Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
De azt csak a saját nevedre (vagy családtagéra) tudod megvenni, a vakerás meg kispistajóska nevén van.
Ezt nem tudom hogy van, polcról beletettem a kosárba (Tmobil Domino sim), és fizettem. Még nem tettem telefonba, akkor ez így nem használható?
Szia!
Szerintem regisztrálnod kell majd a terrorista veszély miatt ( korábban én is vettem, ha jól emlékszem Maraton néven kártyát és azt is regisztrálni kellett a használat előtt, hogy tudják, kihez tartozik !) !
Ja a SIM-hez nem kell. Az oldal üzemeltetője szerintem látja a net szolgálató IP címét. Az is add valamennyi védelmet, hogy ne regisztráljon újra valaki.
Kikapcsolod 1 percre a modemedet, és máris új IP címet kap a szolgáltatótól.
Ez igaz, de mindig megvan a tartománya, ami között kiosztja.
És mivel én regisztrált tag vagyik, a szomszédom már nem regisztrálhat?
Ez az irány szerintem már nagyon rossz irány, mint írták minden közösségből kilóg valaki, azt ki lehet tiltani, de akkor a fő szabály lép életbe. Azt gondolom akit a trollkodástól nem riaszt el, hogy komplett vitafolyamokat eltüntet a moderátor, némi némítással, azt az fogja elriasztani, hogy a többség gyanús esetekben nem fog neki válaszolni. (talán mint leghatékonyabb fegyver az egyén kezében) Ha ez nem elég, a legbonyolultabb regisztráció sem tartja vissza.
Valamint ugye, ha kell, akkor logolva van ám ez is...
Dehogynem, minnél nagyobb a közösség, annál jobb.
Ha valaki tényleg csak azért regisztrál, hogy ne értsen egyet a szabályokkal, amit az üzeleltető megad, annak úgy is kitiltás lesz a vége. Mindegy mivel aonosítja magát.
Ha nem tetted telefonba, akkor nem is használható.
De ha beleteszed, mindjárt használható lesz, és azonosítanod is kell magadat, de jó ha felírod, mert minden évben meg kell tenned. A vakerán vásároltat meg jobb ha kerülöd. Nem tudni honnan származik, esetleg kereshetnek is hivatalos személyek.
Azonosítás eddig is volt a régivel, ha csak ennyi, akkor jó.
Őőő, válasszuk szét a telefon és a SIM kártya fogalmát...
Ami meg az újraregisztrálást illeti, ha valakinek ez a mániája, teheti, de mindig új telefonszámról. Régen ingyen és "alanyi jogon" volt. Nem hiszem, hogy ez most akkora rettenetes korlátozás, sőt...
Miért vettél új SIM -et? Kellett új hívószám, vagy hagytad lejárni a régit?
Aktiválni kell az új SIM-et. Szám, PUK kód, személyi, lakcímkártya.
Az SMS regisztrációval működő fórumok a legélhetőbbek közé tartoznak. Csak meg kell nézni pl a blog.hu motoros fórumokat, csurig vannak trollokkal. Nem lehet mit kezdeni azokkal, akik képesek azzal tölteni a napjaikat, hogy fórumokat zilálnak szét. Csak azért nem vezetik be mindenhol az SMS regisztrációt, mert akkor csökken a kattintásszám a hirdetéseknél, ezek meg ebből élnek. Ott hagyják csak garázdálkodni a trollokat, ahol a bevétel a lényeg. Persze hátránya is van ennek, a hatalommal való visszaélés. Minél nehezebb a regisztráció, annál jobban elszállhatnak a szabályok, hogy a végén már semmit se lehessen csinálni. Pont ez történt az egyik legjobb német retró számítógépes oldallal is anno, ahol egy személyes ellentét valódi törléshullámot indított el, aztán meg is szűnt az egész.
Sajnos minden fórumon ez a helyzet. Régi bútordarab előnyben nyithat fölöslegesen is témát stb. Megörököltük 89 előttről mint a van ismerősöd felveszünköt . Telefonról írok... és nem telefonbarát az oldal (89) elnézést a nyelvtan...iktól.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2020
Fel se tűnt, hogy az adblock blokkolja ezen oldal reklámjait. Gyorsan ki is kapcsoltam.
Megmarad a régi, ez a "munkaügyi" munkához, amit kikapcsolhatok 18 óra után éjjelre. Mert kedves tapintatos ügyfelek 22-23 óráig is simán hívnak. A másik -most vett- szám a családi, csak ők és közeli ismerősök tudják, állandó üzemű.
Vettem nemrégen a nejemnek sim-et (én nevemre) a Tmobil boltban, ott a kishölgy huncutul kérdezte "miért kell a második szám, a feleségnek sem kell mindent látni?". Mondtam: igen, ha magával beszélek. Azóta még nem hívott. A második szám másik telefonban lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2020
Ok, nem azért kérdeztem, pusztán azért, mert sokan vannak, akik új telefonhoz új SIM -et (telefonszámot) is vesznek feleslegesen. Egyébként céges ügyekben a magántelefonomon ne keressen senki.
A "kishölgy" meg látszik, nem túl tapasztalt (még) az asszony, (ha olyan) éjszaka akármikor megnézheti a híváslistáidat, SMS -eidet a titkos telefonodon. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2020
Idézet: Igaz, akkor kell egy harmadik telefon is, amit mégkevesebben tudunk. Hogy fogok 3 telefonnal kinézni, na most melyik is csörög, melyik zsebben van? „akármikor megnézheti a híváslistáidat, SMS -eidet a titkos telefonodon.”
Elárulok egy titkot. Az utóbbi 25 évben lehet már olyan telefonokat is kapni, amiken át lehet állítani a csengőhangot.
És akkor már ki is találhatod mit mondassz, amikor egy nap 3 féle képpen is csörög a telefonod
Háát a másik csengőhang elárulja a másik telefont is.
Sziasztok! Volna ITT egy fogós KRESZ kérdés. Mindenáron azt akarják bemesélni, hogy nyolc ember hülye és elkezdik magyarázni a szituációt felhozva példákat és a "mi lenne ha" és "nézzük az egyes autók szemszögéből" szöveggel. Ha ezt nekem akkor és ott kell ily módon végigfuttatni a szoftveremen ahogyan az okosok magyarázzák, hát nem tudom, hogy mi történne ha én kanyarodnék. Szerintem kettő egyre a piros és a sárga autósok győznének én meg mehetnék haza feldagadt pofával és vérző fejjel. Persze a vizsgán megbuknék ennél a feladatnál, mert én is benne vagyok a nyolcban.
Rettentő régen vizsgáztam és jellemzően defenzíven vezetek, mert nem vagyok már húsz éves.
Amennyiben a kék autóban ülök, simán behajtok a kereszteződésbe. Töréskor, ha a piros autós kinyitja a száját, a templomkerítésig rúgom a fejét. A többit az ügyvédek lejátsszák. Szerintem nincs itt semmi okosság. Mivel mindenkinek úgy kell az egyenrangú kereszteződéshez érkeznie, hogy "itt lehet, hogy elsőbbséget kell adnom", tehát mindenki szépen megáll és néz, mint a hal a szatyorban. Ekkor pedig kék autónak van elsőbbsége, akár kanyarodik, akár nem. Hangsúlyozom, régen vizsgáztam és 35 év balesetmentes vezetés után nem biztos, hogy átmennék a vizsgán. Itt szeretném megjegyezni: jó az ügyvédem!
Szerintem sima jobbkézszabály, ahogy a második lapon is van, kék sárga piros sorrendben.
A piros nem mehet mert ott a sárga, tehát a piros nincs a kék előtt sorrenben egyenes haladása miatt. Még a dínókorszak alatt lett jogsim, de most bőven megbuknák kreszvizsgán. Érdekesség, hogy a jobbkézszabályt autósok 99%-a nem mindig tudja, pld.: áruház nagy parkolókban mindenki úgy megy, hogy a hosszú egyenes szakasznak van elsőbbsége, a rácsatlakozó szektorokból jövő utak ellenében (táblák nincsenek). Pedig nem, ott is jobbkézszabály lenne. Ezt csak a tanulókocsik tudják, illetve oktatóik. Van is meglepi, amikor ilyen parkolóban a hosszú egyenesen megáll a tanulókocsi elengedi a becsatlakozóról érkezőt, aki nagy hajbókolással köszöni meg az udvariasságot, pedig nem is azért van elengedve. A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2020
Kiragadva a válaszodból az áruházi parkolók esetét, ahol valóban "jobbkézszabály" van, és általában az egyenest érzik az emberek elsőbbséginek.
De!! és ez egy nagyon fontos DE. Azért van jobbkézszabály, mert kimondta valaki, hogy az legyen. És azért érzik az emberek az egyenest elsőbbséginek, mert az a logikus. Ezek alapján mennyivel racionálisabb lenne a többség számára egyértelműt szabállyá tenni, és mindjárt célba is érnénk. Egyből úgy lenne szabályozva az elsőbbség, ahogyan azt általában be is tartják az emberek. (Sajnos nem ennyire egyszerű a dolog, mert ahol "T" alakú a csatlakozás ott még frankón működne, de ahol "+" alakú ott már egyáltalán nem lenne jó az "egyenesség" mint elsőbbségi elv.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |