Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ennél azért még a Camera Obscura is különb képet lőtt.
Egy lencse sokat javíthatna a képminőségen.
Mellesleg mikroszkóp helyett, lencse nélkül is jól használható.
Próbálkoztam még. A fal és a karácsonyfa közé tettem be a szkennert. Szerintem ez már egészen jó lett... (Ez az eredeti kép 50% kicsinyítéssel.)
Ó, ez már szinte tökéletes! Teszel rá egy objektívet, és akár az égboltról is csinálhatod a nagyfelbontású képeket!
Objektívet? Ezt hogyan érted?
Lencsét kellene elétenned. Legalább egyet. Ezzel csak annyi a baj, hogy jó nagy kéne, ami elég nagy feladat.
Érdekes felhasználási módja a szkennernek. Hasonló, mint amikor egérből kiszedik a mini kamerát.
Csak hogy az már nem megy ilyen egyszerűen... Ha tudnám, megtenném, viszont a neten látottak alapján plusz hardver és programozás kell hozzá... Egy egér sajnos nem láttatja a számítógép felé a kameráját, csupán az abból nyert elmozdulási adatokat közli...
Idézet: Azzal mit lehet csinálni? Köszi. „Hasonló, mint amikor egérből kiszedik a mini kamerát.” Idézet: „hogy jó nagy kéne, ami elég nagy feladat.” A jó hobbista nem ismer lehetetlent! Azért Zsombor, ha elkészülsz vele megmutatod ugye?
Azért van értelmes felhasználása. Ez például egy pozíció szenzor multicopterhez optikai egér kamerájából. Igaz, itt sem a képalkotást nyerik ki közvetlenül, hanem mint az egérnél, az elmozdulás értékeket.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
Innen van az alábbi idézet.
Idézet: „terheli a légkört egyes statisztikák szerint annyi kén-dioxiddal egy óriási teherhajó, mint ötvenmillió személyautó.”
A baj az, hogy olyan bulvár források mint az idézett is, és az ilyenekböl élö politikai mozgalmak, sajnos a statisztikát csakis az olvasok/hiveik befolyásolására használják. Attol még igaz is lehet, de amikor a forrás eljátsza a hitelét, akkor már az ember nem igen hisz ilyen hireknek.
A légkört leginkább az emberiség tulszaporodása és az azzal járo hatalmas energiaigény teszi tönkre, de erröl alig hallani a hirekben. Sokkal inkább az a téma, mit és hol tiltsanak be az autotol kezdve a olaj/gáztüzelésig és ki viselje a klimaváltozás legnagyobb terhét - az a kb 10-20%-s kisebbség akiröl, még le lehet huzni egy ujabb bört ( a fejlett világ lakossága) a többiek javára? (Elég volt meghallgatni a német elnök vagy a pápa karácsonyi beszédét...)
Régi írásvetítő Fresnel lencse. Az kb. 300X300mm. Nem kicsi.
Vagy 20-25 éve, amikor a munkahelyemen az egyik kollégának hirtelen kellett egy fénykép, támadt egy ötletem... Nem volt kéznél fényképezőgép (akkoriban még a mobiltelefont telefonálásra használtuk...), viszont volt egy kézi szkenner, olyan, mint itt. 8 bites fekete-fehér képet tudott készíteni. Mint egy nagyra nőtt egér és egy pörölyfejű cápa keresztezése, amit végig kellett húzni a papíron és azt szkennelte be. Fogtam egy üveglapot, az illető arca elé tettem és azon húztam végig a szkennert. Meglepő módon felismerhető volt...
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
Emlékeim szerint a fresnel lencse egy olyan "menetes" dolog volt, ami arra szolgált hogy a lámpa fényét egyenletesen szórja szét az üveg felületén. Képalkotásra nem hiszem hogy használható lenne.Bővebben: Link
A fresnel lencse teljes értékű lencse, csak kisebb mennyiségű anyag kell hozzá. Laposabb, könnyebb. Tulajdonképpen a "görbületek kivonata".
Ha képalkotásban használják, a gyártási minőségtől függően általában gyengébb képet ad, mint az azonos átmérőjű rendes lencse. Vannak olyan olcsóbb változatai, ahol nem fontos a pontos képalkotás, pl. autók lámpái.
Jójó, de itt most egy szkenner elé kerülne aminek pont a képére lenne szükség.
Vannak abbol jok és olcsok is. Valamikor sok kisteherautonak meg minivannak a hátso üvegén voltak ilyenek amin keresztül a soför látta a háta mögött történteket ( nagyitva vagy nagyobb látoszögben).
Hozzátartozik a dologhoz, hogy "az a kb 10-20%-s kisebbség akiröl, még le lehet huzni egy ujabb bört ( a fejlett világ lakossága)", illetve az ő igényeiket kiszolgáló maradék 80-90% okozza a világ szennyezésének kb. 3/4-ét.
Akkor jó, én csak az írásvetítőből, meg a fényszórókból indultam ki.
Ez sajnos csak részben van igy, ezért teljesen értelmetlen az autok korlátozása Europában meg a széntüzelés stb leállitása. Az valoban csak esetleg azon a környéken vagy városban javit valamit a levegön, de globális klimán abszolut semmit nem változtat. Viszont rengeteg embernek teszi tönkre az életét az ilyen korlátozás ( munkanélküliség, fizetésképtelenség - mert minden un zöld energia nagyságrenddel drágább, mint a már bevezetett - idöveszteség ha nem tudsz saját kocsival munkába járni, vagy az iparos sem tud odamenni ahova kell, vagy csak drágábban - dugo dij), ami végülis a gazdaság bedögléséhez vezet. És ha az europai/amerikai gazdaság bedöglik akkor milliárdok veszitik el a harmadik világban is a jövedelmüket és egzisztenciajukat. Aminek meg teljesen kiszámithatatlanok a következményei.
Szoval teljesen hiteltelen amikor valaki szentebb akar lenni a pápánál és azt hiszi, ha kitiltja az autokat akkor egyböl bekövetkezik a kánaán. Annak illene számolni a következményekkel is. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
Téged nagyon idegesítenek ezek a dolgok, de kérdem én, ki kötelez téged arra, hogy ezeket elszenvedd? Költözz olyan helyre, ahol ezek a korlátozások nincsenek! Tegyél valamit a problémád ellen, ne csak sajnálkozz meg panaszkodj! Legyél politikus, ha úgy gondolod, jobban tudnád! Vagy menj el Dubai-ba és Ferrarival száguldozz. Esetleg Romániába, ott sincsenek ilyen-olyan törekvések.
Nem jó olvasni a folyamatos panaszkodást, hogy semmi se jó. Ja, és nem is érdekes, szóval témát is tévesztettek ezek a gondolatok... A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
Nagyon idegesitenek, mert csak döl ránk a hazugság, a deziformácio, aminek mi talán nem, de gyerekeink isszák meg majd a levét. S ne haragudj, de engem nagyon zavar, ha hibbant messiások probálják az emberiséget visszaterelni a fára, ahelyett, hogy ott avatkoznának be, ahol valoban kellene, vagy a valodi problémákkal foglalkoznának.
Hol panaszkodtam? Csak leirtam a korunk jelenségeit és nem igen hagyom magam átverni ilyen modern hitteritöktöl. Amugy sem igen tudunk ellene semmit tenni.
"hibbant messiások probálják az emberiséget visszaterelni a fára"
Osztom a véleményed, sokkal szélesebb látókörrel kellene rendelkezni az itteni itélethozóknak ís... |
Bejelentkezés
Hirdetés |