Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!Ez volt az én tippem is de a könyvben volt írva bemenetek mellé még 2 érték és ez elbizonytalanított.Volt odaírva még 250 ohm meg 20kohm is.
Ezt a fajtát nem ismerem, a 20k lehet akár a bemenő/fogadó impedanciája a bemenetnek...
Használd a 20 kohmos potit, de lemehetsz akár 4k7-ig is - a 250 ohm áramjel távadós téma.
Joreggelt mindenkinek. Tudnátok-e abban segiteni, hogy a kfrekvencia váltòknál mire valò a digitális kimenet vagy bemenet? Illetve ha nincs használva, akkor kell-e vele valamit csinálni (pl.rövidre zárni) hogy elinditsa a rákapcsolt motort? Köszönöm!
Szia!
A digitális bemeneteket funkciójuk szerint kell kapcsolnod, a te értelmezésedben "rövidre zárni" egy közös ponthoz... Keresd meg a kezelési utasítást, mert általánosságban többet nem lehet erről mondani - nem mindegy, melyiket mikor hagyod üresen, vagy zárod. A digitális kimeneteket pedig ne zárd "rövidre", mert semmi értelme sincs: azok már külső egységeket vezérelhetnek.
Szia!
Idézet: „Tudnátok-e abban segiteni, hogy a kfrekvencia váltòknál mire valò a digitális kimenet vagy bemenet?” Igen. Ezekkel (is) tudod vezérelni. ![]() Leraksz az asztalra egy frekvenciaváltót, adsz neki betápot, rákötöd a motort és nézitek egymást. Valahonnan tudnia kell a frekvenciaváltónak hogy mitévő legyen. Persze sok készüléken van kezelő felület amiről kézzel, gombnyomkodással vezérelhető, a motor elindítható, megállítható, beállíthatod a sebességet stb. Persze otthon a fúrógép/kis eszterga mellett elvan így is, majd nyomkodja a kezelő a gombokat rajta. De a frekvenciaváltók felhasználása széleskörű, ilyen vezérlési módot igen ritkán használnak. Nálunk van vagy 300 frekvenciaváltó a cégnél, egyik előtt sem ül ember kisszéken és nyomkodja rajta a gombokat egész nap hogy indulj, állj stb ![]() A vezérlésüket PLC intézi a frekvenciaváltók bemenetein keresztül. A másik (szintén elterjedt) vezérlési mód a digitális kommunikáción keresztül történő vezérlés, ami iparban rendszerint valamilyen terepi busz.
6se7016-1ea51-z frekvenciaváltó F008 majd F002 kódot ír mikor el kellene indítani a motort,
de csak ehhez a típushoz találtam manuált: 6SE7016-0TP50-Z Z=C23+G71 Ugyanaz a két frekvenciaváltónak a hibaüzenet kódja? A hibakódok alacsony feszültségre stb mutatnak de úgy tűnt hogy a motor egy pneumatikus fék beragadása miatt nem indul.
Kevés neki a feszültség.
Ha 3 fázisú nézd meg nem hiányzik-e egy fázis a betáp oldalon.
Toshiba VF-A5 frekvenciaváltó paraméterezésére keresek megoldást. PC-s sw+kábel lenne ideális. Ha netán látott már ilyet valaki. Tudom van hozzá gyárilag kezelő, de nekem nincs.
Üdvözletem!
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy egy 3x24V-os 80/800 Hz kb 400W-os frekvenciaváltóra lenne szükségem. Nem nagyon találtam ilyet. Találkozott valamelyőtök ilyen szerkezettel esetleg van valakinek ilyen? Köszönöm!
Sziasztok.
Lenne gy Siemens frekvencia váltó amit szeretnék megvásárolni, Létezik hogy bemeneti áramnak 35,6A van írva? a kimeneti Áramnak meg 13,6A? Akkor ehez nem elegendő a 16A megszakító?
Igen, mert egy fázisú frekvencia váltó. Az egy fázis 230V 36,5A ból csinál 3x230V 13,6 Ampert.
A motornak is olyannak kell lenni ami átköthető deltába az az 3x230V-ra.
Gondolom ez a maximum áram felvétel, 2,2Kw motort szeretnék üzemelteteni róla,
lágyinditással
Igen ez a maximum. Kb 23 A max.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2019
Mert folyamatban van a teljesitmény bővités 16 A ről 32A bővitem Az talán elég a 2,2Kw-os motorhoz.
Igen az már elég lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2019
Sziasztok!
Ismét segítséget szeretnék kérni. SIEMENS Simanics G110 frekvenciaváltó val kapcsolatban. Papír alapon tudtam programozni, begépelni a motor adatokat! Videón látható hogy ha megnyomom a start gombot akkor csak 5Hz pörgeti a motort, tudom a nyilakkal növelni a Hz-et amegadott értékig. Van olyan opciója a műszernek hogy fokozatosan érje el a frekvenciát? Videó a műszerről A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2019
Szia.
A Siemenst nem ismerem. Azt meglehet csinálni, hogy start frekvenciát 50 Hz-re állítód be, és a felfutási időt is hosszabbra veszed.
Esetleg a P1080 menüben?
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2019
Szeretnék még egy olyat kérdezni, hogy fontos a Fix bekötés a betáp oldalon vagy lehet lengő dugvillát is használni?
Lehet lengő dug villával is bekötni,de csak a motor le állása után szabad ki húzni. Annyi előnye van, hogy a forgás irány mindig ugyan az lesz.
Használat után ha rögtön ki húzzuk a dug aljból vigyázni kell mert a dug villa érintkezői még rázhatnak 1-2 percig. A motor le állítását,indítását a frekiváltón kell tiltani, engedélyezni, Nem ajánlatos menet közben lekapcsolni a motort.
Igen azt tudom!
Nem a motor és az inverter közötti kapcsolatra gondolok, hanem a hálózat és az inverter közötti betáplálásra, felvan tüntetve az L1-L2(N)-PE
Igen én is a hálózati oldalra gondoltam.
Erre voltam igazából kiváncsi, ugye a lengődugvillánál könnyen felcserélhetőek..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |