Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Füstcsövet hűteni (hőt elvonni) nagyon nem egészséges. Ott fog kátrányosodni, dugulni.
Akkora helységbe (ha a méretarányok stimmelnek) szerintem egy 500 W-os fűtőtest is elég, annyit talán kibír a hálózat pláne akkor, ha direkt kábel van húzva oda a fogyasztásmérőtől. Infrafűtést semmiképp. Jó a hőérzet de iszonyatos pára marad a helységben, a falak hidegek maradnak, penészesedni fog minden (mint rokonnál). Párelszívó ventilátort is tervezzetek, 110 mm-es cső ami a padlásra vezet. A padláson lévő részt viszont le kell szigetelni, különben a pára mindig vissza fog csöpögni a helységbe. Azt is meg lehet csinálni, hogy olyan ventilátort raktok be, ami alapjáraton megy akkor is, amikor nincs aktiválva, így a fürdőben mindig van egy kis légmozgás. Vagy az ajtót egyszerűen nyitva kell tartani, már ha ez nem zavar senkit. A gipszkartonhoz nem tudok hozzászólni, én nem raknék. Inkább a padlást beteríteni kőzetgyapottal.
Szia!
Esetleg itt nézz körül! https://www.vasmuszakibolt.hu/fustcsovek-idomok?infinite_page=3 Több hőfokozó is van. Esetleg külső takarás, légelvezetés ventis rásegítéssel? Csak ötletelés. Egy telefont megér, hogy érdeklődj a cégnél. Biztos segítenek. Lehet másnak lesz jobb, olcsóbban kivitelezhető ötlete. Üdv.
Igen kb stimmelnek a fürdő hozzávetőlegesen 180x220, ugyhogy nem egy hodály..
![]() A karton nem szigetelés céllal, hanem szimplán falegyenesítési és festésegyszerűsítesi céllal kerülne fel.. Hőszigetelésről ennél a háznál értelmetlen beszélni! ![]()
Igen erre gondoltam énis a hőfokozókra de mondjuk meg alakitani kell hogy a hőt el tudjam vezetni... de alternatívának nekem is benne van a pakliba.
Az első mondatodban lehet igazság, de régen és most is árulnak füstdob/hődob nevezetű szekezeteket, amik a füstgázokból igyekszenek még hőenergiát visszanyerni. De nem vagyok tüzeléstechnikai szakember (sem).
Rendes huzatú kéménynél, megfelelő tüzeléssel szerintem elkerülhető/kezelhető a kátrányosodás.
Nagyimnál volt hődob, nem győztük takarítani. Pedig ő fedett helyen tárolt, jó száraz fával fűtött.
Tisztelt fórumozók!
Egy általam kreált készüléket szeretne után-építeni egy török emberke. A készülékben magyar nyelvű menürendszer van. Megbeszéltük, hogy átírom neki angol nyelvűre, de a Google fordító segítsége ellenére is van egy-két problémám, mivel nem tudok angolul. Szeretnék megkérni egy angolul jól beszélő tagot, hogy pár mondatot fordítson le számomra magyarról angolra, amit privátban egyeztetnénk. Köszönöm.
Akár nekem is küldheted de nem értek hozzá.
![]()
Szerintem rakd fel ide a szövegeket, egyszerűbb.
Azt is lehet, a kollektiv bölcsesség elve alapján.
Meg ugye a megszoritásokat, mert menüt forditani kicsit más, mint közönséges szöveget...
Rendben, legyen.
Az egyik kifejezés, ami nem egyértelmű, az a "munkapont" lenne. A másik az egy mondat lenne, ami magyarul így hangzik: "Ennek a menüpontnak az aktiválása feltételezi azt, hogy a talaj-egyensúly beállítása megfelelő"
Sziasztok!
Már többször volt téma a szeméttel való tüzelés, ha jól emlékszem, de felvetődött egy kérdés bennem, ami nyilván elméleti, mert jelenleg panelban lakom Bp-en. Ha én vidéken el szeretném tüzelni a szemetemet fűtési célzattal, akkor milyen (szűrő és egyéb) berendezést kell beépítenem a rendszerbe? Ill. elérhető-e egyáltalán halandó ember számára ez? Keresgettem kicsit szőrmentén a neten, de egyenlőre nem találta érdemi információt erről. Itt található szerintem, hogy naggyából hol tart a világ, a környezetvédelem, és a 21. század fejlett gondolkodásmódja, stb. Bár a cikk már majd egy éves...
@ftirius, ez nem neked volt szánva, csak mellé kattintottam.
![]() Idézet: „Munkapont” Ha elektronikáról van szó, akkor inkább "operation point" vagy "operating point", ha mondjuk szivattyúról, akkor inkább "duty point". Ha erősítőről, a "Q point" (Q mint quiescent, azaz nyugalmi). Idézet: „Ennek a menüpontnak az aktiválása feltételezi azt, hogy a talaj-egyensúly beállítása megfelelő.” Itt tág tere van a vitának, mert a "menüpont aktiválása" is kifejezhető többféle módon, a "talaj-egyensúly"-t is csak tippelem, hogy erre gondolsz. - Before activate this menu item, make sure, that the soil balance is set properly. - Soil balance must be set properly, to activate this menu item. - Soil balance need to be set before using the function. - Prerequisite to activate: Set the soil balance - Stb. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
A "talaj egyensúly"-t "ground balance"-ra fordítanám, máshol is így szerepeltetem.
A fordításnál szempontként azt tartanám, hogy egy angolul beszélő is értse és a Google fordító se lőjön nagyon mellé. Amúgy egy fémdetektorról beszélgetünk. Köszi.
Ha fémdetektor, akkor szerintem a talajegyensúly beállítása inkább trimmelésnek fordítandó.
Bocsánatot kérek, a talajegyensúly guglizása közben belefutottam, és belefelejtkeztem egy számomra érdekes irományba a biológiai egyensúlyról.
Ebben az esetben én is ezt használnám.
Eddig egy "okos" virágcserép lebegett a szemem előtt. ![]() Nem, árt, ha tudja az ember, hogy minek a leírását kell fordítani (és hogyan működik/használják). Annó például kicsit megszenvedtem azzal a kifejezéssel, hogy "Don't use the equipment on pudendum!". ![]()
Sziasztok. Ha már lakás felújítás
![]() Biztosan van köztetek aki épített már kerítést. Utána olvastam 90cm alapot javasolnak amit el kell szigetelni a rá kerülő 2 sor zsalukőtől. 1. kérdés: Valóban kell 90cm mély alap? 2. kérdés ha az alapba nincs belekötve a zsalukő akkor nem dől ki? ![]()
Ajánlott csupán ,itt kb 90cm 1métert mondanak fagyhatárnak ezért ha nem szeretnéd hogy sokat mozogjon a kerités akkor érdemes betartani azt a 90cm mélységet.
Természetesen lehet akár 30cm es alap is.kérdés meddig ál a kerités a helyén? A beton alapba ajánlott a zsaluköveket belekötni ,ha nincs belekötve akkor az első nagy szél ledönti az egészet. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
Ez az Lacibácsi . Én is Így gondolom. De ha elszigetelem mint a ház alapjánál akkor nem köthetem bele...
A szemétégetés lakosságilag tilos. Ahol lehet, a szemétégetőkben, ott olyan előírások vannak, hogy csak az engedélyeztetés többe kerülni, mint hősünknek a szemetét pénzért elszállíttatni és venni 10 évre elegendő kiváló tüzifát. És ez még csak a papírmunka ára, a füstszűrés még ettől is sokkal drágább, és stb. lakossági körülmények között kb. kivitelezhetetlen...
Ugyanezt néztem. Ezek szerint ha betonvasak állnak ki még elszigetelhetem?
Igen úgy szokták csinálni már tapasztaltam több helyen is
Köszi a segítséget. Addig-addig megoldottam.
Így szokják vasalni, sőt össze is szokják hegeszteni a függőlegest a vízszintessel.
zsalukő vasalása
Sziasztok!
Nem találtam erre külön témát, ezért itt bátorkodom kérdezni, talán belefér a pihenő pákások témájába. Az E.ON-ról szeretnék érdeklődni, dolgozik valaki ott esetleg? Milyen munkahely? Könnyű bekerülni oda? Én itt a Balaton mellett lakom, ez a környék jöhetne szóba nekem és látom most keresnek is pár helyre szakembert. Köszi előre is a segítséget. ![]()
Jelentkezz be náluk, egy darabig kibírod.
![]() ![]()
Akkor az sem egy leányálom? Külső szemmel nézve egész jónak tűnt.
![]()
Jártam ma a Postán, nagyon sok másik emberrel együtt. Bőven volt időm, ezért rápillantottam a cetlire amit ad a sorszámozó automata.
Az alsó két sor okoz nekem egy kis értelmezési gondot. Ha egy sorszám nem az érkezők behívási sorrendjére vonatkozik, akkor mire? |
Bejelentkezés
Hirdetés |