Fórum témák
» Több friss téma |
Hát még ha a kezedbe kerül egy 6 mm-s csavar, amin Withworth menet van. Még az Europában gyártott FORD kocsikban is elöfordul...csak, hogy tarkább legyen az élet.
Sziasztok!
Hozzájutottam egy tektronix 422 oszcilloszkóphoz,nagyon kedves aranyos jószág(enni se kért eddig) ,kb 20 éve kerültem működő oszcilloszkóp közelébe,s irányítottan használtam is ,tehát elméletben ismerem a mérési lehetőségeket,de 20 év nagy idő,a tudás kopik és annak érdekében hogy ne csak nézegethessem a szép ábrákat,hanem szükség esetén célzott méréseket végezhessek és megfelelően is értelmezzem is jól jönne a tanulás. A dokumentációja szuperül meg is lett hamar,persze angolul. Angolul is pont ugyanolyan rég tanultam (bár alaposabban),ezért olyan anyag kellene amivel kicsit szájbarágósan ki vannak a funkciók és használatuk vesézve,lehetőleg magyarul. Pl. Nem teljesen világos,hogy ha egy Lissajous görbét szeretnék nézni azt ezen szkóp mely beállításánál fogom tudni megtenni? (Ha emlékezetem nem csal akkor a bemenetválasztó alt állásánál kell az egyes és kettes csatornára eltérő fázisú jelet adni,ha nem akkor az megmagyarázza a sikertelenségem okát is..) . Egy szó mint száz,kérnék szépen mindenkit,ha tudtok ilyen irományt amiből ténylegesen meg tudom tanulni a használatát,bombázzatok meg a linkjével. Hálásan köszönöm! tudom,leválasztó trafó!... de hülyeség ellen az ellen nem véd... Ui.: Az adatlapjából nem teljesen volt világos a max bemenő feszültség amit lehet vele mérni,létezhet hogy ez nem azonos a két csatornánál?
Szia!
Lissajous ábrához X-Y módba kell kapcsolni. Egyik jel megy az Y-bemenetre, a másik az X-bemenetre. A time/div kapcsolót ext horiz állásba kapcsolod és az X-jelet a horiz. in or trig in bemenetre kötöd. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2019
Leírása szerint a 2-es csatorna ugyanaz mint az 1-es csatorna, csak a 2-es átkapcsolható x10 erősítésre, amikor az alap 10mV/div - 20V/div helyett 1mV/div - 2V/div lesz a bemenet érzékenysége (csak 2 csatornánál). Átkapcsolás "x10 GAIN AC" feliratú húzó-nyomó gombbal.
Bemenetre adható maximum feszültség 300V "Combined DC and Peak AC" azaz nem lépheti túl pozitív és negatív irányban a bemeneti földponthoz képest.
ez kell neked
Olcsóbbat itt az oldalon keress!
Köszönöm a gyors válaszokat és a letölthető anyagot is valamint a vaterás linket is( annak a könyvnek én utánnanézek szerintem könyvtárban először )
Idézet: „Szia! Lissajous ábrához X-Y módba kell kapcsolni. Egyik jel megy az Y-bemenetre, a másik az X-bemenetre. A time/div kapcsolót ext horiz állásba kapcsolod és az X-jelet a horiz. in or trig in bemenetre kötöd.” Így már értem miért nem sikerült,régen valószínűleg olyan műszerrel mértünk amin nem kellett máshova rakni a mérőzsinórt,hanem átkapcsolható volt,ezek szerint ezen a külső trigger csatlakozót kell használnom. Köszönöm a válaszokat,jelentkezem ha kiveséztem az olvasni valót és kérdésem van
Nem Withworth-angol csőmenet, amerikai colos menet. A W menet az 55 fokos, az amerikai az 60 fokos de az emelkedés 1"/? , nem 6 os a csavar hanem más szabvány, esetleg hasonlít az M6 menetre, UNF 1/4-28 pl 0.907 mm emelkedéssel. Sok szabvány van, azonban a cső menet egyedül ami 55 fokos. Engem is szivatott meg, van ami majdnem M8x1 es, de nem. Picit eltér az emelkedés, ám minden további nélkül belement az M8x1 es áramlásszabályzó/olajadagoló.
A kínaiak bevezettek(?) egy új menettipust. Metrikus, de a menetemelkedés eltér a nemzetközi szabványtól. Nem ilyennel volt dolgod ?
ps. Csalóka a dolog, mert "izomból" össze lehet csavarni a metrikust a kínaival - egyszer. Utánna nézd meg a meneteket - a gyengébb úgyis engedni fog. Néhány helyen lehet már kapni - csavarboltokban - közel "arany áron" ( még kevés van Európában ). Viszont érdemes a kínai dolgok javításánál vigyázni a csavarokra, mert második alkalommal már nem tudod összerakni.
Ez lehet, már nem emlékszem pontosan, de az tény, hogy Angliábol hoztam 2 menetfurot amik átméröje egyforma, de a menet nem az. ( kicsi speciális menetfurok amit az angolok elöszeretettel használnak a finommechanikában).
Nemrégen szintén elég nagy baj volt egy komoly munkánál. A berendezéseken Dsub csatlakozok voltak, amihez meg kellett csinálni a kábeleket. A hozzáadott csatlakozok deklijéhez sima metrikus csavarok voltak csomagolva, a berendezéseken viszont a csatik UNF anyákkal lettek szerelve. Persze, hogy nem passzolt. A legjobb az volt, amikor felhivtam a beszállitonkat ( évente sok ezer csatit veszünk), hogy van-e metrikus anya a Dsub csatlakozokhoz. Az nem volt, csak külön megrendelésre, de a kábelcsatlakozokat metrikus csavarokkal árulják.... ( szerencsére volt UNF-s is). Azután nézem a szabványt - mind a kettöt szabad használni.
Nem, M8x1 volt a kínai, az amerikai meg UNF vagy Inc, mindkettő 60 fokos, kivéve a W csőmenetet.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2019
Üdvözletem !
Ismeri valaki a képen látható oszcilloszkópot, MCR memoryscop Serie 2000S Csak az alapgépem van meg, kábelek, használati utasítás hiányzik. Szívesen fogadok minden féle segítséget.
Ez mintha a Videoton Mini Vidi tévé doboza lenne. Talán a Videoton felé lehetne tájékozódni, én ennyit tudok.
Tegyél be ha tudsz közelebbi képet az előlapjáról, lássuk mik a kezelőszervek.
Milyen feliratok találhatók rajta, elöl, hátul, akárhol? Üdv!
További képek a memoria szkópról.
Valakinek van ötlete hogy mivel lehetne pótolni a mérőkábelét ? Már hálózatra helyeztem és az érintkezőket birizgálva változik a jel, stop kapcsolóval meg lehet állítani és megjegyzi.
További képek
Hát ez a Eickemeyer doboz az a bizonyos "állatorvosi ló" .
Ha guglizol(tál) volna akkor ez német (állat)orvosi eszközöket gyártó cég lenne. gyártóweblap Nagyon kifutó tipus lesz ez a "szkóp". Valami EKG vagy hasonló lehetett. Esetleg EEG ha már memoryt emlegetnek a nevében. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Ahogy előttem is írták, ez nagy valószínűséggel egy "állat-EKG" vagyis nagytestű állatokat vizsgáltak vele, (ló, szarvasmarha, bika, szamár, stb.) Nem csak a belső hangokat, hanem, ha vemhes lett, azt is tudták ezzel vizsgálni. Tulajdonképpen egy egycsatornás EKG, de az érzékelők-mérőfejek nélkül nem ér semmit. Alkatrészként lehet hasznosítani.
Üdv!
Sziasztok. Kis felfrissites kellene. Oszcilloszkoppal frekvrncia meghatarozas. Megvan az 1 periodus ido pl 5us. Akkor hogyan tovabb?
Elnezest az ekezetekert.
f [Hz] = 1 / T [s]
A T a teljes periódus ideje. f= 1 / 5 [uS] ~ 0,2 [MHz] ~ 200 [kHz] A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2020
1 / 5*10^-6
egy osztva 5*ször tíz a mínusz hatodikonnal ...
A kérdésem inkább építés jellegű. Megjöttek a potméterek de a mért eredmény brutális. Na ilyenkor mi van? Feltaláltuk az egy atom vastag réteget de még mindig nem tudunk pontos értéket előállítani.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2020
Mindegyik mért érték 20%-on bőven belül van, ált. a helipotnál is csak a linearitás van szigorúan tűrve. Biztos vagy abban, hogy szükség van nagyobb pontosságra?
Ha megmagyarázod, hogy egy potméternek miért kellene abszolút pontos végértékkel rendelkeznie akkor Ígérem, megértem a felháborodást amúgy meg jellemzően ezeknél is van un. tűrés, 5-10-20% Az elekromechanikus szerkezetek hacsak nem a NASA beszállítójától vannak vásárolva azok ilyen vagy még idővel rosszabbak.
Az a helyzet, hogy ezek nagyon jó értékek! Nekem van olyan 100k-s potim ami 69k.
Egy ideje a mániámmá vált. Múltkor nem volt 30k- s ellenállásom így sorosan össze rakva pont annyi lett.
Régi Remix potik is mind 20 % -osak. Egy szkópban nincs semmi szükség ennél pontosabbra.
De helipot is minek. Ez a kapcsolás egy meglehetősen egyszerű szkópot ábrázol, de egy szkóp sem a világ legpontosabb eszköze. Amúgy attól lesz pontos, ha hitelesíted, és hitelesítéskor egy trimmer potival állítod be a függ, és a vízszintes eltérítés nagyságát, és a vízszintes eltérítés sebességét. Úgyhogy semmi szükség precíziós alkatrészek használatára, kivéve a bemeneti osztót. Azok viszont nem potenciométerek. De oda is elegendő az 1% körüli pontosság. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |