Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   45 / 1274
(#) yagi hozzászólása Máj 29, 2008 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Van egy Orion T2860STX TV-m ez kb 7 éves lehet.A baj az hogy a kép függöleges irányban összezsugorodott, de úgy hogy a teteje a képcső tetején van csak az alsó egy harmadban van fekete csík. Ha valaki tud valami tanácsot adni mivel lehet a probléma az jó lenne.Esetleg kapcsolási rajz is érdekelne ha van valakinek.Köszi
(#) masi1 válasza yagi hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Kondikat nézegesd át a függ-ic környékén.24v-os tápkondi is okozhatja (sorimenö környékén van).Sajna ennek a török tv-nek nincs meg nekem a rajza.
(#) Mátó Mihály válasza yagi hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

de úgy hogy a teteje a képcső tetején van csak az alsó egy harmadban van fekete csík.Ezt nem értem de lehet hogy más se,nem tudnál feltenni egy képet?-vagy valahogy másként leirni mert szivesen segitünk,ha én nem tudok akkor valaki más.Sok segitőkész ember van ebben a forumban.Üdv.Misi.
(#) kocici17 válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Az alsó linearitás beállitó hidja ment el ez okozza a geometriahibát....Én is azt javaslom igy rajz nélkül, amit masi1 irt, bár megjegyzem, hogy ettöl az eltéritö áramkör aktiv alkatrésze is lehet hibás, nem csak a kondi, de alaphelyzetből egyetértek masi1 el.
(#) masi1 válasza kocici17 hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Köszönöm, és igazad van.IC is lehet hibás!Viszont ezekben "olcso!?" készülékek sajna elég sok for-hibát, kondihibát 'produkálnak'.
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

megjott a cucc kicsereltem mindent mindenhol be is idult szepen de attol felek kepcsohibas sajna a kepet halvanyan latni egy zoldes raszter mogott
(#) Fery válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

Szia. Egyrészt nem biztos, hogy képcsőhiba. Másodszor mivel ez egy áthelyzett hsz és a cimére hivatkozol, nem tudom pontosan milyen tipusú TV-ről van szó.
Ird le légyszives.
Fery
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

oh sorry igazad van a tipus Samsung CX558WT

P5250006.JPG

(#) kocici17 válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

Még ne add fel mert egyáltalán nem biztos, hogy képcsö hiba..
Lehet G végfok, g szinjel csatorna, meg még 2-3 halom egyébb.
Én a képcsönyakkal kezdeném, ill. a nyakáramkörrel, mert ha képcsö g katodzárlat lenne akkor a g alapon látnád a sorvisszafutás kioltás hibát, ....ez nagyon vékony 1 raszter méretü ferde ritka a srég csikozás..
Ámbár az rgb meghajtó is tudja ezt produkálni. és ha katod lenne akkor a többi képet a zöld mögött elfeledhetnéd.
Ez elsö rárepülésre G gain hiba,
(#) gubík gábor válasza kocici17 hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

viszont azert gondoltam kepcsohibara mert az uj alkatreszek behelyezese utan es bekapcsolas utan elkezdett benne pattogni valami. mintha átutott volna a magasfesz ami aztan abbamaradt. a halvanysag pedig talan forrasztasi hiba mivel ha megmozgatom az alaplapot eltunik de a szinek még mindig kicsit zoldesek maradnak utana. ja es standby allapotban viszont kozéptájt szivarvany szines kor ugral

Igy egy kicsit más, hogy pattogott is, a képcsövön belül....ez könnyen képcsö hiba lehet. Sajnos ennek ismeretében nekem is képcsöhiba a véleményem.............

A képcső cimkéjén lévö adatot ird ide, és holnap délelött megnézem, mert van itthon egy 55 ös szupersarkitottam, de fejből nem tudom az adatait, és már nem megyek ki megnézni.
(#) gubík gábor válasza kocici17 hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

a kepcso tipusa 54GGB98X pedig mar alakul a kép már egeszen pofas nézheto

Akkor tulorázz még egy kicsit a G sugár vezérlő áramkörön, mert ha leégett a kisülésnél a hiba"álltalában zárlat" illetve ami azt okozta, és nem "pattog a képcsönyakban a fokusz , g2, gyorsitó fesz akkor van még esély , de nem megitélhető, hogy meddig lesz jó.
Lehetnek évek. hónapok, .......stb. De azért sok sikert, és addig nyüstöld mig nem lesz rendbe a G szinvezérlés. Mert ha a képcsö meguszta akkor a G vezérlésben a hiba.
(#) Fery válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 30, 2008 /

A szinvezérlést tedd tisztába mert ha az még nyűgös akkor hiába teszel bele másik csövet....A dolog egycsapásra mit sem változik. A régebbi sunyi-sanyi csövek vidáman túláltek egy kis csattogást mig a maiak.....Az A 66 QEW csőből 7 fűtőszálszakadtat fogtam pár hónap alatt.
Fery
(#) yagi válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Máj 31, 2008 /

Tehát, a kép kb a kétharmadára összezsugorodott.Gondolom eddig világos.De nem úgy hogy felül is lett egy fekete rész meg alul is, itt csak alulvan.Érted Misi!
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

akkor nézzem at a IC koruli alkatreśzeket? hétvégen nem volt idom foglalkozni vele viszont a kepcsore meno 175V beallitasa utan eléggé elsotetultem viszont ha magasabbra teszem akkor mar egeszen jo kepet kapok
(#) Fery válasza gubík gábor hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Szia
Nem egészen értem ezt a képcsőre menő 175 Voltot. Mármint a képcsőre hová ? Mert videotápnak alacsony, segédrács feszültségnek pláne nagyon alacsony.
A videotápnak 200 Volt körül kell lenni a segédrácsfesz pedig képcsőtől függően 500-800 Volt környékén.
Fery
(#) Fery válasza yagi hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Szerintem a képvégfok környékéről dobáld ki az elkókat. Annyira filléres tétel, hogy nem érdemes vele spórolni. Nem sok elko van azon a részen. Ha nem javul, még mindig kicserélheted az IC-t. Nem nagyon szoktam ezeket méregetni, mert több idő megy el vele mintha gyorsan kidobálom a képvégfok 4-5 elkóját...
(#) yagi válasza Fery hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Kössz, ki fogom cserélni őket!
(#) hard hozzászólása Jún 2, 2008 /

Segitséget szeretnék kérni tölettek szakiktól
Van egy Nei tv nálam ,viszintes csikal a közepén,az eltéritö icre ami TDA3653B gyanakodva kicseréltem,és körülöte lévő elkókat is,meg még egy csomó kapac szegény elkó került kidobásra.Most igy áll a kép,mi lehet még a baja?Van egy poti amihez ha hozáérek kikapcsol egyböl ,és készenlétibe tér visza A jel dekódoló ictél jön biszonyos TDA8305A.Ségitsettek, köszi,istván,,A fügöleges csikokk már a telóm melékhatása :eek2:
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Húúúú... Ezekből a képekből.... Mintha a cső is nagyon fáradt lenne, ha jól látom azok visszafutási csikok valami kioltás gondja is van, méregesd végig az RGB végfokot mintha szin is hiányozna, nem nagyon látok zöldet...
Fotoriporternek ne menj el....
Fery
(#) kocici17 válasza hard hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Az egész szinkron és sor ill képkioltás halott....
Nameg a g2 sok egy kicsit.. Vagy zárlatos az rgb meghajtó kilóra....vagy mindkettö.....
Egyszóval ez egy tulórás darab.

Bocs de östehetség fotos vagy.
(#) masi1 válasza hard hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Ezt a szüretlen, megfutott táp okozza,lehet hogy a képcsönek annyi .
(#) Fery válasza masi1 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Ezt nem tartom túl valószinűnek. Ha futna a tápja a sorvégtranyó már a holdon lenne. Attól, hogy szüretlen a táp nem megy tönkre a csöve a gépnek.
Ez a cső fáradt, emisszióvesztett katódokkal kinlódik, ez mellett nincs sem sor, sem képkioltás, és ahogy nézem zöld szin sincs. Nagyon meg kell gondolni érdemes-e egyáltalán ezen a gépen túlórázni. Mert túlóra az lesz bőven.
Fery
(#) Prometheus01 hozzászólása Jún 2, 2008 /

Üdv emberek
A minap egy ismerősöm megkeresett egy tv-vel, kell e nekem, semmi más baja nincs csak serceg a hangszóró, mindíg ugyanúgy(úgyértem hogy hangerő változtatásra) sem változik a sercegés. Könnyen javítható a probléma (javíthatatlan cuccot nem akarok átvenni)
(#) Fery válasza Prometheus01 hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Nagy valószinüséggel ez valamilyen tápszüretlenség lesz, esetleg a hang KF van elhangolódva, bár az érdekes, hogy a hangereje nem változik a sercegésnek. Gyanitom javitható, de azért jó lenne tudni, milyen TV ez ?
Fery
(#) Prometheus01 válasza Fery hozzászólására (») Jún 2, 2008 /

Holnap megtudom, már alszik a tag... A szűretlenséget legjobb tudomásom szerint kondihiba okozza, lehet elég csak kondit cserélni?
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

egy nagy fekete nyíllal jeloltem azt a feszultseget ami a sortrafobol jon es a tapban levo kis potival tudom szabalyozni

04.tif

(#) Fery válasza gubík gábor hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Oké, igy már értem, nem sok olyan TV-vel találkoztam mostanában amelyiknek 175 Volt a video tápja. Általában 200 Volt körül van. Arra viszont figyelj nagyon ha a tápban lévő potival állitod a feszültséget az nem csak erre van hatással. Ha feljebb állitod a videotápot megy vele az összes többi, többek között a sortáp is. El fog durranni a sorvégtranyó.
Fery
Következő: »»   45 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem