Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hűtsd le jól. Kocsonya lesz belőle.
![]()
Az öreg Matuska jutott eszembe a Pogány Madonnában:
"Echhhte Ungarissche betttyár... A lllábával dobbant, az ustorral durrant!" ![]()
Csak nem megromlott? Húsleves max 3 nap, hűtőben. Szereztél egy jó kis gyomorrontást.
Így igaz. Kiváló táptalaj, mikrobiológiai laboratóriumokban is használják tenyésztésre.
Ha kiszeded az alkotóelemeket, akkor tovább is bírja
![]()
Fagyasztva van csak elfelejtettem mondani.
Sziasztok! Androidos telefonra keresek olyan iránytű programot amit tudja a videón 0:41-től látott funkciót. Milliónyi iránytű van a Play áruházban. De ezt a funkciót nem tudják. Legalábbis amiket eddig letöltöttem nem tudják. A videóban lévő appot sem találom sajnos. Van valami tippetek, ötletetek? Bővebben: Link
Pedig már Hofi is megénekelte, hogy:
"...melegítve nem jó a csók és a húsleveees..." ![]()
Meg a rántotthús! Hú de utálom melegítve pííha
![]()
Üdv! Dízelautó porlasztótövét a koksztól hogyan lehetne a legegyszerűbben úgy megtisztítani, hogy a blokkot nem szeretném utána vízzel öblögetni?
![]()
Én meg úgy ismerem, hogy melegítve csak a bableves jó, más nem.
Meg a töltött káposzta. Bár minden káposztaételnek jót tesz a melegítés.
Elektroncso fórumtársunkról tudtok valamit? 1 hónapja nem járt erre.
Nekem tavaly az autó szerelő barátom pont a tűzkarika csere alkalmával a koksz lerakódás eltávolítását gravírozóval végezte, porszívóval folyamatosan összegyűjtve a fellazított szennyeződést.
Valahol igazad van persze, de ennyire nem tragikus a dolog. Kártyából: most kb. 4e a legolcsóbb, de nem olyan régen azért sokkal olcsóbb volt. De bármilyen levetett microSD jó bele, nálam kallódtak ilyenek, szóval ez a része nekem 0 Ft. Hűtést nem tettem rá, házat se, csak úgy "oda van dobva" a TV mögé, ez is 0 Ft. A táp vicces tud lenni ha kicsi, jelenleg egy ebay-es PoE adapterrel táplálom, de ment már 2700 Ft-os ikea töltőről is, azzal se volt baja.
Illetve nem feltétlenül kell újban vagy nagyban gondolkodni, használtam már pi0-t is médialejátszónak, és az első ilyen célra használt Pi egy használtam 5e Ft-ért vett Pi1 volt, havertól "már nem kell" alapon kapott 1-2 gigás kártyával, a kettővel korábbi telefonom töltőjével hajtva, ilyen dobozban (Link). Ez volt az igazi lowcost megoldás ![]()
Szívesen, melyik részére vagy kiváncsi?
Bár ezzel lehet inkább át kellene menni a Pi topic-ba, mert nem fogják itt szeretni.
Hogy tudnám házilag megoldani a rúd acél központos fúrását? Amolyan tengely összekötő lenne az 5mm-es és talán 4mm-es tengely között. Karos fúrógépem van. A hatszögű rúddal könnyebb dolgom volt az átlók meghúzásánál.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Ha meg tudod oldani, hogy az anyagot forgatod, és a fúrószár áll akkor lehet központos. Acélt fúrni?... hát...
Mondjuk:
Megméred a sublerral az átmérőt. Aztán pontosan a felére állítod a pofákat (ha 5-ös volt az anyag, akkor 2, 5-re), az megfelezi. Húzol mellette egy vonalat, majd elfordítva még egyet. Ahol metszik egymást, az a középpont.
Központosra még esztergába befogva is csak úgy lehet, ha van központfúród, vagy ferdén beleesztergálsz. Mezei fúrószár összevissza tángálódik, mindenfele fog menni csak pont középre nem. Mindenképpen kell valami mélyedés pont a közepére ami megvezeti indulásnál a fúrót. De ilyen kis átmérőnél még az sem működik hogy ferdén tartva és forgatva megpróbálsz ívet köszörülni bele.
Ha nem hosszú a tengely, akkor lehet megpróbálnám azt, hogy magát a tengelyt fognám az állványos fúrógépbe, a fúrószárat meg egy mozgatható satuba. Itt elég ha beállítod a fúrószárat merőlegesre, aztán lehet ereszteni neki az anyagot. Nyilván a nyakad belefájdul mire alulról beállítod hogy na most van pont középen, de a fúrószár nem fog menni sehova
![]() A közepét meg tényleg úgy, hogy a tolómérővel megkarcolod 2.5-nél, fordítasz rajta, és megint megkarcolod. Szerk.: Ja, ezt írta dokidoki is.. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Jobb lenne aluból de nekem olyasmi nagyon kétséges, hogy van. Utána gondolkoztam, hogy egy fém lemezen szerkesztek egy keresztet, a metszés pontnál kifúrom aztán hajrá. De minél vastagabb a szár annál instabilabb.
Ha jól értem, akkor elég egy valamilyen fúrható rúdanyag, átfúrod 4-el ahogy sikerül, és a másik végét befúrod 5-el kellő hosszban. Ezzel a darabbal központosan együtt fut a két tengelyed, csak a toldalék lesz olyan amilyen. Igazából nem tudjuk mi ez, házibarkácsra többet nem tudok mondani, mert ahogy Ge Lee írta, kell hozzá az eszterga és a központfúró.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Nem tudom, milyen erőt kell átvinni, de egy rugalmas, rugószerű közdarab esetleg elvan központosítás nélkül is.
Például ilyesmi.
A poti nem az előlapra kerülne hanem hátrébb. Szereztem 5-ös köracélt tengelynek.
dokidoki: nem ahogy sikerül hanem precíz alapon ha lehet. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Esetleg egy műanyag csővel is megoldható ??
Szia!
Idézet: „Amolyan tengely összekötő lenne az 5mm-es és talán 4mm-es tengely között” Ha ez a cél akkor nem probléma ha furat nem pont középen van. A tengely összekötőt teljesen átfúrod 4 mm-es fúróval, aztán a feléig felbővíted 5mm-re. Így a két furat egymáshoz képest központos lesz. De viszonylag ritkán alkalmaznak merev tengelyösszekötést, ha van rá más mód. (hardy tárcsa, oldham kapcsoló, körmös kapcsoló, stb) |
Bejelentkezés
Hirdetés |