Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Így van, ez a helyes megoldás.
Az alábbi néhány sor nem neked szól, de nem akartam külön hozzászólást írni. A feladatot többféle indíttatástól vezérelve is meg lehet oldani: - megépítem, megmérem (régi, elavult módszer) - erőből: felírom a csomóponti és hurokegyenleteket, mátrixot invertálok és már kész is - beleteszem egy szimulátorba (lusta módszer, de nagyon hatékony) - gondolkozok rajta egy kicsit, észreveszem a szimmetriát és 2 perc alatt kész Erre a feladatra ez utóbbi - szerintem - a legfrappánsabb megoldás. A mellékelt kép jelöléseivel: UAG=UAB+UBC+UCG=I*R/(3+6+3) Re=UAG/I=5*10/6=8,33 Ohm. Ezzel a teljes áram 1,2 A, 6 db ellenálláson átfolyik ennek 1/6-a, másik 6-on pedig az 1/3-a, vagyis 0,4 A, amivel ezek az ellenállások túlterhelődnek. Sajnos Józsi bácsi túl nagy feszültséget állított be a labortápon, emiatt tönkrement több ellenállás is. De nem keseredett el, hanem nekiállt kiszámolni az ellenállást, nehogy máskor is elkövessen ilyen hibát. Amikor elkészült vele új megoldandó feladatot keresett. Feltúrta a fiókja tartalmát és sok-sok 4,7 Ohmos ellenállást talált. Újra szerette volna megépíteni a kockát, mert kíváncsi lett, vajon a lapátlóban, vagy két egymás melletti csúcsban mérve, vajon mi lenne az eredmény. Segítsünk neki!
Vagy igen... Ha precíz akar lenni, akkor megvárja, hogy az árammérő állandó értéket mutasson. Mivel menet közben melegednek az ellenállások, így változik az értékük, így ha meg akarja várni a stabil állapotot, várnia kell. Elégeti az ellenállásokat...
Arról nem volt szó, milyen minőségűek az ellenállások. (Hőfok-függetlenség)
Aztamindenit! 1960-as évek, technikája. Magyarországon meg a 10...20 évvel később sem voltunk sehol sem ehhez képest.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2020
Valami megint történik a világban...
Szép csendben. Megnövekedett sugárzást mértek Skandinávia felett.
Időben el kell kezdeni a tervezést, viszont most pénzt keresni ötleteléssel.
Ide is begyűrűzött. Jó sok szabványban lehet újra tanulni a megnevezéseket. Vajon mi lesz a megnevezése a 7476 -nak? Szerencsére a videó jel időben kiment a divatból.
Jézusom, a hülyeség, az erőszakos nyámnyilaság (aka. "érzékenység") semmit se kímél?....
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2020
Legközelebb az állatvédők fognak tiltakozni a watchdog miatt....
Nem is értem, a hotdog még hogyan létezhet! Bár csendben kérdem, nehogy ötleteket adjak..
Világos szürke - Kevésbé világos szürke. A sötétet hagyjuk!
A láb keresztmetszet 600 A -hez érdekesen kevésnek tűnik.
Vannak emberek, akik csinálni semmit sem, de dumálni nagyon szeretnek.
És a tönkrebeszélés a módszerük. Amikor te már legyintesz, az még akkor is vitatkozik. De a sz*r akkor is ugyanaz marad, ha PC eufemizmusokat gyártunk rá.
Én már a TO220 tokos 50A-s feteket is nevetségesnek tartom.
Ezt inkább a "Szánalmas - elszomorító történetek" című topikba kellett volna... ja, olyan még nincs.
Az a fehér tok olyan, mintha eleve jégkockába lenne. Mert a hűtéséhez biztos száraz jég kellene. Azonban nem hinném, hogy egy ilyen berendezést elbírna.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2020
Nekem van néhány mozdonyokban használt diodám meg GTO tirisztorom..... 17-s kulccsal kell a lábait behuzni....
Perszehogy a MegaMosfet sima fake: Az uriember csak a lábakat méretezte nagyon kicsire.. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2020
Taurusban, ha emlékeim nem csalnak, akkor vizhűtésesek.
Sok helyen van ilyen, de a tauruszban nem tudom most mi van.
Ez az AmericanTech tudtommal egy YT huszár nem? Láttam pár videóját, brutálisak! És nem a jó értelemben.. Épített már örökmozgót is, sok amperes relét, generátort, és úgy általában egy alternatív valóság fizikai törvényeit használja ki
Ezért került ide, mert egyik baromságot a másik után produkálja és sok tizezer ember majmolja....
De vannak más huszárok is. A minap az egyik megszenvedett egy amugy egész jo ötlettel, mert a szerencsétlen még a NYAKot sem tudta beültetni. Elöször beszerelte a legnagyobb alkatrészeket (csavaros csatlakozokat meg a relét majd közéjük probálta bebüvészkedni az SMD meg drotos mini alkatrészeket.). Hullára röhögtem magam, jobb volt mint egy mezei kabaré és mindezt élöben, tanito szándékkal csinálta......megis irtam neki és már 100 lájkot kapott a megjegyzésem..
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy akkor a sakknak is annyi?
A sakk és a komoly zene is előkerült már ...
Most direkt neked elő kellett keresnem a "Korszerű villamosmozdonyok" vonatkozó példányát.
Jo, te vizhütésröl beszéltél. Olajhütésröl tudok....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |