Fórum témák
» Több friss téma |
Nem megy. Nincs olyan helyem, amit minden irányból érne a nap.
Valahol láttam ESP8266-al 2 ceruza elemről működő adatgyűjtőt ... 10 percenként küldte az adatokat, közben sleep ... több mint egy hónapos üzemidővel.
Ha náluk működött akkor nálad is kellene. Honnan rendelted a FET-et? Lehet, hogy valami hamisítványt kaptál.
Nekem nagyon pazarló módba NodeMCU 3S1p ről l7805cv vel dht21 es szenzorral
felkel mér hőmérsékletet, párát, csatlakozik wifihez, igazol, elküldi az adatot, igazol, elemgy aludni deepslep-be majd kezdi ujra 151 órát birt. Most majd esp01-el akarom illetve az energiagazdálkodását kicsit jobbá tenném, mert ez egy elég pazarló megoldás. Szerk: Mondjuk erre énis várnék ötleteket hogy mi a legenergiahatékonyabb átalakitás.. de szerintem egy 1S3P verzió 4,2 ről 3,3v-ra alakitva deepsleep-el már igen jó lenne A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2020
Igen, nálam is a fogyasztás optimalizálása lesz az egyik fő csapásirány.
Én most azt keresem hogy mi a legkisebb veszteséggel járó átalakítás amivel 3,6-4,2v ból 3.3 at tudok csinálni.
Nekem az lessz a kulcs. Meg az hogy lehet hogy felveszem 30 percre a deepsleepet 15 ről, akkor már duplázódik, de amint találok valami megoldást rögrön tesztelek és beszámolok.
Step-Down konverter esetleg? Én abban gondolkodtam.
Várom, hogy milyen eredményekre jutsz!
Olyan LDO-t érdemes keresni, aminek nagyon alacsony a nyugalmi árama. Például HT7333, 1-2µA fogyasztásával alkalmas a célra.
Feltételezésem szerint egy DC-DC konverter üresjáratban ennél sokkal többet igényel. És ugye a szerkezet óránként néhányszor bekapcsol, a maradék időben csak a szenzor, meg az időzítő működik. ESP-01 esetén nem a deep sleep probléma, hanem a felébresztés. ![]()
Hali! A 7333 szerintem határeset, adatlap 250mA-t ír, az esp meg ha jól emlékszem 400mA-t is kérhet csúcsban. Ennek ellenére máshol is láttam hogy esp-et járatnak róla...
Szia pipi és nedudgi (A Dörögg Szultánn
![]() Tehát mondjuk ilyen szóbajöhet? Mert ebből is van itthon "véletlenül" pár darab...
Hali!
Tekintve hogy semmi elektromos paramétert nem látok az oldalon.... 1. Mérd meg mekkora az áramfelvétele önmagában, ez "megmondja" alkalmas-e elemről járó cucchoz, ha 1mA környéki/feletti akkor én már ezt soknak mondanám... 2. tegyél rá valami terhelést, ellenállást, izzót... ami kb 400mA-rel terheli, nézd meg a kimenőfeszt, és melegedést
Én nem csak láttam, hanem járatok róla ESP8266-ot.
Csúcsban, nagyon rövid ideig igényel az ESP nagy áramot. Egy 330µF tantál kondenzátor az ESP táplábaira megoldja a problémát.
MCP1702 is 250mA-es, 2uA a nyugalmi árama, de nem próbáltam elbírja-e az ESP-t kondival.
Alternatív megoldás lehet egy LiFePO4 akkumulátor. Nem kell mellé LDO.
Alakulabuli...
![]() Nem, még nem próbálltam ki az alant említett alkatrészt, "aljas indokból elkövetett, hirtelen felindulásból" vásároltam. Mihelyt lesz tapasztalatom, referálok! Sajnos, kevés időt tudok szakítani mostanában a "játékra"...
Köszönöm a tippet...
Keresem gyorspostásan de eddig nem találtam. Amugy lerendeltem egy 10 csomagot (április27 ![]()
Szia.
Ha valamit nem a kínaiak gyártanak, az a hamis ![]() Aliról van nekik is (ott a link), nekem is. Bár más a gyártó/forgalmazó. Mindegy, megpróbálom, amit Bakman írt; de javasolhatnátok még 1-2 típust, mert vidéken lakom, nekem rendelnem kell postán. Köszi
Sziasztok!
Hány méterre vezethető el a BME280-as szenzor? Bővebben: Link Az elektronika beltérben lenne a szenzor pedig kívül. Előre is köszönöm!
Bocsi, ha hülyeséget írok, de az adatlapjában az van, hogy 1m és 400m közt max 0,25% a "tévesztés"...
Szerintem ez a vezetékelés függvénye elsősorban amúgy... Kicsi a feszültség, és mikroamperek folynak...
Szerintem azt a tengerszint feletti magasságra érti, mivel nyomást is mér.
Az I2C kapcsolat nagyon nem bírja a távolságot. Már 20 - 30 cm is problémás lehet, vezetékezéstől függően.
Akkor hogy lehetne megoldani, hogy a szenzor az utcán legyen?
Sikerült az Amazonnak egy AMS1117 3.3 v szettet küldeni ráadásul smd be...
![]()
A szenzor mellé egy UART - I2C átalakító, amire egy megfelelően programozott mikrokontroller tökéletesen alkalmas. Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor az UART jelet érdemes RS485 jellé alakítani pl. a MAX485-ös IC-vel. Az I2C adatokat átalakítod soros adafolyammá és ennek megfelelően kezeled a beltéri oldalon.
Vagy. Veszel két I2C extender modult.
Üdv!
Ha jól látom a flashre mentett adatok törlődnek szoftver frissítéskor. Legyen az UART vagy OTA update. Elkerülhető ez valahogy, vagy külső tárolót kell ráraknom.
Sziasztok
Az miért lehet, hogy közelről nehezebben kapcsolódik a wifire mint távolról?
Interferencia más eszközzel és/vagy túlvezérlés.
Nem mindegy milyen "flash adatok".
A spiffs-be mentett fájlok tudtommal megmaradnak. Illetve talán van valami spéci sw kapcsoló az égetéskor amitől teljes flasht töröl
Hogy érted azt, hogy túlvezérlés?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |