Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   339 / 626
(#) erbe válasza Frankye hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

A "Klopka" meg kalapocskát, de harangot, csengőt is jelenthet szláv nyelvekben.
(#) sany válasza rectamas hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

Végül is mit játszik?
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2020
(#) Epu2 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

Orosz billentyűzetnél simán a klaviatúrát és csak pár mp a váltás. Így használom a görög abc-t.
(#) nedudgi válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

Ma már még én sem dobnám ki a cirill klaviatúrát, mint tettem huszonvalahány éve. Akkor kéjes örömmel megtettem. Változnak az idők, és mi is.
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 12, 2020 / 1

Én csináltam saját kódtáblát, átváltom a billentyűzetet RU -ra, és a saját kódtábából kinézem, hogy a magyar billentyűzet melyik betűjénél mi jön elő.
(#) _BiG_ válasza Sinike hozzászólására (») Máj 13, 2020 /

Előszeded a rendszereszközök közül a karaktertáblát és szépen átmásolgatod a betűket. A karakterkupac középtáján lehet, persze ne a windingsben keresd, hanem mondjuk a times new roman között.
(#) moltam válasza _BiG_ hozzászólására (») Máj 13, 2020 /

Google translate. Van szoft billentyűzet.
(#) Gafly válasza moltam hozzászólására (») Máj 13, 2020 /

Hasonló helyzetben én is gyorsan leszálltam volna.
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 13, 2020 /

Nekem is ott mosolyog a W7PRO also taskbaron a klaviatura kapcsoloja (5 nyelvre). Sajnos ezen a primitiv táblagépen ez nem igen müködik (vagy csak nem tudom jol kezelni), de viszont kényelmesebb ilyen forumokon a használata.
(#) Sinike hozzászólása Máj 13, 2020 /

Rectamas valahonnan tudja, hogy nekem Linux-om van; Ő mondta a tuti-t
Tényleg, honnan tudtad??

Na de 2 tranzisztor miatt nem fogok telepítgetni oroszt a gépemre...
A másik, amit írtam, hogy - egyébként wikipédia orosz abc-ből - kimásolt betűkkel sem eredményezett találatot nálam (Ellenben gyönyörű keleti {indiai, mongol?} nőket talált :thumbup
Aki ismer, tudja, hogy először keresek, aztán kérdezek...
(#) rectamas válasza Sinike hozzászólására (») Máj 13, 2020 / 1

Nem tudtam, de gondolttam hátha jól jön valakinek.
Ne hagyd orosz billentyűzeten a géped, mert ha elindul a képernyővédőd, nem tudod beírni a jelszót, természetesen szöveges konzolon vagy távolról kilőhető az xscreensaver.
(#) bitmixer válasza erbe hozzászólására (») Máj 13, 2020 /

De itt nem "klopka" van, hanem "knopka", ami ez ezesetben nyomógombot jelent.
(#) erbe válasza bitmixer hozzászólására (») Máj 13, 2020 /

Igazad van, elnéztem.
(#) Gafly válasza erbe hozzászólására (») Máj 14, 2020 / 1

Ritka amikor valaki elismeri, ettől inkább nőttél a szememben.
(#) Gafly hozzászólása Máj 16, 2020 /

Az idén 60 éves, boldog szülinapot.
(#) nagym6 hozzászólása Máj 17, 2020 /

(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

Érdekes, hogy már 100 éve látták a villanyauto koncepcionak a zsákutcáját. És 100 év alatt ebben nem történt szinte semmi elörelépés! Ma is ugyanaz a helyzet, az energiasürüség az folyékony üzemanyagban még ma is 3-4x nagyobb, mint az ugyanakkora tömegü akkumulátorban.
(#) GPeti1977 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

De azóta van gyorsan tölthető akkumulátor.
(#) Massawa válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

Ami még mindig 5-10x annyi idöbe telik, mint a tankot feltölteni üzemanyaggal és még mindig csak a fele energiát kapod mint kellene.
(#) GPeti1977 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

Igaz, a töltési idő annyra biztos nem csökkenhet le, már vannak ha jól tudom 500kW-os töltőoszlopok is.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

Idézet:
„Csak a fele energiát kapod mint kellene.”
Ezt is csak legjobb eseten. Ha nincs nagy terhelés tele utassal teherrel, hegyvidék állandó hegymenetekkel, télen fűtés, téli hidegbeni jelentős akku kapacitás csökkenés.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

Nekem mondod , már kétszer maradtam állva a luxuskocsival. Szerencsére az céges volt ilyet magamnak soha nem vennék....
(#) Gafly hozzászólása Máj 17, 2020 /

Furán néztek rá, szerintem.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

Uram! A késemért jöttem!
Hol hagyta?
Valamilyen matrozban..
Milyen kés volt?
Acél. Keskeny penge, kissé hajlitott. Nem látta?
Várjunk.... csak lassan kérem. Milyen volt a nyele?
Kagylo.
Hány részböl?
Egy darabbol készült.
Akkor nincs baj. Megvan a kés.
Hol?
A hátamban.....
(#) Kari55 hozzászólása Máj 17, 2020 /

A tanárnő kérdezi az iskolában, hogy ki tud egy rímet mondani.
Móricka jelentkezik, majd elkezdi:
- A Tengerben áll egy nő, kezében egy kő,
- miközben mormolja imáját a tengervíz mossa ... a térdét.
- Hol itt a rím Móricka? - kérdezi a tanárnő.
- Nyugi-nyugi, semmi aggály, lesz majd rím, ha jön a dagály.
(#) Ódenka válasza Massawa hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

De ott se vették ki a bökőt. A Rejtő könyvben is leírták, nem szabad, megmondta a csapos. Ért hozzá, öltek már ott orvost is...
Azért kicserélték egy értéktelen bicskára, ami kicsit akadt először a lapockánál.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2020
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

A nagy terhelés (tömeg, emelkedő) a benzin/diesel kocsik fogyasztásának is odacsap. A villanyautó szerintem főleg rövidebb, városi utakra alkalmas, jelenleg legalábbis. Gyorsításnál dinamikus, lassításnál visszatermel, nem füstöl (legalábbis helyben), simán jó. Sőt, ide jobb, mint bármilyen "hagyományos" motorral szerelt kocsi, mert kb. vége is az útnak mire az a motor bemelegedne. Sokan gyötrik az autójukat napi 2x10 km dugózással (alapjáraton és minimál fordulaton), aztán persze a motorra (katalizátorra, stb.) rá kell költeni pár év múlva a kocsi értékének negyedét vagy felét, mert kb. sose ment üzemmelegen.
(#) Massawa válasza Ódenka hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

Igy van. A baj azonban az, hogy ez feltételezi, hogy egynél több autonak kell lennie mindenhol, egy ilyen kis e-autonak a városi forgalomba ( már amennyire megoldhato pontosan a városokban a töltése), meg egy normális, amivel el lehet menni bárhova. Sajnos ez azzal jár, hogy még több auto lesz mindenhol, amiket le is kell valahol parkolni stb. és a hely föleg a városokban egyre kevesebb.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2020
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Máj 17, 2020 /

Idézet:
„A nagy terhelés (tömeg, emelkedő) a benzin/diesel kocsik fogyasztásának is odacsap.”
Igen, de ott percek alatt van tankolva. Én ezt látom a villanyautók nagy hátrányának, hogy kevés vagy üres akku esetén nincs autónk órákig.
Városi rövidebb szakaszokon -munkába, boltbajárásra- kétségtelen a villanyautó előnye.
Következő: »»   339 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem