Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok.
Lenne egy komoly problémám és arra keresnék megoldást nem vagyok hozzáértő, szóval első kérdésem az lenne, hogy egyáltalán ardunioval megoldható lenne-e vagy más megoldat kell-e keresni. Arra lenne szükségem, hogy 1 rész: két dahlander motort kellene vezérelni a két sebességet adott ideig. 2.resz két szivattyut üzemeltetni egymás után adott sorrendben. Amit még így hirtelen tudok az az, hogy a mágnes kapcsolókat 24v relék kezelik. Kapcsolási rajzok van. Esetleg annyi meg, hogy ez egy dagasztogep vezérlése a Gyári nem kapcsol be azt kellene kiváltani. Esetleg tudna valaki segíteni ebben??
Sziasztok.
Hogy tudnám átirni,hogy ne csak egyszer fusson le?
Ebben kérnék segítséget:
Sziasztok! Áttudnátok írni nekem az Arduino progit 2x16 soros i2C LCD re? Illetve Arduino Duemillanove 328P re? A DS18B20 az maradna. Köszi. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Ha ismert a száma, hogy hányszor kel ismételni valamit?
Akkor for ciklusba tesszük. Bővebben: Link Ha valamilyen feltétel teljesüléséig akarsz valamit ismételni? Akkor használjuk a while: Bővebben: Link vagy do...while ciklus szervezést: Bővebben: Link
Szia. A legjobb az volna ha végtelen volna a ciklus.
De mivel ez egy az interneten fellelt kód darab így nehéz átírni. Ezért kértem a segítséget.
A végtelen ciklus így néz ki:
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Az I2C LCD-hez kb. annyira van szükség, hogy a LiquidCrystal lib helyett a LiquidCrystal_I2C libet kell használnod. Ez - ha jól emlékszem - nem része az alap terjesztésnek, neten kell megkeresned, ha beírod gugliba az I2C LCD kifejezést, akkor tuti találsz 100 olyan tutorial-t, amiben be van linkelni, hogy honnan tudod letölteni az általuk használt verziót. A kód minimálisan kell módosítani, ha jól tudom csak az init része más.
A Duemillanove pedig kód szempontjából nem különbözik az Uno-tól, talán más a bootloader és az usbserial chip rajta ha jól tudom, de maga a uC ugyanaz.
Köszi. Azt megnéznéd még, hogy amit belinkeltem, abban a progi működőképes? Lehet, hogy nem, mert nem tudta feltölteni.
Keresnék egy jól működő hőmérő progit, ami tud mínusz fokot és legalább 2 tizedesértékig kijelezni. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Visszatérő millisek...
Max. azt tudnám megnézni, hogy fordul-e, mert messze vagyok a műhelytől. De gondolom fordul ha már feltölteni próbáltad.
Az elvárásodnak pedig nem tudom mennyire felel meg a DS18B20, annak adatlap szerinti pontossága ±0.5°C Accuracy from -10°C to +85°C, és 12 bites felbontással is csak 2-4 a max. felbontása, ami 0,0625°C lépésköz.
Nem bírtam a 328 ra feltölteni valamiért. A Flowcode os fórumon ezt a DS18B20 ajánlották.
Flowban szoktál írni?
Nem rossz a DS18B20, csak érdemes elolvasni az adatlapját, és az alapján eldönteni, hogy alkalmas-e a feladatra. Én nem tudom, hogy mi a célod a 2 tizedes kijelzéssel, lehet hogy alkalmas. De messze nincs 0,01 fok felbontása a cuccnak, és a pontossága is csak fél fok, azt is csak az intervallum közepén garantálja a gyártó.
Flowcode-ban még sor önálló kódot se írtam - bár SPSS-ben se, de abban hibát már javítottam A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Ezt megnéznéd, hogy esetleg működne, mert nem tudom lefordíttatni.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Kétszer szerepel a: void setup() {
Az első sorban levő nem kel. De még így is valami zárójelezési hibája van. Megvan az idézőjelek rosszak: lcd.print(“celsius”); Így jó : lcd.print("celsius"); A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Nálad még telepíteni kel az OneWire librarit is.
De jól esne egy kis segítség.
OneWire-t hogyan? De még mindíg nem tetszik a fordítónak. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
Bővebben: Link
Hiba jelzés mi? Kép helyet inkább szövegesen rakd ide! A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
#include <OneWire.h>
#include <DallasTemperature.h> #include <LiquidCrystal.h> //DS18b20 connected to D13 #define DS18B20 13 // Connections: Sainsmart LCD/Keypad shield LiquidCrystal lcd(8, 9, 4, 5, 6, 7); OneWire ourWire(DS18B20); DallasTemperature sensors(&ourWire); void setup() { //Serial.begin(9600); delay(1000); //start reading sensors.begin(); //setup the LCD lcd.begin(16, 2); // start the library lcd.setCursor(0,0); lcd.print("TEMPERATURE"); } void loop() { //read temperature and output via LCD sensors.requestTemperatures(); lcd.setCursor(0,1); lcd.print(sensors.getTempCByIndex(0)); lcd.setCursor(6,1); lcd.print("celsius"); }
sketch_nov24a:2:10: error: OneWire.h: No such file or directory
#include <OneWire.h> ^~~~~~~~~~~ compilation terminated. exit status 1 OneWire.h: No such file or directory
Ott van, ez a hiba: sketch_nov24a:2:10: error: OneWire.h: No such file or directory
Belinkeltem hogyan telepítsed!
Telepítsem az összes létező könyvtárat?
Csak az OneWire-t!
Felül van a kereső sor oda beírod. Ha esetleg még hiányolni fog valamit? Akkor természetesen azt is telepíted. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
{
#include <OneWire.h> #include <DallasTemperature.h> #include <LiquidCrystal.h> //DS18b20 connected to D13 #define DS18B20 13 // Connections: Sainsmart LCD/Keypad shield LiquidCrystal lcd(8, 9, 4, 5, 6, 7); OneWire ourWire(DS18B20); DallasTemperature sensors(&ourWire); void setup() { //Serial.begin(9600); delay(1000); //start reading sensors.begin(); //setup the LCD lcd.begin(16, 2); // start the library lcd.setCursor(0,0); lcd.print("TEMPERATURE"); } void loop() { //read temperature and output via LCD sensors.requestTemperatures(); lcd.setCursor(0,1); lcd.print(sensors.getTempCByIndex(0)); lcd.setCursor(6,1); lcd.print("celsius"); }
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "OneWire.h"
Használt: C:\Users\Koncsar Nem használt: C:\Users\Koncsar Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "DallasTemperature.h" Használt: C:\Users\Koncsar Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "LiquidCrystal.h" Használt: C:\Program exit status 1 expected unqualified-id before '{' token
Rajzold át nekem, hogy ne prüszköljön.
Lehet, hogy az c 1602A LCD miatt is görcsölni fog. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
A hiba nálad van, a telepített környezetben.
Nálam fordul, miután töröltem a reklamált { jelet. Idézet: „ "C:\\Users\\Kapu48\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_739720/sketch_nov24a2.ino.elf" Vázlat használ 5982 bájt (18%) -ot a program tárhelyből. A maximum 32256 bájt. A globális változók 108 bájt (5%)-ot használnak a dinamikus memóriából, 1940 bájtot hagyva a helyi változóknak. A maximum 2048 bájt. ”
Na most már magába fordult, velem együtt. A program szerint kéne valami hőmérsékleti értéket produkálnia? A 328 ba már beleégettem, még LCD-t kell hozzá varázsolnom.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |