Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3102 / 3614
(#) mineral válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 19, 2020 /

Ez klingerit kivágó szerszám (volt).
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 19, 2020 /

Végre nálunk is masszívan havazik! (A gif kép az utca felé néző fekete-fehér kamerámmal készült.)
(#) mnyugger válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 19, 2020 / 1

Na ott jó helyen van. Essen le az egész. Itt nem hiányzik.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 19, 2020 / 1

Azt a vízforralóját.
Mielőtt felháborodás lenne, semmi okát nem látom a 18-as karikának...
(#) gkari válasza Gafly hozzászólására (») Jan 19, 2020 /

Végre valami jó és igaz! Aki ezen felháborog, az minimum almafabéta.
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Jan 19, 2020 / 1

Ez mikor kell elolvasni (mivel?)? Mármint most, józanul, tisztán, mint egy átlagos ember, semmi nem jött át...
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2020
(#) Villanymozdony hozzászólása Jan 19, 2020 /

Sziasztok!
Létezik még Magyarországon olyan szolgáltató, amely működtet betárcsázós internetkapcsolatot? Igen, arra gondolok ami a telefonvonal alapsávján működik, semmi DSL. Csak tárcsázza a szolgáltató számát, és "füttyjelekkel" beszélget vele, mint a 90-es évek végén. Természetesen szigorúan poénból kellene, ill. bemutatási céllal, hogy ilyen is volt.
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 20, 2020 /

Sziasztok.
Melyik az a film, amelyik a jövőben játszódik, és a filmsztárokról/fontos emberekről (esetleg gazdagokról) jó pénzért klónokat készítenek? Nem akarok többet leírni, spoilerezni.
Köszi.
(#) bbalazs_ válasza Gafly hozzászólására (») Jan 20, 2020 / 1

A 18-as karika a szóhasználatban rejlik. Tudod, attól lesz művészet (illúziója) manapság valami, hogy a rögvalóságot az arcunkba böfögik, - amúgy parasztosan - annak minden hozadékával.
Ez az írás egy impresszionista szövegcsokor. Van, akinek bejön az ilyesmi.
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

A szigetre gondolsz?
(#) Kari55 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Mint érdekeség: Ma reggel a Du.. tvén a nótacsokrot is "12 éven alúliaknak nem ajánlott" figyelmeztetéssel adták!
(#) Secret válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Ez természetes. A magyar népdalok/nóták szinte kizárólag a humán szaporodás körülményeit, vagy az arra való törekvést írják le.
Persze a mai slágerek/dalok túlnyomó többsége is a megtermékenyítésről szól.
Nem való egyik sem serdületlen füleknek.

( )
(#) Villanymozdony válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

A Szigetre gondolsz?
(#) nedudgi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Talán a Gattaca?
(#) Kari55 válasza Secret hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

meggyőztél
Ha már itt tartunk: Szerinted kiszámolta már valaki is, hogy a napi TV adások/műsorok hány százaléka reklám vagy műsorajánló?

Mert már pár perc film is van közöttük!
(#) Alkotó hozzászólása Jan 20, 2020 /

Van valakinek információja arról, lehet-e, érdemes-e E10 jelzésű üzemanyagot tankolni? A benzinkúton ki van írva minden kútra, hogy csak saját felelősségére tankolja ezt, és kérdezze meg autója gyártóját vagy forgalmazóját.
Én megkérdeztem, és azt mondták nem tudják a választ. Várják a Porsche hivatalos állásfoglalását, amit február közepe-vége időszakra ígérnek. De addig mi legyen? És ha azt mondják kerülendő ez az üzemanyag akkor mi legyen?
(#) sargarigo válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Ezért nem nézek tévét évek óta! főleg amióta túlsúlyba került a politikai hozzátartozás is (nem, ne induljunk el ebbe az irányba). Vannak az internetes műsorforrások, mint az hboGo, netflix youtube.., és csak azt nlzem ami érdekel is.
(#) sargarigo válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Valahol készítettek egy listát arról, hogy milyen autókba szabad E10-et tenni. A régiek (értsd nagyon régiek) a veszélyeztetettek, a mostaniak bírják. Szerelőim egyöntetűen állítják, hogy nem lesz bajom tőle. Persze nekem nem porschém van.
Nézd meg például ezt!
Vagy akár ezt itt!
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2020
(#) Alkotó válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Nekem se Porscém van, csak abból az istálóból (Skoda). Viszont mióta ezt a "csodát" tankolom, csökkent a teljesítmény és nőtt a fogyasztás. Ne zárjuk ki, hogy esetleg valamilyen más is húzódik a háttérben, de az egybeesés nagyon egyértelmű.
(#) sargarigo válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Egészen biztos, hogy teljesítményvesztést és fogyasztás növekedést fogsz tapasztalni! Ez az E10 hibája. Fentebb a motorhiba előidézésre aszociáltam, noha csak azt kérdezted hogy "érdemes-e". Nem, nem érdemes. DE nincs más!
(#) ronin75 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Ebben konkrétumot senki sem fog neked mondani, magyarán tiéd a felelősség mindenképp. A mostani autókban nem okozhat kárt elvileg, aztán majd az évek alatt kiderül. A mondóka szerint az alkoholtartalom az üzemanyagellátó rendszer (nevezzük guminak) tömítéseire veszelyes, karbantartásnál érdemes ezekre majd kifejetett figyelmet fordítani.
Ha nagyon aggaszt, tankolhatsz Prémium kategóriás üzemanyagot.
Hozzáteszem: Állítólag, Ezt hallottam, Laikusként.
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Pontosan! Köszönöm.
(#) Kovidivi válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Nem erre, de érdekesen hangzik ez a film is. Köszi.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Lehet bele tankolni, ha elég fiatal. Mit okoz? Teljesítményben gyengébb autót (kalóriaszegényebb üzemanyag), megemelkedett fogyasztást (gyk. ugyan annyit tankolva kevesebbet megy el a kocsi), burkolt áremelést.
Ja merthogy azzal együtt, hogy ezt a szemetet tolják bele, amitől többet fogyaszt a járgány, "természetesen" az árát nem csökkentették.

Mire lesz még hatással? A gumialkatrészeket hajlamosabb megenni, hamarabb megromlik a tankban, szóval mielőtt a kocsival leállsz egy hónapra, előtte autózd ki belőle!

És emellett nem érdemes az egyéb üzemanyagfogyasztó jószágokba se belerakni (pl. láncfűrész), ahol mondjuk a karburátort tudja kinyírni.

Nekem azt eredményezte, hogy az első tankolásom után röpke 100 kilométerrel kevesebbet tudtam elmenni az autóval, mint előtte (660-700 helyett 550-nél tankoltam tele!). Na ez pedig nagyon nem volt vicces...

S hogy tankolhatunk prémiumot is, akkor nincs benne 10% - na ez pl. az OMV kúton nem így nézett ki pénteken. Ott volt a sima 95, meg a maxxmotion 95, mindkettőben ott virít ez a mennyiség. Persze a kettő között van árdifferencia nem is kevés. Shell kúton a "prémium" benzin és a sima között alig 30-40Ft különbség van literenként. Vajon az a +10% árkülönbség most látszani fog? Valószínűleg... Csakhogy ehhez nem a normált kellett volna lerontani, hanem a másikat javítani! (Amíg "csak" 5% volt benne a trutyi, addig nem jött ki olyan látványosan a különbség a kettő között - most szerintem a "prémium" hozza majd azt a szintet, amit korábban a normál.)
(#) Secret válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Ehhez nem tudok hozzászólni. Kb. húsz éve nem nézek TV-t.
(#) Moderátor hozzászólása granpa hozzászólására (») Jan 20, 2020

ÁSZF IV.
"7/14. Privát üzenetek kiadása, másik féllel megosztása, nyilvánosságra hozása minden módon és felületen tilos, mivel azokat levéltitok védi és magánlevelezésnek minősülnek."
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Idézet:
„ugyan annyit tankolva kevesebbet megy el a kocsi”
Állítólag a környezetvédelem miatt történik mindez. Már csak azt szeretném tudni, mitől lesz környezetbarátabb, ha többet fogyaszt. Pl. az üzemanyagtöltő tartálykocsiknak is többször kell fordulniuk.
(#) szikorapéter válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Kerek egy egész literrel fogyaszt többet a Maruti 800SB (800ccm közös porlasztó 3 henger) az új E10 üzemanyagból. Ugyan ez a Daihatsu Sirion 1.0I -ben nem történt fogyasztás változás, de erősebb sem lett.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2020 / 1

Szerintem meg az olajlobbinak van hozzá köze. TizenXéve az volt a sláger, hogy a benzinhez etanolt tankoltak (akkor még nem keverték be mindenkinek), mert az etanol jóval olcsóbb volt (valami 300:70 Ft/l körüli értékre emlékszem). Cserébe ugyan kevesebbet ment el vele az autó és még gyengébb is volt, de amikor bekeverték 10% körüli arányban, akkor spóroltak vele (én sose próbáltam ki), merthogy azért nem annyival ment el kevesebbet az autó, mint amennyivel olcsóbban tankoltak így.
Most viszont mindenkinek bekeverték ezt a vackot ÉS az árat nem csökkentették ennek arányában. Magyarul a vacakabb anyagot, amit már tizenXéve is olcsóbb volt előállítani most gyakrabban eladják emelt áron.
Hol van ebben a környezetvédelem? Számolgasson akinek két anyja van, de nem hiszem, hogy ezzel a vacakkal jobban kijön a norma. Vagy akkor álljunk át szépen etanolosra, mint Mexikóban mentek a bogarak? Aha és aki megtermeli az így keletkező többlet biomassza igényt, az ugye nem fogyaszt üzemanyagot, levegővel táplálja a járgányát...
Na meg persze az így keletkező többletigénynek nem is kell többlet termőföld, amit ugye nem is erdőirtással teremtenek meg...

Ez megint olyan döntés volt, amit azok hoztak meg, akiknek mi fizetjük az üzemanyagját, s nem kell ilyesmivel törődniük.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2020 /

Emiatt az előbb volt balhé, most te is. Kérlek a tanulságot szűrd le.
Következő: »»   3102 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem