Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kérlek Titeket, hogy az index fórum szapulását ne a HE Fórumán folytassátok, még ha van benne igazság akkor sem. Nagyon sok probléma van az index moderátokkal, sok jogi ügyük is volt már, személyes tapasztalatom is volt (Vasútmodellező topik) a folyamatosan hazudozó és korrupt moderátorokkal. Konkrétan hazudnak moderált hozzászólásokról, felhasználókról, stb. De ezt talán mindenki tudja, aki valaha is megfordult az index fórumon. Társoldalunkon, a Hobbivasúton is az indexes moderátorok ámokfutása miatt települt át a TT közösség az index fórumról a HV-ra.
Évek óta nem kívánnak ezzel mit tenni, az index fórum egyik belső embertől tudom, hogy azért ez a helyzet, mert a normális moderátorok napokon belül elhagyják a moderátorok közösségét az ott uralkodó helyzet miatt, így vérfrissítést sem tudnak tenni, maximum egyszerre, viszont annyi szemét termelődik a felhasználóktól, hogy nincs lehetőség egyszerre hipp-hopp moderátorokat "cserélni", mert elszaladna a ló. Szóval igen, van moderátori probléma az indexen ez tagadhatatlan, de igazságtalanok se legyünk, annyi igénytelen, troll és fiktívregisztrációs felhasználó szennyezi a fórumukat, hogy bőven tehetnek az index fórumos moderátori aggályokról maguk a felhasználók is, akik állandóan cincálják a macska bajszát. Egy szó mint száz, szeretném kérni, hogy miután mindenki kiírhatta a bánatát, a HE fórumára ne hozzuk át az ottani ügyeket. Én is leírtam a tapasztalatom, és bár egyetértek az ottani problémával, mégis kérem, hogy ne tárgyaljuk itt ki, a mi fórumunkon gőzerővel igyekszünk sokkal nagyobb rendet tartani, és kifejezetten hasznos ha van elrettentő példa... Köszönöm az együttműködéseteket ![]()
Továbbra sincs semmi konkrét haszna a dolognak, de engem foglalkoztatott egy lapos anyagból hogyan lehetne hasonlót rajzolni. Aki próbált már elképzelt dolgokat térbeli testként ábrázolni, az tudja milyen kihívást jelent egy-egy apró részlet is esetenként. Itt nekem fejtörést okozott hogyan lehet egy lapos anyagot "megcsavarni" 90 °-ban. Mármint lerajzolni egy ilyen figurát. Végül azért megoldottam.
Próbáltam csak az alap elgondolást lerajzolni miszerint az én szobámba lévő kályha melegítené a vizet amit a másik szobába keringetnék. Falusi paraszt házról van szó.
Idézet: „Szerintem van is róla fent kép.” Van jó pár oldallal visszább. nagym6: A kályha füst csöve rövid, direkt kötésű a falba. Vele szembe takarító járat van. kameleon2: a fal 45 centi körül van de nem mindenhol. Mellesleg normális alapja sincs az egésznek. VALAHOGY alá lett öntve és kész. Van ahol beton alap sincs. A két szoba lenne fűtve és a köztes részek hamar kiesnének a rendszerből. tbarath: márciusig l
Az energia átalakítása az mindig veszteséggel jár, plusz az ilyen vizes rendszereknek annál rosszabb a hatásfoka minél melegebb vizet csinálsz. Mint általában annak a háznak az elrendezése sem jó, az lenne az igazi ha a szobák egymás mellett lennének, a cserépkályha meg a kettő között a falban.
Szigetelésre általában a hagyományos külső szigetelés nem a legjobb megoldás, és drága is. Ami jó lenne az egy olyan, hogy a belső falra ragasztani a szigetelőanyagot, és utána még húzni rá belül egy vékony belső falat, mondjuk 10cm-es ytongból. Alul ugyanúgy, mert a meleg a talaj felé is gyorsan eltávozik ha nincs ott szigetelés. Viszont ezt csak akkor lehet megcsinálni ha a tartófalak teljesen szárazak, azaz tökéletes a talajvíz elleni szigetelésük. Általában nem az, mert régen csak terítettek alá egy fóliát, vagy egy kátránypapírt, ami mostanra már biztosan szétmállott, repedezett stb. Egyetlen cserépkályhával is lehet 24-25 fokos meleget is csinálni egy 70-80m2-es házban is, amennyiben a falak és a nyílászárók nem vezetik ki gyorsan a meleget. A téglafal gyorsan kivezeti, akárki akármit mondjon is... Vagy ahogy a piócás ember mondta, akármit is mond a kormány. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Cserépkályha patkóval tudhatja ezt. Ha megfelelően választod ki a radiátort és a csöveket, akkor még keringető szivattyú sem muszáj.
Nem elektronika, inkább programozás. Mitől lehet az, hogy az alábbi kódban az első netrádió működik, a második nem? VLC-ben vagy más hasonló szoftverben mindkét link működik, azaz mindkét rádió szól.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Lehet hogy nem minden rádió támogatja a beágyazott (http) lejátszást. A vlc és társai meg lehet hogy streamként indítják. Erre tudok gondolni, de nem értek hozzá.
Az az érdekes, hogy régebben mindkettő működött a böngészőből, és a lejátszó programokból is. De valami megváltozott. A radio80.ru-t szoktam hallgatni, semmi szöveg nincs rajta, csak 80-as évek zenéi, jó lenne ha valahogy meg lehetne oldani hogy újra működjön a böngészőből is.
Idézet: „Az energia átalakítása az mindig veszteséggel jár,” Nyilvánvaló, de az a plusz 40...60 W amit egy keringető fog napjába néhány órát menni, és fogyasztani, az a havi villanyszámlán alig lesz észrevehető. És itt megjegyezném, hogy átalakítja azt a hőt, amit amúgy víz formájában valahol máshol ugyan úgy házon belül lead. Tehát nincs (vagy csak elenyésző) a vesztesége. Sőt ha elmélyedünk benne egy picit talán még jobb is lesz a hatásfok, mivel a vízteres kályha/kandalló oldalfala, csöve nem lesz feleslegesen 3...400 °C körüli, nem püfékeli ki a világba a kémény feleslegesen, -mivel a melegebb hő igyekszik a hidegebb víztér felé áramlani és hőt közvetít neki. Így a rendszerre kötött radiátorok ezt valahol a többi helységekben le is adják. Tehát a házban egyenletesebb lesz a hőelosztás, magasabb lesz a komfortérzet. Idézet: „Szigetelésre általában a hagyományos külső szigetelés nem a legjobb megoldás, és drága is. Ami jó lenne az egy olyan, hogy a belső falra ragasztani a szigetelőanyagot, és utána még húzni rá belül egy vékony belső falat, mondjuk 10cm-es ytongból.” ![]() Ez biztos? Ha így lenne, mindenki belülre rakná, rakatná fel a dryvit rendszert (a melóhoz nem kéne állványozni, nem időjárásfüggő, valamint jóval kevesebb alapanyag is kéne, mint a külső falak felülete, cserébe alig marad hasznos m2 a házon belül valamint sérülékenyebb is a fal, polcokhoz stb. hosszabb dűbel kéne.) A valóságban mégis miért rakják kívülre a hőszigetelő rendszert? Nem az utolsó negatív szempont végett. Azért, mert ha a hőszigetelő anyagot éri a hideg, akkor nem képződik páralecsapódás, viszont, ha belülről kap szigetelést, akkor a fal soha nem (vagy csak nagyon picit) fog felmelegedni, ezáltal rögtön a fal és a szigetelőanyag között nyirkossá fog válni, bebüdösödik, majd elkezdi magáról hólyagosan ledobni a vakolatot, később táblástól elválik a falról. Számtalan kísérlet, próbálkozás volt már erre, rendre megbuktak. Ráadásul a szigetelőanyag véd az oldalirányú eső, szél, napsütés, reggeli lecsapódott pára ellen is. Valamint a fal a tömegénél fogva így ezáltal hőkondenzátorként funkcionál. jani1987 : Amennyiben nem tudni pontosan miből is épült a ház fele ilyen-olyan netán tuti, hogy javarészt vályog, akkor csak is a kőzetgyapot/ásványgyapot kerülhet a falra! EPS nem. Jóval drágább, de légáteresztő, és kitűnő hang, hőszigetelő. Tűzálló! Felrakás, száradás, és dűbelezés után pedig nem megvárni az esőt, hanem legalább egy vékony filmrétegnyi glettel +hálóval telibehúzni.
Jánosnak nem tégla háza van, innentől kezdve szerintem eléggé korlátozottak a lehetőségek.
Ahogyan emlékszem víz/pára ellen sem igazán védett.
0,2 mm vastag nylon szálat hol lehet vásárolni? Olyanra lenne szükségem, amiből pl. a fogkefék sörtéjét készítik, vagyis "tartása" is legyen azért.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2020
Az az érdekes, hogy így pl működik ha a böngésző címsorába írom be:
http://radio80.ru:7777/;?80 de ha ugyanezt a linket berakom a html <audio> tag-be forrásként akkor nem indul el
Bármely horgászboltban. 20-as horgászzsinór (damil), monofil. Ha nem sürgős, keresek a cájg között, mivel már nem horgászom.
Akkor veszed a halat?? Na, tiszta csalódás, pedig úgy értesűltem róla, hogy igen profi horgász voltál-/lennél/
![]()
Köszönöm szépen a választ, már vettem is.
![]()
Csak voltam. Már szinte halat sem eszem. Mindkettő gusztustalanul megdrágult.
![]()
Mogyoróvessző, férc cérna, hajlított gombostű nem játszik?
Az volt, kb. '54-'55-ben, náddal. Akkor még olyan nád volt a Balatonon, hogy 10-15 dg-os veresszárnyút is ki lehetett vezetni/emelni vele. Aztán jött csak a kőris, -mogyoróvessző.
Volt olyan nád! A nádtorzsákon csámpáztunk be a nádfal széléig. Zsebpeca feltekerve a nádra. Egy kapás egy nád egy hal. De rég volt . (még a 70 es években is ment).
Kedves Mindenki!
A kért beszúrható szimbólumok bekerültek a fórum hozzászólás író ablakába, a gombsor végén [±..β] névvel megtalálható. A könnyű használhatóság érdekében nem a teljes görög ABC került bele, hanem igyekeztünk előfordulás alapján sorrendezni, hasonlóan ahogy Skori tette a példájában. Ha esetleg valami karakter még hiányzik, akkor jelezzétek bátran. ML
Köszönjük! Ω
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2020
Méghogy mogyorófa vessző. Hát még egy jobbacska levágott bambusz szál, olyan másfél centi vastag egyenesen csúcs!
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2020
Ez nagyon jó ötlet volt tőletek és Skoritól. Köszi nektek.
Esetleg még az Orosz ABC betűit lehetne betenni, mert több fórumozó szokott itt-ott orosz elkatrészekkel és azok beazonosításával itt segítséget kérni,mellesleg sokak ma már nem is ismerik a ciril betűket és azok jelentését sem. /Orosz félvezetők, főleg elektroncsövek jelei is ciril betűt használnak/ Így ha a keresett szimbólumot ha megtalálja a delikvens amikor a kérdéses kódot -jelölést kérdezi, akkor szerintem sokkal jobban és gyorsabban meg is leli a sorban. Valamint, ha érdekes lehet, még több fizikai mértékegység jelölés szinbólumot fel lehetne később tenni ha van rá igény. Üdv.: Attila A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2020
A русские клавиатуры bele van építve a Windows-ba. Az álneve: érintőbillentyűzet.
Engedélyezni kell, és telepíteni az orosz billentyűzetet. Egérrel kezelhető. |
Bejelentkezés
Hirdetés |