Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3098 / 3614
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Dec 31, 2019 /

Kukorciamaró, csak a maró egyenes vezetését kell megoldani valamilyen léc támasszal, csak kézben tartva kacskaringós lesz. Először egy luk, utána bele a maró. Jó sorjás lesz, ezt belül eltávolítani macerás, pld.: vékony tűreszelővel.
(#) granpa válasza Remci hozzászólására (») Dec 31, 2019 /

110×1 mm-es fém-flexkorong. A felső nyílás, 2 párhuzamos vágás, középen felemel, elvág, felhajt tőre vág ollóval, befelé visszahajt, tűreszelővel sorjáz. Alsó nyílás: átlóban megvág, támasz mentén felhajt, tőre vág, sorjáz, vissza-behajlít, ellapít.Ha lassan vágod, szinte nincs sorja.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2019
(#) Remci hozzászólása Dec 31, 2019 /

Köszönöm mindenkinek a tippeket, kipróbálom őket.

B.Ú.É.K!
(#) mnyugger hozzászólása Jan 1, 2020 /

Boldog Új évet!
(#) TAttila77 hozzászólása Jan 1, 2020 /

Minden fórum társnak és ismerősnek is Boldog Új Évet kívánok. És soha ne foggyon el az olvadódrót!
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2020
(#) attika válasza TAttila77 hozzászólására (») Jan 1, 2020 / 1

Fogyjon.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 1, 2020 /

Én "idióta"!!! Valamit át akartam rendezni, rátehénkedtem a monitoromra, erre egy hatalmas reccsenéssel beszakadt a teteje!!! Még jó hogy nem szakadtam be én is a működő monitorba... (Hát igen, az idő meg a működés közben keletkező hő rideggé tudja tenni a műanyagot...)
Nem kezdem túl jól ezt az évet (meg évtizedet) az biztos...
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2020

IMG_4827B.JPG

(#) zolika60 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Jobb lesz a hűtése.
(#) Udvari Zsombor válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Nem olyan poénos mint látszik! Ez a monitor "nem két kiló" hogy csak úgy felemeljem! Ráadásul ez volt* az elsődleges képernyőm a kettő közül!
*Már gyorsan ki is vettem a helyéről és egy 4:3-as arányú Acer LCD helyettesítette...
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Ha amúgy nem hibásodott meg, akkor minek cserélted?
(#) Udvari Zsombor válasza granpa hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Mert hát lett egy hatalmas luk a tetején (ahol bármi bele kerülhet), ráadásul ami kireccsent belőle az is még befelé esett a monitorba...
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Ráragasztassz egy megfelelő méretű műanyag lemezt. Esetleg lukakat fúrni rá.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2020 / 2

Idézet:
„Még jó hogy nem szakadtam be én is a működő monitorba...”
Igazi élő műsort adtál volna.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Nem kicsit ijedtem meg mikor beszakadt! Tudod te hogy milyen nagy feszültségek futkároznak egy hatalmas képcső körül?
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

Bár ezt érintésvédelmileg megfelelően biztosan kell rögzíteni, nehogy be tudjon nyúlni valaki.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Én értem, viszont gondolom te se szívesen szakadnál be egy éppen működő monitorba közvetlenül a képcső oldalsó nagyfesz pipája fölött (mert hogy véletlenül pont ott sikerült)! Most lett egy elég nagy monitorom amit nem tudok használni, mivel egy jókora luk tátong a tetején...
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Az igaz, hogy nem jó érzés, de akinek van egy kis sütnivalója, nem is nehézkedik rá semmi olyan dologra, amibe nem biztos, hogy elbírja
Javítást meg túldramatizálod... Több idő szétszedni és összerakni, mint az egész lyukat megjavítani.
(#) tbarath válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2020 / 5

Na jó, de ez a tipikus user error. Please change the user and try again.

Ember, elcsesztél valamit nagyon csúnyán, a saját hibádból, ennyi. Mindannyian elkövettünk hibákat, sokszor életveszélyest is, és szerencsénk van, hogy itt vagyunk. Evvan.

Aztán ezt közzé tetted, mégis mire számítasz? Nyilván lehet poénosan megközelíteni, ezt próbálták először, erre behisztizel. Aztán próbálták konstruktívan, az se volt jó. A valódi válasz amúgy az lenne, hogy bal**** vagy, de ez itt nem lep meg senkit, talán azért se írta le senki eddig.

De nézzük a jó oldalát: remélhetőleg nem fogod fölöslegesen a légkört fűteni ezzel a 10 éve is bontóérett rommal. De még az se kizárt, hogy egy működő (vagy épp kondicserére szoruló, fene tudja) 17-es TFT-t fel tudok ajánlani, ha a szállítást intézed. Ha érdekel írj privát.

Na peace, és buék
(#) Skori válasza tbarath hozzászólására (») Jan 2, 2020 / 1

Ennél precízebben nem is lehetett volna megfogalmazni a lényeget!

Zsombor: annyiban esetleg tudok segíteni, hogy Tamás még tavaly megígérte, hogy beugrik hozzám. Ideje lenne szaván fogni Mivel a nagyszüleid kb. két utcányira laknak tőlem, pesterzsébeten, oda el tudnám vinni a Tamás által felajánlott monitort. Gondolom néha meglátogatjátok a nagyszülőket, így eljutna hozzád a monitor is, kb. költségmentesen.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Idézet:
„gondolom te se szívesen szakadnál be egy éppen működő monitorba közvetlenül a képcső oldalsó nagyfesz pipája fölött”
Én ha beleszakadnák, előtte kihúznám a konnektorból . Itt is előírás, hogy menne való bármilyen matatás előtt áramtalanítani kell.
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Ezzel igen csak problémák lennének, ugyanis mi ha Pestre megyünk, akkor Volánbusszal, amin kábé esélytelen egy monitort szállítani. Amúgy is azonnal be tudtam helyette rakni egy olcsó 4:3-as arányú Acer LCD monitort, ami helyett pedig egy Fujitsu Siemens LCD monitor volt használaton kívül (amit ingyen odaadtak az Acer-hez amikor vettem), vagyis kis itthoni csereberével sikerült eszközölni hogy ne legyek monitor "hiányban". Tehát, nem kell nekem a monitor, köszönöm.

Hogyan lehetne a lehető legegyszerűbben befoltozni rajta a lukat? A műanyag már kissé törékeny, egy gyenge óvatlan rákönyököléssel be lehet reccsenteni, ráadásul a monitor hátulja egyetlen hatalmas darabból van, esetleg az aljáról leemelhető lenne a hátsó burkolat, viszont abba is csavarozva van valami áramkör...
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

A számítógépem szokás szerint be volt kapcsolva, valamit el akartam rendezni a monitor körül, közben véletlenül rákönyököltem, erre közvetlenül a nagyfesz pipa mellett beszakadt legalább egy A/5 lapnyi területen... Fene se fogja minden alkalommal kikapcsolni ha valamit körülötte rendezkedik...
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Értem, csak viccből írtam, hogy előtte kikapcsolni, amikor nem is tudjuk, hogy be fog szakadni. Ha tudnánk előre, nem szakítanánk be.
(#) Gafly hozzászólása Jan 3, 2020 /

(#) forma3 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 4, 2020 /

Az eltávolítására van valami oldószer? Dobtam már ki ilyen miatt egy halom mindenféle kábelt..
(#) Bakman válasza forma3 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /

Én konkrétan walkie-talkie párost dobtam ki, részben emiatt. A próbált oldószer vagy nem csinált a takonnyal semmit vagy vitte a hordozó műanyagot is.
(#) ftirius válasza forma3 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /

Állitólag a wd40 nagyom jó rá, bár még nem próbáltam.
(#) Gafly válasza ftirius hozzászólására (») Jan 5, 2020 /

(#) ronin75 válasza ftirius hozzászólására (») Jan 5, 2020 / 1

Múltkor befújtam vele egy púpos kondit, tökéletes lett.
(#) ftirius válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /

Következő: »»   3098 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem