Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Faipari élezőnél mindig vágják a fűrészlapot. No meg hegesztik is. Ott mindig akad hulladék is, de azok elég vastagok.
Hali!
Asztalos haverom 50 m fűrész szalagot is vesz, egybe mert olcsóbb. a szalagfűrészhez. keresztirányban lemezollóval vágható, rézzel forrasztják össze. Van hozzá spéci elektromos forrasztógép. Fűrész forrasztó. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
Forrasztják, mert vasat -a rézzel...
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
Még egy!
A leesett szalagfűrész szalagból készül a kevésbé ismert asztalosszerszám a citling. Politúrtechnikában volt használatos.
Hello! Délután megmérem milyen széles a szalagfűrész lapom. Ha nem késő még.
Jani
Ahol maguknak csinálják a fűszalagfűrész élt ott van hulladék is...
Vesznek 50-100 méter fűrészlapot, szélessége 2 cmtől felfel, ha kell 4-6 méter a gépbe, (gépfüggő) forrasztják, oszt ha szakad többször is... A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
Nekem van 0,2-0,25 mm vastag carlit szigetelésű trafólemezem. Hidegen hengerelt rideg anyag, szerintem az óra nyelvéhez is alkalmas. Tekercsben van. Két rétegelt lemez közé szorítva, a rétegelt lemezekkel együtt szépen kifúrható. Nagykátán van, ha valaki erre jár, szívesen adok belőle.
Bocs, de postára nem nagyon van időm.
Kb 30mm szélesen használható. Hosszát meg méretrevágom ha megfelel.
No de milyen vastag? Szerintem sok neki.
Vastagsága szerint valószínűleg eddig ez egyik legjobb. Be kellene fogni egy darabot satuba, és megpengetni, hogy az anyaga milyen. Amit én vittem, az 0.3mm, de lehet hogy egyszerű bilibádog. Az a 30fokos kitérés nagyon sok...
Ha trafólemez is jó lehet, van ekkora, ebből vágható:
A szalagfűrész nem lesz jó, mert túl erős.
Azért köszönöm.
Trafólemez sem lesz jó, mert nem rugalmas.
Azért köszönöm.
Gafly lemezét kell majd kipróbálnom, de valóban bilibádog.
A 30 fokos kitérés nem túl sok, csak meg kellene találni az igazi anyagot.
A sörös doboz sem jó? Vékony is, rugalmas is. A merevsége más kérdés.
Van acéllemezböl is, csak mágnessel kell keresni.
Középen csapágyazott teljesen merev lemez, amit (elektro)mágnes húz vissza alaphelyzetbe, megfelelő lehet? Nem néztem át az óra működési elvét, csak az itteni hozzászólásokból következtetek.
Szia!
Gondolj bele : 30 fok jobbra - balra, vagyis van egy lemez aminek az alapállása 30 fok. Ezt egy rugó tartja itt. A mágnes elrántja 60 fokra, aztán elengedi és újra meg újra. Milyen sebességet lehet ezzel elérni mechanikusan ??? Itt nekem minimum 15-20 Hz kell. Nem beszélve a hangjáról.
Ami számomra nem világos ebből, hogy mi az, ami a képet adja?
A. Van valami a rezgő lemezen, ami világít (pl. LED) B. A lemezen egy tükör van, ami a fix fényforrás fényét adott helyre (irányba) vetíti C. A rezgő lemezt megvilágítja valami a rezgés pillanatnyi helyzetének megfelelően és így alakul ki a kép Egyébként, ha nincs szükség nagyobb tömeget mozgatni, akkor vannak alternatív ötleteim. - Winchester belseje: a fejmozgatást általában a Deprez-rendszerű műszer elvén valósítják meg. Háromszög jellel vezérelve egyenletesen mozog. Ha tükör mozgatása a cél, akkor ez lehet a legjobb megoldás (B eset). De viszonylag kis tömeg mozgatására is jó lehet (A eset). - Tönkrement hangszóró, aminél hiányzik a kosár (úgyis feleslegesen foglalná a helyet), de a mágnes, a tekercs és a tekercs felfüggesztése ép. Egy jól csapágyazott tengelyre szerelni egy lemezt (itt már nem kell rugalmasnak lennie, sőt, az a jó, ha merev, vagyis szóba jöhet az alumínium és a műanyag), a forgáspont alatt, közel ahhoz, egy merev rúd, ami a hangszóró lengőtekercséhez kapcsolódik. Egyszerű geometriával számolható, hogy adott kitéréshez (+- 30 fok) milyen távol kell lennie a mozgatásnak, ha ismert a hangszóró által létrehozható maximális kitérés. Nagyobb tömeg mozgatásához nagyobb teljesítményű hangszóró kell. (Mindhárom esetben jó lehet.) - Az előzőhöz hasonlóan egy csapágyazott tengelyen van a merev lemez, amin van egy sugár irányú rés. Mögötte (arra merőlegesen) egy motor, annak a tengelyén egy tárcsa, azon egy csap van. A forgó motor esetében a csap körmozgást végez. A csap benne van a résben, abban el tud csúszni. Hátránya, hogy így a lemez nem egyenletesen mozog, hanem szinusz szerinti időfüggéssel (nem lesz állandó a szögsebessége). Cserébe viszonylag nagy tömeg mozgatása is megoldható, nagy méretben is elkészíthető.
Szia!
Idézet: „Ami számomra nem világos ebből, hogy mi az, ami a képet adja? A. Van valami a rezgő lemezen, ami világít (pl. LED) B. A lemezen egy tükör van, ami a fix fényforrás fényét adott helyre (irányba) vetíti C. A rezgő lemezt megvilágítja valami a rezgés pillanatnyi helyzetének megfelelően és így alakul ki a kép” Nem-nem-nem. Akkor Te ezt még nem ismered Semmi tükör, a rezgésben levő ledek megfelelő időzítéssel gyulladnak ki, amit egy PIC vezérel.
Ja, ezt ismerem, de ennek nem lényeges eleme, hogy egy merev, rugalmas lemezt rezgessünk meg. Simán jó a csapágyas megoldás is, csak valamivel alaphelyzetben is meg kell tartani a mozgó részt.
Tehát akkor az A eset... Erre bármelyik általam felvázolt ötlet működhet, ha smd ledeket használsz, akkor akár a winchis is. Ott még az az előny is megvan, hogy készen megkapod a ledekhez történő hozzávezetést (ami eredetileg a fejekhez ment). A 15-20 Hz helyett lehet, hogy inkább 50-60 Hz lenne a megfelelőbb. De azt (annál sokkal többet is) simán bírja a winchis megoldás.
Majd kipróbálom. Ez nem egy hétköznapi anyag, nem sokan találkoznak ilyennel. A mechanikai tulajdonságai is mások mint a megszokott. Amit a hétköznapokból ismerünk trafókat, azok 0,35-0,55 mm vastag melegen hengerelt dinamó lemezből készülnek. Ez egy szemcseorientált vas, amit hidegen való hengerléssel állítanak elő. Hengerlési irányban kicsi az átmágnesezési veszteségük, viszont arra merőlegesen nagyon nagy. Onnan lehet megismerni ezeket, hogy az ebből készült trafók sarkai 60/30 fokos illesztéssel készülnek.
Eléggé ki lett tárgyalva az anyag, célszerű volna visszakanyarodni az eredeti témához!
Kedves Moderátor!
Értem én, csak segíteni szerettem volna. Még egy képed engedj meg, és már lépek is. Erről a képről majd eldönti a barátunk, hogy kell neki a bádogból, vagy sem. Természetesen a topiknak megfelelően ingyen.
A moderátori válasz az utolsó, aktuális hozzászólásra ment. Ez épp a Tiéd volt, de nem csak Neked szólt.
Hátha.
Eriston 150 sziréna hangfrekvenciáit előállító panelját szívesen elfogadnám (megvásárolnám is), ha esetleg lenne valakinek és megválna tőle.Nem probléma, hogyha beforrasztatlan vagy akár nem működő panel is. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
Szevasztok!
Felajánlom az alábbi eredeti dobozos programokat: - AutoCAD R14 - AutoCAD LT 2000i - AutoCAD LT 2002 - AutoCAD LT 2006 - MS-DOS 6.2 Upgrade - ANSYS - Office 97 - Office 2000 Ha kell, írjatok minél előbb, mert megy a kukába. |
Bejelentkezés
Hirdetés |