Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Nem hiba, de furcsa. A gépemen van egy swap fájl. Úgy tartja az internet, hogy kell és lapozó fájl, a memória tehermentesítése miatt. Elhiszem. Mást is elhiszek. Ha így van, miért van lapozó fájl is?
Ügyes program lehet. Anno GRUB4DOS-al oldottam meg ugyanezt (kevesebb mint 1Mbyte). Annyira bevált a pendrájv, hogy azóta már az asztali PC-m is ezzel a kis programmal bootol. Ki tudom választani az oprendszert (win/linux) és van egy rakás ISO fájl is az SSD egyik particióján, amiről Live linux DVD-k, Hirens's boot DVD/CD és hasonlók indíthatók. Így ezek kapásból kéznél vannak, pendrájv sem feltétlenül kell hozzá. Grafikus módban is indulhat, bár pendrájv esetében nem érdemes kezdőképet töltögetni szerintem.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2020
Sziasztok! Van egy HP DV-6700 as laptop. Bekapcsolás után el kezd pörögni a ventilátor mint állat,és kikapcsolásig ezt műveli. Szétszedtem,kipucoltam a ventilátort is meg az üregeknél is.(nem sok kosz volt benne-reméltem csak ez a baja),újra pasztáztam a procit is,újra raktam a Windowst is. Szerintetek mitől pöröghet mint állat a leállításig?
UI: nincsenek programok telepítve.
Vagy magasnak érzékeli a hőmérsékletet, kosz elvileg már kizárva, hőmérő hiba is lehet, vagy a bios setupban van elállítva valami. Ha megnézed a setupban a mekkora hőmérsékleteket jelez ki? Normál értékek vannak? Az is lehet, hogy a venti forudulatszám érzékelése nem megy, és azért pörgeti mert alacsonynak érzékeli a fordulatszámot. Némelyik alaplap biosában ez is megnézhető.
Vagy "elszökött" a vákuum a hőcsövedből.
Köszönöm! Holnap megpróbálom megkukkolni,most nem vagyok az a gép előtt. "a venti fordulatszám érzékelése" az az alaplapon méri valami?,vagy a ventilátor(ba)nál van valahol?
Ha a venti a bűnös,vagy a hőcsö,még lehet szerencsém is lenne mert van otthon két hűtőm csövestől.
Még egy kérdés. A Táp bemeneténél kipurcant ha jol látom egy Dióda. Dioda Milyennel tudnám azt helyettesíteni? Nem találtam kapcsolási rajzot. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2020
Ha a ventinek kettőnél több kivezetése van, akkor az ad egy fordulatszám jelet az alaplapnak.
Ha hőcső hiba, akkor is látszana a szokásosnál magasabb hőmérséklet a hűtés ellenére is. Próbálj képet keresni másik ilyen alaplapról amin esetleg sértetlenül látszanak azok az alkatrészek, amelyek a tieden sérültek.
A kiválasztott rendszerű bootolás után felugrik a Ventoy ablak, benne az összes bemásolt ISO fájlnév. Rá kell menni a kiválasztottra, és Enter. Onnantól olyan, mintha innen bootolt volna a gép. De ezt röviden már leírtam:
Idézet: „... A Ventoy ablakban kiválasztható a futtatandó ISO fájl. Ezután minden ugyanaz, mintha hagyományos ISO bootolás futna.”
Találtam neked egy képet az áramkörről bár én bármilyen szoftverrel nagyítottam sima fekete téglalapot kaptam azért odaadom hátha ügyesebb vagy.
Sziasztok!
Nem tudom hogy mi lett ezzel a nagy videó megosztóval ezt a hiba üzenetet kapom:A böngésződ jelenleg az elérhető videoformátumok egyikét sem ismeri fel. Ide kattintva megtekintheted a HTML5-videókkal kapcsolatos gyakori kérdéseket.. hiába klikelek oda azt a választ írja hogy naprakész a böngészőm.
Köszönöm! Hát hiába nagyitok rá, nem látszik semmi. Attól tartok hogy ha a kezembe kerülne egy rendes, azon sem látszana érték. Nem tudom hogy lehetne megtudni az értékét.
Milyen értéket kerestek egy Diódán..?
Én nem szoktam megijedni ha tudom az áram terhelhetőséget, nem hoz tűzbe 2-3 A egyenáram de egy 1 A-es diódát már talán mégis feltüzel.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Egy dióda (fontos) tulajdonságai:
Max. feszültség Max áramerősség Záró (nyitó) irányú ellenállás Gyorsaság Ezeket bizony nem árt ismerni, mielőtt beépíted valahová...
Doky586 arra akart utalni, hogy ebben a tokozásban nem nagyon kapsz több A-es diódát, a max. feszültség pedig tippelhető, és lehet venni diódát 100-200V-ra is fillérekért, a gyorsaságra: a gyors dióda mindig berakható a lassú helyett, tehát gyorsat kell berakni. Más infóra (szerintem) nincs szükség. De ha az ember nagyon nem biztos magában, bevezetékez oda egy 200V 4A-es shottky-t...
A másik, hogy ha elszállt a dióda, akkor vagy elötte, vagy utána is elszállhatott néhány alkatrész. Szóval önmagában a dióda csere még nem biztos, hogy teljes javítás (sőt...)! A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Sziasztok.
Akadt egy kis bibi az arduino.ide programommal. A mellékleten lévő kezdőképernyő pár másodperc után eltűnik, és vége, nem indul a program. Akár a parancsikonnal, akár egy *.ide fájlból indítom, ugyanaz a jelenség. Már újratelepítés is meg volt. Mitől van ez. és mit tehetnék, hogy működésre bírjam? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Linuxban hogy tudok létrehozni win7 telepítő lemezt. Vissza kellene váltanom win7 re.
Azt hiszem ennek van Linuxos változata is. Talán tudja. ventoy
Egyik sem
Most bántam meg hogy a windowsos telepítőre tettem a linuxot.
Gondolom Linux alatt is tudsz DVD-t írni iso-ból egyszerűen..
2 dolgo hiányzik. Lemez és író. De megoldottam. Virtualizáltam egy win7 et. Ma már nem de holnap elkészítem a telepítőlemezt és felteszem egy merevlemezre.
Csinálj egy GRUB-ot az majd felismeri a telepített rendszereket és induláskor kiírja mik vannak fent Te meg csak kiválasztod, Enter és már fut is!
Van egy új Win10/64 2004 telepítésem. A gépben van egy SATA fiókba beépített 1 TB Samsung merevlemez. Ha a kis kapcsolóval bekapcsolom, nem mutatja a fájlkezelőben vagy a Sajátgép > Kezelés-ben, de látja az eltávolításban.
Volt másik Win10 telepítésem ott mindig jó volt. Egy másik telepítésnél egy újraindítás után megjelent, és onnantól jó volt. A Win7-nél simán megy minden esetben. A Samsung merevlemezt a Hard Disk Sentinel 100%-nak mutatja. Az első képen azért nem látszik az USB drive, mert kihúztam (hátha akkor jó lesz, de nem) Mi lehet ez?
Akkor mit kell megnéznem? Úgy emlékszem azt írja a Hp hátlapján hogy 19V 4A. Akkor milyen diódát rakjak oda? Ha jól emlékszem a két szálnál mértem is 19V-ot,lehet hogy a dióda az USB-hez megy? Lehet hülye a kérdés.
Cipőt a cipőboltban, lemezt a lemezkezelőben kéne nézned.
Ott adj neki betűjelet hogy a filekezelő is lássa..
Ezen a linuxon nem bírok létrehozni semmit már. Mert valami hibával kiáll állandóan. Még a telepité pendrive sem lehet létrehozni nem hogy másik rendszert.
Marad valamelyik live CD. Esetleg a haver megcsinálja a laptopján.
Idézet: „Cipőt a cipőboltban, lemezt a lemezkezelőben kéne nézned.” Mint írtam, néztem ott. Sőt elsőnek ott kezdtem. De ha nem látszik, nevet sem lehet neki adni. Csak az Eltávolítás-bán látszik, de ott is csak eltávolítani lehet. Több opciót nem ajánl fel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |