Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3138 / 3599
(#) Baxi válasza sany hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

ok, köszönöm szépen!
(#) Firefighter1 hozzászólása Ápr 18, 2020 /

Sziasztok!

Ötleteket szeretnék kérni! Fotók alapján szeretnék tervrajzot készíteni!
Annek a feltétele az hogy a fotót az én általam kivánt méretre tudjam nagyitani!
Ezzel nem is lenne gond, mert egy sketcUp ba rajzolok mérethálót és addig húzom amig nekem kell.
De, mivel tudok olyan képet csinálni amivel "méretarányosan" tudom kinyomtatni ( valószinűleg "szabdalva")
Csak hogy érthető legyen.. Egy motor képét szeretném méretarányosan felnagyítanikb 60 centi magas és 110 centi hosszúra.
és utánna ezt szeretném kinyomtatni A/4 es vagy A/3 as nyomtatóval amit összeragasztva le tudok majd venni mérethelyes kartonsablonokat!
(#) Gafly hozzászólása Ápr 18, 2020 /

Ezt a fajta leeresztő szelepet hogyan lehet szétszedni tisztitás céljából?
Koaxiális kivitel (nyúljon meg a nyaka aki kitalálta).
(#) Gafly válasza Firefighter1 hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Nagyobb gondod lehet majd a perspektivával.
Valamint a méretpontossággal.

Az eredeti cucchoz nem lehet odamenni, méregetni?
Ha nem, akkor legalább valami viszonyitási alap?
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Menetes ha jól emlékszem. A vizet le kell engedni, azután büntetlenül kitekerhető.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Alulról/kivülről nem szeretném megtámadni.
Vagy melyik részét gondolod tekerni?
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 18, 2020 / 1

(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Ez nem olyan mint amiket mutattak, de pucolás/ecet/szilikonzsir nagyobb szétszerelés nélkül is sokat javitott.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

A nejem erre szokta mondani, hogy aki kitalálta, az valami hülye férfi volt.
(#) Tomi111 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Szerintem alul a fehér műanyagot kell elfordítani kicsi balra( mintha egy csavaranyát lazítanál). Nem sokat mozdul, csak kis fülek vannak és stiftek amik összeakadnak, olyan bajonettzáras megoldás. Utána felfelé lejön. Csatoltam egy képet, talán olyan, mint a tiéd.
(#) Firefighter1 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

A perspektíva nem gond.. ha pár centit torzul...
HA nincs más megoldás akkor a képet kinyomtatom A/4 es méretben rajzolok rá egy négyzetrácsot majd arányoasan nagyított nyégyzetrácsot az "tervezett végleges" méretre és sacc/kb ra átrajzolom a vonalakat!

Amugy egy suzuki intruder ről készült fotót akarok méretarányosan kinyomtatni! hogy "fabicajt" csináljak belőle...
(#) djusee hozzászólása Ápr 19, 2020 /

Sziasztok, ma történt velem hogy a barátom elküldött egy képet hogy menjek ki és nézzem meg az eget hogy én is látok e ilyen furcsa fényeket. Én is láttam de közel sem ilyen fényesen (gondolom a földrajzi távolság végett), mondom rákeresek és hát meglepödtem mert már nem is mai projekt a Starlink Elon Muskéktól és nemigen hallottam a mai napig róla (lehet hogy alul informáltságom végett). Elvileg 12 000 darab ilyen masina kerül fel az égre, egy fellövéssel 60 darabot állítanak LEO pályára, szép dolog a fejlödés de nemtudom hogy ennyire szükségünk lenne az internetre mindenhol? Bővebben: Link és ha szeretnétek meglesni öket. Mindenesetre szép és nemmindennapi látvány (fényvonat).
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2020
(#) attika válasza djusee hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Igen, ez csak neked volt új.
(#) djusee válasza attika hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

híreket egy jó ideje nem olvasok és szándékosan kerülöm amennyire csak lehet (a sok negatív dolog amit ránk ömlesztenek helyett megpróbálok értelmesebb dolgokkal foglakozni) tehát akkor csak nekem volt váóó kategória (meg a haveromnak ), ha nem szól én meg nem láttam volna az égen őket. Így jártam.
(#) SALáta válasza djusee hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Ufók, 5G ami megsüti az agyad. Satöbbi. Annyira jó ezeket olvasni. És hogy sokan el is hiszik. Van kis szakadék értelmi szinvonalban az emberek közt.
(#) Gafly válasza Firefighter1 hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Szia,
igy már érthető a motiváció és végre normálisan feltett és megválaszolható a kérdés.

Kicsit hasonlit arra, amire nekem volt szükségem a csőbőrönddel kapcsolatban, azaz volt egy valamilyen fénykép, és abból kellett csinálni egy A3 laminált magyarázatot a fedelébe.

Gyakorlatilag ehhez csak PowerPoint-ot használtunk, arra most nem emlékszem, hogy a perspektivát végül hogyan korrigáltuk (értsd olyan méretezés, ahol mind a négy oldalra külön állitgatni, nem csak téglalap arányban: keresztben és hosszában). De azt mondtad hogy ez nálad nem gond.

Én egészen egyszerűen azt csinálnám, hogy keresek geometriai alapadatokat a neten (hacsak nem áll éppen az udvaron egy ilyen gépsárkány ).
Akár valami ilyen cikk meg is felelhet.
Ebből már kinyerhető pár adat:
Idézet:
„Hosszúság: 2585 mm
Szélesség: 985 mm
Magasság: 1165 mm
Tengelytáv: 1755 mm
Szabad magasság: 140 mm
Ülésmagasság: 710 mm”

Kinyomtatod a fényképet, leméregeted a referencia méreteket, majd addig facsargatod a képszerkesztővel, ameddig az adott méretaránnyal jó, de nem csámpás (perspektiva!).
Ha ez megvan, akkor a feldarabolás, és megfelelő méretaránnyal történö kinyomtatás már könnyen megy...
Fényképnél minél nagyobb felbontásút használj!
Sokat segit, ha két méteres körzetben akad háromból kettő:
- Grafikus
- Nyomdász
- 3D nyomtatásban jártas gépészmérnök
Szerintem simán meg tudod csinálni, bár el leszel vele egy darabig (ha szépet akarsz).
(#) Gafly válasza Tomi111 hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Igazad van, tényleg van ilyen is.
Vadi új, pont itt van a konyha asztal mellet a széken.
Csakhát a régit nem akarózik leszedni a falról, meg ilyesmik. Mert az meg nem ilyen, hanem ezek szerint csak alulról bontható.

Alapvetően az volt a hiba oka, hogy a "koaxiális" két mőanyag cső közötti vizkő + nyálkás trutyi nem mindig engedi rendesen visszazárni. Hülye, nem szervizelhető konstrukció, csak ha leszeded a falról az egészet...

Geberit.JPG

(#) jani1987 hozzászólása Ápr 19, 2020 /

Vettem nemrég egy szalag fűrészt. Milyen keringetőt javasoltok hozzá? Kiegészíteném egy hűtő-kenő folyadékos rendszerrel. Ha valakinek van elfekvőbe tudna privátot írni?
(#) SALáta válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Bármit ami képed folyadékot szállitani, sokat ne költs rá. A leggyengébb pontja a megvezetés, fémipari gépeknél keményfém lap + csapágy szokott lenni. Hobbira, kezdetnek jó. Konkrétan rátennék: mosogatógép szivattyút, akvárium pumpát, merülős 12 V os olajszivattyút, ablaktörlő szivattyút. Gyűjtő tálca is kell.

Én ma raktam össze egy flexes gyorsdarabolót. Addig mig normálisra nem telik nem veszek mert nem akarok szenvedni. Ennek a gépnek a költségvonzatát nem tudom. Én csak azért csináltam most egy flexes darabolót mert még mindig jobban jövök ki mint bérvágással. Mostani vonzat: 5 vágás ami lett volna 2300 ft vs. 250 forintos gagyi korong, és még van benne bőven... De legdrágább a sarokcsiszolós vágás.
10 es ért vehettem volna keretes fűrészgépet, gondolkodtam rajta de a szivattyú része lyukas volt mert szétfagyott. Kihagytam. Lassú is meg sok is rá a lap.

Őszinte részvétem.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 19, 2020 /

Mindenki jól viseli az otthon létet? Legalábbis nekem már kissé elegem van belőle.
Ráadásul vannak, akiknek viszont egyáltalán nem megy jól.
(#) jani1987 válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Én rááldoztam azt a kb 92 ezret. Most hogy mondod van akváriumi keringető. A tálca mikéntje még kérdés. Továbbá ki kell jelöljek neki egy állandó műhely helyet.
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Hébe hóba találkozok a zasszonnyal. Ha valahova menni akarok akkor megyek. Még a rendőrök sem kérnek számon ha meglátnak. Nem úgy a zasszonkát. Őt vissza fordították párszor.
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Bolt, gyógyszertár, drogéria és benzinkút és persze home office. Este egészségügyi séta. Még kibírható. Ha kijárási tilalom lenne, akkor is ellehetne menni otthonról, az engedélyezett helyekre. Ilyenkor jobb a kertes ház.
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Boldog ember, akinek ezekben az inséges időben bőven van megrendelése és pénze megmunkáló gépekre beruházni. Remélem bőségesen kitermeli az árát.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 19, 2020 /

Az összes munka vállalók hány százalékának kell otthon maradni? Mely szektorok azok amiket nem érintett a korlátozás? Azért kérdezem mert most néznem kellene valamit de ötletem sincs hol tudnék dolgozni.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Aki pl. az élelmiszeriparban dolgozik, ott nem állhat meg a munka. Boltok is működnek. A szállító cégek is dolgoznak (posta, csomag). Beteggondozás, élelmiszer szállítás, stb. Áramszolgáltató, internetszolgáltató, minden, amit otthonról lehet csinálni. Tanácsadás, telefonos szolgáltatások, stb. Tanítás megy online tovább, már ahol.
Ahogy én látom, a privát eladások is virágzásnak indultak, pl. ha egy kondi kell neked, akkor a licitálós oldalakról tudsz venni, ezek mind privát személyek. Számítógépeket karban kell tartani.
Sőt, sokan ebben az időben újítanak fel (cégek, minden, ami nem nyithat ki), mert ott egy több napos leállás sok pénzbe kerülne. Na most ilyenkor ígyis-úgyis pénzkiesés van, jobb most elvégezni a karbantartást, stb.
Az autószerelők, bicikliszerelők is nyitva vannak ha jól tudom.
(#) Udvari Zsombor válasza sany hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Még nem "untam" itthon lenni, hát mostanra sikerült...
(Csatolt kép a "Garry's mod" játék felhasználásával készült.)
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Idézet:
„Este egészségügyi séta.”
Most ideális, este üres a város, mindenki be van sza.va, ezért kellett a boltkiürítően sok wc papír. Én ezt kimondottan élvezem, másfél órás bicózás minden nap este, gondolom ablakokból nézik ki ez az őrült.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Igaz nekem is jól esik, de a kutyusnak muszáj.
Errefelé itt az utcán annyi autó, futó, gyalogos megy napközben, mintha hétvége lenne. Inkább este, mint nappal.
Habár, nem tartozok a veszélyeztett csoportba, de jobb az óvatosság.
(#) Rosszmáj válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

A kert még sosem volt így rendbe téve; fél éve - éve - több éve halogatott projekteknek állok neki.

A cégnél meg faragják a lapát nyelét, amire tesznek

(Nyugger vagyok, ne sajnáljatok.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
Következő: »»   3138 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem