Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Most akkor? Milyen vevőn? A videóban? Akkor hogyne működne a távirányító? Miért azt kellene javítani? „DSO nano-val megnéztem az IR lábait”
Ne haragudj, de úgy érzem, mintha csak kötekednél. Lehet, hogy rossz a felfogásom, de nálam a távirányító és a vevő összetartozik, ezért ebben a témában tettem fel a kérdésem. Ha ez zavar, akkor megkérem a moderátorokat, hogy pakolják át a videomagnó problémák, vagy az általad még megfelelőbbnek ítélt topikba.
Nem, nem kötekedek, csak nem egyértelmű amit írsz.
Távirányító javítás topicban azt írod, hogy Idézet: -ból azt feltételeztem, hogy a távirányítót szétszedted és az IR LED lábain néztél jelalakot. Ha rajtad kívül (aki tudja miről van szó) olvassa valaki, ez jön le. Ezért írta Zolika60 is, hogy nézd meg telefonnal, mert ő is úgy értelmezte. Aztán ahol követted, nem is néztem milyen proci, van a távirányítóban is.„Szétszedtem, DSO nano-val megnéztem az IR lábait, hogy a jel megérkezik-e egyáltalán, a lábakig eljut.” Nagyon sokszor van olyan kérdés, ahol nem egyértelműek, vagy hiányosak az infók, és jósolni kell, mire gondolhatott a kérdező. Ha nem vagyok toppon, nekem is nehezebben megy. Te nem érted mit nem értünk, mi meg, hogy miért nem érted mi mit akarunk. Ennyi. Ha jó a távirányító és bemegy a jel a vevőből a prociba, akkor passz, ebben a részben már nem tudok segíteni. Esetleg megpróbálhatod egy univerzális távirányítóval, hátha valamelyik viszi, úgy kiderülne, hogy a te távirányítód rossz, vagy a proci. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Sziasztok!
Abban az esetben is jelet ad, a távirányítóm Orion (kb 3 éves), ha nincs rajt a nyomógomb lap, már kétszer is átpucoltam alkohollal. Mit tudnék még tenni? Köszönöm előre is :Antal
Azt leszámítva hogy az alkoholt nemesebb célokra használod?
- Milyen az az alkohol (denaturált/96%/98%/izopropil/cseresznye)? - Nézd meg a hátoldalát is a NYÁK-nak. - Igen, és a lábak között is lehetnek érdekességek (úgymint kosz). - Vakarászni is hasznos lehet a lábak között.
Sziasztok!
ykf384-t-03 Philips távkapcsolóm valami miatt lemeríti hamar az akkut. Cseréltem benne Longlife Duracell Varta Noname elemeket is többszöri próbálkozásom ellenére max egy hét múlva a készülék jelzi a "távkapcsoló akkuszintje alacsony" figyelmeztetést. Gyárilag ilyen gyenge vagy valahol máshol keressem a hibát. Segítségeteket köszönöm!
Szia!
Kapcsolj rá külső tápot és mérd meg, hány uA-t vesz fel alapban és utána számolj.... ugyanígy mérd meg, mennyire kell csökkenteni a feszt, hogy jelezze az alacsony szntet. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2017
Sziasztok!
Van egy akciókamera távirányító, ami túl gyorsan meríti a CR2032 gombelemet. Elemcsere után egy friss elemet 1-2 nap alatt lemerít. Mi lehet a baja, illetve javítható-e? Ha igen, hogyan? Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem ha úgy egyébként működik, akkor lehet hogy nincs is semmi baja, hanem egyszerűen ilyen. Ebben az esetben ha nem használod, vedd ki belőle ez elemet.
Dokumentációt megnézni; annyi-e, az annyi? Alapos kimosás, esetleges szennyeződések ellen.
Minikapcsolót bele, és lekapcsolás (lmf).
Hali!
Vettem nagyon olcsón egyDPL912VD házi mozit. Tökéletesen működik, nem volt hozzá távrányító. Rendeltem hozzá egy ilyet, de egyáltalán nem reagál rá a lejátszó. A távirányító az működik. Volt e már valakinek ehhez hasonló tapasztalata. Hangsúlyozom, nem a forgalmazót akarom hibáztatni, hiszen vissza veszi a terméket.
Ellenállásmérővel a két pólusra mérve 20k beállításnál 0,38 ohm ellenállást mutat. Másoknál több hónapot is kibírt elemcsere, elem kivétel nélkül. Elvileg nem szabadna ellenállást mutatnia a két pólus között, nem? Inkább a hiba okát szeretném a segítségetekkel kideríteni.
A kapcsoló jó ötlet lenne, mert állandóan az elemet kivenni macerás lenne, mert 4 csavarral van lefogatva a háza. A bekapcsolt állapotban viszont akkor is gyorsan merítené az elemet, szóval jó lenne megtudni mitől van ez. A képek alapján melyik lehet a pufferkondi?
20k állásban nem tud 0,38ohm-ot mutatni, inkább 0,38kohm=380ohmot. Ettől függetlenül ez majd 8mA fogyasztás folyamatosan...
Hogyan lehetne kideríteni, hogy mi okozza ezt a többletfogyasztást?
Hali!
Nem működik a távírányító. Szét szedtem és egy alkatrész le volt törve a panel lapról!. Olyan szinten, hogy ped-el együtt szakadt fel. Kérdésem az lenne, hogy melyik két pontra tudnám odaforrasztani a lábait. Köszönöm.
Megkaparod a fóliát, beónozod, visszadugod a megfelelő polaritással és ráhajlítod a lábát az ónozásra. Beforrasztod...aztán megkeresed, mi a baja, mert gyanús, hogy nem ez...
Szerintem simán lehet ez a gondja. Az IR dióda megrántja a tápot, a proci resetel, aztán máris nincs meg a bitsorrend. Ha ott a pufferkondi, akkor meg ki tudja szolgálni az áramigényt.
Alfa147: összerakás után a led fényét ellenőrizheted egy kamerával, az látja a közeli infrát. Ha villog, akkor jó.
Iphone-ok csak előlapi kamerával látják az infrát. (Sokat szívtam miatta, mire rájöttem.)
Látszik, hogy az egyik felszakadt pad-nél megszakadt a fólia folytonosság is. Onnan kapja valamelyik tápfeszt az IC. Azt is javítsd. Utána, ha más gond nincs, működhet is.
Nem jól fogalmaztam...mivel kitört, kapott rendesen, nem csak ez a baja...
Sziasztok megint! Van egy Yamaha Rx-v650 házimozi erősítőm, aminek tönkrement a távkapcsolója! Találtam ebayen hozzá távkapcsolót, de amerikai! Már a távirányítóra is az van írva, hogy us, nem eu! Szerintetek vinné? Vagy az amerikainak teljesen más a kódolása?
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2018
Még aktuális? Most szedtem szét egy ugyan ilyet, hogy megpucoljam, mert már nehézkesen működik. Egy kitolható pengével próbálkoztam körbe a tetejénél a fedőlap alatti résen, amíg az egyik végén el nem váltak egymástól a műanyagok és onnan szépen körbe haladva szét lehetett pattintani sérülés nélkül.
Belül a gumilap és a nyák teljes felületén van valami kenőcs. Ez lemosható, gyárilag van ott, takarítás után pótolni kell valamivel?
Nem. Ezt a trutymót a gumi izzadja ki magából.
Való igaz, az a "trutyi" nem kell oda. Az a gumi maradványa, meg a kéz által bevitt egyebek.
Elég jól le lehet mosni sebbenzinnel (patikában vehető) - a nyákot is, meg a gumit is. A "legrosszabb" esetben, ha a benzin már leszáradt, be lehet szépen kenni Ruwido pasztával, de az általában nem mindenkinél van otthon. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
Hali!
Mosogatószeres vízzel szoktam minden darabját jól átmosni, leöblíteni, majd jól kiszárítani, és tökéletes.
Üdv!
Ha mégis kellene tartalék táv ez a régiről tanítható szembe fordítva az infrákat egymással minden gomb funkciója átmásolható. Bővebben: Link
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Mosószeres vízzel, egy kiszuperált fogkefével átsikáltam az egészet. Szárítás után (hajszárítót is bevetettem) a gombok grafit(?) részét egy egy tiszta papírlapon még radír szerűen áthúztam. Összeraktam és működött rendben.
Sziasztok!Keresek sürgősen Samsung MM -ZJ8 MINIHIFIHEZ távirányítót!Javítani nem lehet totálkáros!Sajnos már rendelni sem, de talán valaki tud szerezni, megvenném!Előre is köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |