Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az ingatlant mint olyat, befektetésként nézni nem egyszerű, talán csak annak aki nagyon ért hozzá, vagy az árát meghatározó politikai és gazdasági viszonyokhoz. Én pár éve eladtam a lakást amiben laktam, mert évről évre csak lejjebb mentek az árak, mondom ez így nem lesz jó, a végén semmit nem kapok érte. Aztán miután eladtam, eltelt 2 év, és 35%-ot emelkedtek az árak, annyit buktam 2 év alatt azzal hogy eladtam. De ugye, ha láttam volna ezt előre, akkor nem adom el...
Nekem a legelső munkahelyem volt ilyen, meg is szűnt nemsoká. Ott sem volt minden egyszerű, de valóban csak az számított, hogy legyen elvégezve a munka. Sőt ha ügyesek voltunk még az sem, mert volt a munkának szemmel nem látható része is (karbantartások, ellenőrzések), azaz ha azt mondtam hogy megcsináltam, akkor kénytelenek voltak elhinni, mivel kamera híján nem tudták azt visszaellenőrizni. Utána üldögéltünk, kártyáztunk, TV-t néztünk, de olyan is volt hogy elmentünk haza, úgyse keresett senki. De olyan is volt jobb helyeken, hogy azt mondta a főnök pénteken ebéd után, meleg van, menjetek haza, pihenjetek.
Igazából mindegyikkel van egy óriási probléma, mégpedig hogy minden reggel fel kell korán kelni, be kell oda menni, és az ember ott tölti az egész napját, tulajdonképpen ott éli le az életét. Na nekem ez már nem menne.
Köszönöm. Találtam egy oldalt, 5700Ft évente egy .com-os oldal, 2GB tárhely, 1Gb Email tárhely, bőven elég.
Én úgy kezdtem, most a magam ura vagyok, ez nekem százszor jobb. Mondjuk nekem nem muszáj megszakadnom, kétségbeesnem, hogy nem élek meg. De a kényelmet nem pótolja semmi, akkor kelek amikor akarok, oda megyek ahova akarok. Vannak kemény napok, de huszadannyi se, mint egy munkahelyen.
Ja, munkahelyen alap, hogy a pénzed 66%-át kapod meg, a többit viszik adóba, járulékba. Ha a magad ura vagy, annyit adózol szinte amennyit akarsz, annak a töredékét. Nem akarok ebbe belemenni, de van aki évi 5 millió után egy fillér adót nem fizet, csupán járulékot, meg némi iparűzési adót.
Mivel nem jutott jobb eszembe, de mégis tennék valamit a nyugalmam érdekében, ezért arra gondoltam mikróba teszem valamennyi időre a kínai panelokat (mert vírus ide vagy oda, ezek szorgalmasak és továbbra is küldözgetik a rendeléseket).
Lenne ennek értelme, jelentene ez valamilyen sterilizálást? A panelnek nem árt egy ilyen atrocitás? Mennyi időt látnátok racionálisnak?
Inkább a sütőbe tegyed 60 - 70 fokra, már ha ilyesmit be lehet állítani. A mikró nehezen viseli a fémes vezető dolgokat.
Meg a fóliasávok se viselik a mikrohullámokat ott bent.
Tehetnéd inkább UV fény alá. (Lehet kapni orvosi UV csövet villamos boltban, nagykerekben)
Germicid cső elvileg, nekem van egy a sarokban. Olyan ózont lehet vele csinálni a lakásban hogy csuda. Vannak vírusok amiknek a 120 fok meg se kottyan, de ennek a koronának szerintem a forrásban lévő víz bőven elég, a nyáknak meg nem árt.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
Nem telefonálni: facebúkolni meg messengerezni. Az étkezőbe mit láttál? Mindenki kaja közbe mobilozik meg utána is. Nekem meg szakadt a szalag kábel így rendeltem másikat. Ragasztót is kérek hozzá.
Skori: nálunk azzal büszkélkedtek, hogy volt aki 120 meg 140 százalékra teljesített. És? Ha én azt mondom valakinek fussa le a százat 5 másodperc alatt akkor nem lesz rá akárki képes. Alkotó: én most rendeltem telefon kijelzőt de szerintem nem kínából jön. Doogee x90. Most kezdjek el félni én is? A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
Alkoholos fürdőtől is sterilitást várnék. Működhet?
Mindegy honnan jön. A kockázat realitása nagyon kicsi, mert az utazási idő alatt, szinte biztosan elpusztulna a vírus. De...! Mert mindig akadnak kivételek, ezért keresnék valamilyen racionális megoldást. Illetve az is fontos, hogy az én paneljeimet a fórumozók kapják, és biztos akarnék lenni abban, hogy tőlem steril dolgot kapnak.
Gondolom nem egy napos átfutással repkednek a panelok hozzád.
Több hét mire ide ér, simán töröld át vagy hagyd kint pár napot ha ettől tartasz.
Most komolyan, ezen aggódsz és lovagolsz? Kimész az utcára, és már többszörösen fenyegetve vagy mint a kínai nyákoktól....
Minek?? Akkor józan paraszti ésszel, gondolom van otthon valamelyik sarokba nálatok egy kevés domestos löttyentesz egy petpalack kupaknyit vagy három lityi vízbe, aztán meglögybölöd benne a rengeteg paneleidet és megszárítod.
(Gondolod, hogy amikor hazánkba megérkezik a kínai csomagod, akkor nem sterilizálják? Olyan ózon alá, meg még az a bizonyos UV fény alá teszik, hogy el se hiszed annak erejét. Még normális körülmények közt is alávetnek minden tárgyat egyebet stb.) De nem tartalak vissza, a kis ördög úgyis motoszkál.
Hypo-t írtam, utána kapcsoltam töröltem nem jó. Vegyianyagot ne kapjon a panel, tönkreteheti beivódhat.
Csak a saját tapasztalatomat, gondolataimat írnám le, és nem mondom, hogy ez a jó vagy az a jó, mindenki maga döntse el, de:
• Ha saját ingatlant veszel, akkor oda vagy kötve (persze el lehet adni, de nem azért veszed). Ha közel is van a munkahelyhez, egy esetleges jobb ajánlat esetén sem biztos, hogy elfogadod azt, ha távolabb van (mondjuk többet kell utazni napi fél vagy egy órával). Ezzel szemben, ha bérelt ingatlan, akkor simán felmondod a bérleti szerződést és kiveszel az új munkahelyhez közel egyet. • Saját ingatlan esetén minden költség a tiéd, míg bérlemény esetében a bérleti díjon (+rezsi) felül mindent a bérbeadó fizet (javítás stb.). • Ha bérelt lakás mellett nem tudsz megtakarítani havonta 50-60 ezer Ft-ot, akkor nem fog menni hosszú távon a hitel fizetése sem (még akkor sem biztos, ha most ki tudod böjtölni, egy esetleges kamatemelés esetén már bajba kerülhetsz).
Az is fontos, hogy aki nem jár be dolgozni (home office, egyéni vállalkozó, maga ura stb.), megspórol naponta 1-2 óra utazást. Budapesten nem ritka a napi 1 óra oda, 1 vissza. Ezzel naponta 2, hetente 10 (!) órát spórolsz meg. Ez azt jelenti, hogy egy hónapban (4 hetes munkahéttel számolva) pontosan 1 hetet spórolsz meg magadnak. Na és ez a nagyon nem mindegy.
Ez mondjuk az idegek játéka, olyan mint a tőzsde. Esés után nem adunk el. Könnyű mondani, nehéz betartani...
Azért vidéken is vannak páran, akik napi 1-2 órácskát utaznak melóba. Ha nincs kocsi, menetrendfüggő.
Odáig rendben van, hogy kívülről sterilizálják, de mi van a rejtett hajlatokkal?
Nem érint, mert el vagyok tiltva a Kínából történő vásárlásoktól (nem a koronavírus miatt), így nem néztem utána, milyen hatása van az izopropil alkoholnak az elektronikára, NYÁK lapokra (szerintem semmi), de a szerencsére ![]()
Én izopropil alkoholt használok régóta, semmi ártalmát nem tapasztaltam panelon, még a legkényesebb áramköröknél sem. De sok más anyag ártott véglegesen.
A közvetett vagy a közvetlen Kínából való rendeléstől vagy eltiltva? Mert, ha mindkettőtől, akkor rendkívül nagy bajban lehetsz.
![]()
Most átolvasva a hozzászólásomat, alaposan belegabalyodtam a körmondatba.
![]() Azt feszegettem volna, hogy az izopropil elpusztítja-e a vírusokat?
Nekem mondod? Fiatal pályakezdőként vidékről napi 3 óra út! Reggel másfél és délután másfél. Ehhez keltem minden nap reggel fél hatkor, elsétáltam a buszmegállóig, esőben hóban fagyban is, a buszról pedig átszálltam utána a másikra ami bevitt a munkahelyre. Tehát hiába tartott fél nyolctól fél négyig a munkaidő, ha nekem ehhez már 6 előtt el kellett mennem otthonról, és majdnem ötre értem haza. Ma meg ki sem megyek a házból amíg esik, megvárom míg eláll.
A másik ami nagyon szembetűnő változás volt, hogy amióta nem vagyok napi szinten tömegben, nem vagyok beteg. Sosem kapok el ilyeneket mint influenza, pedig soha, egyszer sem oltattam be magam, és nem érnek el hasonló betegségek sem, előtte minden évben legalább 2 alkalommal ágynak esés, fekvés lázasan és egyebek. Már a szimpla fejfájásról sem tudom micsoda, jó ideje csak hírből ismerem.
Szerintem nem. Viszont vannak kimondottan erre a célra szolgáló szerek (pl. virocid és hasonlók), ezeket csak vízzel fel kell higítani 0,5-2% körüli arányra és kész. Ha jól tudom, húsos és egyéb feldolgozó helyeken ezzel fertőtlenítenek, megöli a húsevő baktériumokat és egyebeket is.
Idézet: „Én úgy kezdtem, most a magam ura vagyok” Akkor most magán vállalkozol? Vagy? |
Bejelentkezés
Hirdetés |