biztos mert gyengus . Érdekes hogy néha kifelyezetten jól dolgozik de néha csak szenvedés .
Güde MIG 155/6w turbó.
Ezt szeretném egy kissé izmosabbá tenni.Ha tudsz vagy tudtok valami tanácsot vagy valami segítséget akkor nagyon meg köszönném.
Nekem egy olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy szeretnék rátenni még egy ventillátort a gépemre, mert a jelenlegi 12-es egyedül nem bírja szusszal. Egy porbéléses 45/90A teljesítményű kis karosszériás gépről lenne szó. Szal a lényeg, hogy ma felnyitottam, de nem találom a hőérzékelőt, vagyis nem vagyok benne biztos, és nem szeretném leégetni a gépet. Szal van a tekercs(lamellákba beültetve) oldalára egy kerámia ellenállásra hasonlító valami, amibe belemegy két vezeték és rá van írva hogy 120°C meg még pár érték. Ez lenne a hőkioldó? mert akkor pont a gép másik oldalára tenném a ventit. Azért is tippelem amúgy azt, mert az ívgépemben is pont ugyan olyan ketyere van. De javítsatok ki ha tévedek.
Igen, az a kis kerámiára hasonlító eszköz a hőkioldó(klixon) Valóban jobb,ha a ventilátor a klixont nem hűti direktben,mert akkor soha nem kapcsol ki,még akkor sem amikor a másik oldalon már füstöl a tekercs.
Sziasztok, valaki segitene egy co hegeszto gep hegesztodrot elotolasanak a megepitesen
Olcsóbban jössz ki,ha veszel egyet használtan. Valamelyik aukciós portálon érdemes próbálkozni. Ha nincs semmi tapasztalatod egy ilyen toló megépítésében, akkor sokat fogsz szívni,amire a munkád gyümölcse"beérik". Arról nem is beszélve, hogy ha mindent úgy kell megvenni hozzá, akkor egy vagyonba fog kerülni. Persze kísérletezni lehet, pl. tolómotorként ablaktörlő motort használva. Itt a hobbielektronikán a hegesztőgépes fórumokon többféle kapcsolási rajzot találsz a motor fordulatszabályozására.
sziasztok.
egy kis segítség kellene mert már tanácstalan vagyok az ügyben . Adott egy mig vízhűtéses hegesztő gép. Minden ívgyújtásnál pukkan egy nagyot és megy szépen tovább. A trafó kiméretve -JÓ Diódahíd - vadi ujj mágneskapcsoló ujj fojtótekercs kiméretve ujjra szigetelve Köszönöm !!
Hali!
Mégis mi pukkan? Meg kéne nézni/ hallgatni ívgyujtás közben.... Nem lehet hogy az a felület ahol hegeszteni szeretnél koszos és ott pukkan az ív, majd megy a hegesztés?
A huzal ahogy hozzáér a vashoz
tehát nagyon szépen dolgozik, de minden ívgyújtásnál pukkan.És én elég sok pont hegesztést csínálok és már nagyon bosszant
Sajnos sokat nem tudok a gépről, de néhány kérdésem lenne:
Többfokozatú a kimeneti fojtó? Ha többfokozatú, próbáltad minden fokozatán a fojtónak? Minden fokozatkapcsoló állásnál csinálja, vagy csak egyes fokozatokban? Az előtolón milyen beállítási lehetőségek vannak? A tolásszabályzó kártyáról egy jól kiértékelhető fotót készíthetnél, amelyiken minden esetleges felírat látszik, különös tekintettel a trimmerpotik jelöléseire.
Molibdént (2800C) kell wolframmal(3600C) összehegeszteni.
Milyen hegesztőgéppel lehet? AWI PAW, esetleg átalakított plazmavágó ?
Sziasztok segitséget szerenék kérni szeretnék épiteni egy 230v co 40-200A ehez mien trafokra van szükéségem és még mi kelle hozá válaszokat elöre is köszönöm
Sziasztok!
Nagypapától maradt rám egy nem épp fiatal, talán még magyar gyártású hegesztőtrafó. Amit tudok róla: KBH-125, 220V~ primer, 48-50V~ szekunder, OFF-50A-75A-125A forgókapcsolóval választható. Szeretném használni, de nem tudom milyen elektródát kellene hozzá vennem. csak ház körüli, hobby célra hegesztenék, meg beletanulnék vele egy kicsit a hegesztésbe. Zártszelvények, lemezek, csövek hegesztésére, ilyesmi jellegű dolgokra. Milyen elektródát kellene vennem hozzá? Köszönöm a válaszokat!
Rutilos elektróda kell hozzá, 2 vagy 2,5mm-es. Lemezeket nem fogsz tudni hegeszteni vele, az még inverterrel is nehéz feladat egy kezdőnek.
MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Ez kell neked. Olvasd el végig az elejétől! Minden kérdésedre találsz választ.
Köszönöm a választ!
Nem vékony lemezre gondoltam, hanem pl. 3mm-es lemezre, de megértettem. Mondjuk egy OK 46.00 pálca jó lehet hozzá az általad írt méretben?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Herkules co hegesztôvel kapcsolatban. A drótelôretolás nagyon gyors. Ha leveszem a potméterrel a fordulatot, akkor meg szakaszosan tolja, nem egyenletesen, így nem lehet vele dolgozni. A toló motornak nincs baja, meet egy ceruzaelemrôl is simán pôrôg, még terhelés alatt is. Valami egyenirányító probléma lehet? Köszönettel.
Azért az egyenirányítón kívül van ott más is. Ha nem tudod szabályozni a tolómotort akkor a szabályzópanelen lehet valami gond. Esetleg a poti.
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen teszünk fel.
A kérdéseket nyelvtanilag helyesen fogalmazzuk meg. A fórum teljes felületén tilos mindenféle kereskedelmi tevékenység (ide értve az adásvételt és a szolgáltatások igénybe vételére vonatkozó kéréseke és felajánlásokat is). A fórum nyilvános felületére nem írunk ki e-mail címet, nevet, telefonszámot, címet, mert ezek személyes adatok, és mint ilyenek, visszaélésre adhatnak lehetőséget a nem egyenes szándékúak számára.
Üdv mindenkinek!
A minap hozzámkerült egy knd-350m hegesztőgép iskra E-10 nagyfrekis egységgel. Korábbi hozzászólásokban elhangzott, hogy a gép egyenáramnál 3x16 amperről megy, váltónál 2x60-ról. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azonnal levágja a kismegszakítókat alu heg.-nél, vagy csak nagy teljesítményre kihajtva? Általában mi a vélemény, tapasztalat a gépről, Paks mellé kell költöznöm vele, vagy van mód a használatára 3x20 A. mellett? Bocs ha sok a kérdés, de nem vagyok szakmabeli. Próbáljam feltámasztani, vagy inkább engedjem el? A tanácsokat előre is köszönöm!
Hát neked azt ki mondta hogy 3x16A elég neki? Nekem a 3x32A mellett is csak + 30m hosszabbítóval volt bekapcsolható(bekapcsolási áramkorlátozás), de hegeszteni csak a kisebbik fokozaton lehetett vele.
Egyébként nem rossz gép, de használni csak ipari környezetben lehet a brutális áramigénye miatt. Emellett a mozgatása is kíván némi kondiciót, hiszen több mint 250 kg a súlya. Add el-ha tudod- és az árából vegyél egy olcsóbb TIG gépet ha már mindenképpen ezt a technológiát preferálod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |