Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Mert magas oszlopokon van a drot... Bizonyára zavarja öket a kilátásban.
Amugy azért állt le a ventillátorok szárazföldi telepitése is, mert törvényben van mekkora védösávnak kell lenni a lakott vidék és a szélpark között. (akkora üres hely meg sok helyen egyszerüen nincs, amugy ezzel a tengerbe épitett szélparkok alá tolták a pénzes zsákot.), Most meg az a gond, hogy onnan nem tudják odavezetni az áramot, ahol arra szükség van, igy az évi szélerömü telepités a minimumra csökkent.)
Ennyire nem lehetnek kretének... Pont az egyenáram jól vihető földkábelen is az átalakítópontig, ahol AC-vé konvertálják és elosztják. Igaz, a földkábel telepítése meglehetősen drága, de nem kell ebből hálózatot építeni, csak egy-egy vonalat.
Csakhát ugy egy millio (1000kV) voltrol van szo....
És? Vannak remek szigetelőanyagok és ilyen kábeleket csináltak már (pl. tenger alá).
Ezt írja a wiki: "In July 2016, ABB Group received a contract in China to build an ultrahigh-voltage direct-current (UHVDC) land link with a 1100 kV voltage, a 3,000 km (1,900 mi) length and 12 GW of power, setting world records for highest voltage, longest distance, and largest transmission capacity."
Ez valami 300 millió dodós biznic volt, ami aprópénz ahhoz képest, amibe ez az energiewende baromság kerül a németeknek (a lakosságnak). Szóval meg lehet csinálni, ha akarják. De nem akarják. Sokkal egyszerűbb nekik az északon fölöslegesen megtermelt áramot rázúzni a lengyel és cseh átviteli rendszerre, kerül amibe kerül, majd a német lakosság kifizeti. Délen pedig a nagyfogyasztók (pl. az autógyára) köszönik szépen és veszik az olcsó francia atomáramot. Medzsik.
A cikket olvasva úgy tűnik, a villanyászoknak nemigen tanítanak a tápvonalakról. Pedig a hosszú váltakozó áramú átviteleknél kezd probléma lenni, ha a távvezeték hossza összemérhetővé kezd válni a hullámhosszal. Ilyenkor kell az alállomás, aminek csak annyi a dolga, hogy megszakítsa a tápvonalat, és elvégezzék a kompenzálást.
Ezt nem vitatta senki, csak azért van egy sereg olyan dolog, ami ma még nem kis gondot okoz. Az egyenáram meglehetösen nagy korroziot tud okozni - pl ezért nem terjedt el az USA-ban a DC villamos vontatás a vasuton, mert a vas-, vasbetonhidjaik pár év alatt elrohadtak.
Meg a föld nem azonos a tengerrel, a tengeralján aligha botlik egy hajo a kábelbe a földbe ásott kábelre ez nem mondhato el. A kinai vezeték is mennybe érö oszlopokon van és várjuk ki mi lesz a mellékhatása. A másik gond az UHVDC vezeték mindig 2 pontos - azaz A-bol B-be megy. Közben nem lehet megcsapoolni mint a váltoáramot. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2019
Szerintem olvasd el Gafly nekem linkelt doksiját, van benne pár érdekes dolog.
De az utolsó bekezdésedre az a válasz, hogy nem is kell megcsapolni, mert nem elosztóhálózat.
Az a földelő szonda rész nagyon tetszett.
Telefonosként tudom, hogy már a 48 Vdc is csúnya dolgokat tud csinálni (ionvándorlás tekintetében), hátmég...
Nem vagyok nagyon érdekelve az ügyben, de láthatod abban az irásban is milyen vonalvezetés kell, hogy elérje a széláram Németország déli részeit, és ez szintén nem tetszik sokaknak (mert azért azok az oszlopok nem telefonoszlop méretüek).
Idézet: Orosz tengeralattjáró már inkább. „a tengeralján aligha botlik egy hajo a kábelbe”
Az sem nagyon, illetve akkor már mindegy, mert a kábel a fenéken pihen.....
Kicsit hosszú, de érdekes szkennelvény...
Két antennás kamera Kínából. A három drágább lett volna , tiszta bu....
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2019
Jó hogy nem csak egy drót volt benne!
Egy (két) kép többet mond el, mint száz szó. Forrás: Lost places Chernobil Zone
Képek egy a baleset utáni állapotot mutató makettről. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2019
Egérriasztóban meg csak egy zöld led világít. ( de legalább csinál valamit)
Lehet megijed az egér a LED-től.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2019
Én ezt a Hermeneutikus visszahatási hurok dolgot sokszor felismerni vélem "csöves/audiophil" körökben (akár itt a fórumon is).
Akkor két zöld led kellene. Egyszemű macska nem veszélyes.
Akkor Te még nem láttál egyszemű, vagy 3 lábú macskát vadászni. Én láttam; tudják, amit kell! Hihetetlen mire képesek nyomin is!
Egyszeműnek nincs 3D-s látása... Közelre egyébként sem látnak jól.
Azonban a macskák erősen támaszkodnak a hallásukra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |