Fórum témák
» Több friss téma |
A túl nagy amplitúdó, ami az antennán keresztül érkezik a modulba, torzítást okoz a bemeneti fokozaton a modulban. Ez természetesen csak tipp, komoly műszerek nélkül esélytelen megmérni.
Közben kiderült nem törli, csak valamit elírtam.
Lehet ellene valamit csinálni?
Repeater módba kötött kültéri wifi antenna mellett van és arra van ráhangolva.
Próbálj meg a kettő közé, vagy az ESP antennája közelébe egy darab vas lemezt rakni. Próba-szerencse alapon.
Sziasztok!
Mit kell módosítani a programban, hogy ESP-01-el menjen? Mi a pontos elnevezése a kimeneteinek, amit használni kell? GPIO0 -SDA , GPIO2 -SCL , 4-5. sor: const int SDA_PIN = const int SDC_PIN = Lehet, hoz ez se jó: "0x3c". Talán 0x3d a helyes? 0 és 2-re nem ír hibát (ez esetben nem működik), de a többire igen. D3-D4-el NodeMCU-n megy rendesen, de nekem ESP-01-hez kellene. Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2020
Sikerült meggyógyítani az ESP01 modulokat. Kínából megjött az EEPROM, kicseréltem, bootloader indult, program feltöltve, működik!!! Szóval úgy néz ki az ESP8266 chip bírja az 5V-ot, csak az EEPROM nem ( az is csak írás közben halálozott el, amíg olvasni kellett addig simán bírta).
Sziasztok!Karadio-t èpitett már valaki?Èn epp ma dobtam össze egyet ès az a gond vele hogy nemigazán akar "normálisan" szóllni...ESP 8266 ès arduino mp3shield(vs1053)Nemtudom software vagy hardware hiba e...Nagyon az az èrzèsem mintha esp hiba lenne...A hibajelensèg az,hogy a stream elinditása után szinte csak összevisszaságot lehet hallani...Kisem lehet èrteni miaz ami szol...Mintha valami codec hiba lenne...Utána tisztul kicsit,de sose.lessz tökèletes..Valami ötlet?Wifi router 3 mèterre...Nem a kapcsolatban van hiba...Elmèletileg...
Sziasztok!
Utoljára 3 éve tudtam foglalkozni esp-vel, költözés majd az építkezés az egész napom kitette. Most hogy megint van időm elővettem félbehagyott dolgaimat. Az Esp-01 is, szomorúan tapasztaltam, hogy azóta nem fejlesztették az Espbasicet. Tudja valaki, hogy mi az oka? Esetleg van valami hasonló basic alapú vagy más egyszerűen használható firmware?
Én sem akartam elhinni hogy a BASIC zsákutca. Eleinte gyors sikerélmény, de nagyságrendekkel kevesebb példa és felhasználó. Előbb utóbb ha valamicskét is belemerülsz, a C-nél kötsz ki.
Sziasztok!
Egy éppen készülő eszközbe egy ilyen ESP modult terveztem bele. Ennek van saját oszcillátora vagy szülkséges egy külső kristályt használnom?
A modul működéséhez nem szükséges külső kristály.
Bővebben: Link
Nézd meg a 16. oldalon.
Köszönöm mind a kettőtöknek a választ.
Nem túl bőbeszédű a dokkumentációja ezeknek...
Még készül. Akkumlátorról fog menni és nincs szükségem nagyobb számítási teljesítményre.
Ha jól láttam, akkor a fogyasztása nagyobb az ESP32-nek.
Felesleges ágyúval verébre. Persze ha kell akkor nics mese. Egyébként a 8266 kiforrottab, bár eddig a 32-es eszközöm is megbízhatónak tűnik.
Olyannal találkozott valaki, hogy az ESP8266 analogread közben lecsatlakozik a wifiről? Ha ezt kikommentelem akkor elérhető marad a wifin.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2020
Olyat olvastam régebben, hogy valamilyen perifériás műveletek idejére érdemes kikapcsolni a WiFit. A részletekre ne emlékszem, de jobb lett az eredmény, ahol alkalmaztam. Ez magyarázhatja, hogy fejlesztők már csípőből ki/be kapcsolgatják. Évekkel ezelőtt volt, már nem jutnak eszembe a részletek.
Értem, köszi. Ezzel csak az a bajom, hogy ciklusonként többször is kiolvasom az AD-t. Még ha minden loop-ban csak egyszer olvasnám is ki 80MHz-es órajelen az is nagyon gyors. Nem hiszem, hogy a WiFi követni tudná. Kiváncsi vagyok ez vajon a 32-esnén is fenn áll-e. Azt hiszem az a WiFi-t a külön magon kezeli.
Fix IP esetén tudtommal sokkal gyorsabban épül fel a kapcsolat, tényleges megszakadás nem lesz. Akkor sem, ha a DHCP kiosztott, MAC címhez rendelt IP-t ad. Nem emlékszem a korlátokra, de egy AD mindenképpen belefér. Ebbe beleköphet a WiFi csatorna, router leterheltsége.
Értem. Akkor majd tesztelgetem mit bír. Köszönöm.
Sziasztok
Szerintetek, hogy lehetne megoldani, a wifi rátanítását ne ssid és a password alapján?
pl: WiFiManager-el!
Sziasztok!
Pár év után elő vettem egy modemcu v3-at. Még fut rajta a régi program. Viszont a Win10 nem látja. Hiába tettem fel a CH340 drivert, még az eszköz kezelőben sem jelenik meg. Mi lehet a hiba? Köszi Szabolcs
Szia.
Elképzelhető, hogy csak drive probléma, és maga az eszköz fizikailag menne. Eszközkezelőben gondolom nézted és ott nincs ismeretlen eszköz. Ha kihúzod majd kis idő múlva visszadugod a NodeMcu-t, nem változik az eszközkezelő listája? Esetleg ezzel vagy hasonlóval: Bővebben: Link
Szia Szabi!
Lehet, hogy triviális a kérdésem: a kábeled jó? Nálam előfordult, hogy a korábban jól működő USB kábelben eltört az egyik adat ér. Már csak telefon töltésre jó. Másik gépre nem próbáltad rádugni? A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
De igen. Meg szivatott a kábel.
Kicseréltem és jó lett. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
Nos, mivel nálunk itthon ezek mindenfelé előfordulnak a lakásban (szerintem tenyésznek is a kis rohadékok), megjelöltem azokat, amelyek alkalmasak adatátvitelre.
Gyanú esetén a jelölést azonnal elveszti. (Szigszalag, kötegelő, bármi.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |