Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Ennyi adatbol meg mindig nem fog menni egy optimalis valto tervezes. De ahogy latom nem tulsagosan erdekel teged amiket irok szoval asszem mindegy is. Majd shalafi kitalal neked egy jo valtot ...
A piezó hangsugárzók nem adnak tiszta magas hangokat szted?
Milyen adatra lenne még szükség Lamalas?
pl:doboz méret
SAL HV 623
• max. 200 W • keresztezési frekvencia: 700 / 5.000 Hz • levágási meredekség: 6 dB / oktáv Valaki felvilágosíthatna,h mi a levágási meredekség,ill.keresztezési freki.
Lamalas, mérés nélkül úgysem megy tökéletesen. De itt eleve nem a tökéletes a cél. Amint a magashszből (piezo) is látod. A körülbelüli megoldás is megfelel. Sokkal inkább mint bármilyen uni váltó. A hangszórókhoz, értékükhöz tökéletesen megfelel, mondhatni optimális lesz....
Ha valami értékelhető eredmény volna a cél, akkor az összes hangszórót cserélni kellene első körben. Megérthetnéd te is, hogy tudni kell különbséget tenni, nem mindig a mérés és hónapokig tartó tervezés az egyetlen jó megoldás.
Sok helyen leírták már, keress, olvass.
Hello!
Szeretnék egy kétutas hangváltót csinálni.Erről a hangváltóról lenne szó. A képleteket értem csak azt nem tudom hogy a Frekinek mit kell behelyettesíteni ? A hangszóró adatai megvannak hogy hol kéne vágnia ide az a freki kell amit akarok hogy átfogjon?
Ezt a kapcsolást megépítettem már, nekem nagyon jól szuperált! :yes: És mazoista ürge lévén: lehet ilyen aktív hangváltót elektroncsővel készíteni?
Idézet: Melyiket is? „Ezt a kapcsolást”
Ez nem volt konkrét, bocsánat! Az első kapcsolásra gondoltam. De nem csak pont ennek a hangváltónak az "átalakítására" gondoltam, hanem egyáltalán lehet-e készíteni aktív hangváltót elektroncsőből? Vagy érdeklődjek a Csöves erősítő készítése topic-ban?
Van egy 500W-s(8ohm) Reflex Mega mélyládám.Ehhez szeretnék hangváltot szerkeszteni.Milyen vastag rézhuzal kell és hány soros legyen a tekercs?
ehez tudnátok hangváltot ajánlani elöreis köszi a segitséget jo nekem ha készen is van csak jo legyen.
Mély: Big Bull enroute 380mm: Music power: 700W Sinus power: 350W Impedance: 4ohm Freq. response: 25-2kHz Magnet weight: 85Oz Voice colle 3" Voice colle materic: AL Rdc: 3,7ohm Xmax: 4cm (4mm volt megadva szerintem elírták) Sd: 735cm2 Fs: 25Hz Spl: 92db Mms: 105,2gr Qms:2,55 Qes: 0,73 Qts: 0,57 Vas: 327,8L Bl: 9,7 Rms: 7,3Kg/s Cms: 0,3mm/N Le: 0,5mH Outside dimension: 388mm Mounting widht: 371mm Mounting deep: 18,6cm Magas: Frekvencia: 2kHz-20kHz Teljesítmény: 150/300 W Impedancia: 8 ohm Mágnes: 5 oz Közép: Kónuszos középsugárzó 8 Ω Visaton CMC 12 HiFi Műszaki adatok Szinus: 80 W Max. terhelhetőség (zenei): 100 W Impedancia: 8 Ω Hangnyomás: 85 dB Frekvenciatartomány: 400 - 10 000 Hz Rezonanciafrekvencia: 600 Hz
Szia!
Engem is érdekel a téma, ezért rákerestem a neten. Az Elliott Sound Products c. oldalon van fent 2-3 utas hangváltóról rajz és leírás, sajnos arról,h 4 v. 8 ohmosak nincs utalás. Szerintem inkább vásároljál, de ha van szabad kapacitásod, akkor hajrá !
"Xmax: 4cm (4mm volt megadva szerintem elírták)"
Az a 4cm talán pp mechanikai, az Xmax inkább elfogadható +-4mm-nek. Ennyi adatból sajnos nem lehet normális váltót méretezni, csak hasraütésszerűt. A pontos megoldáshoz méregetni kéne. Nem is keveset.
Sziasztok!
Segitséget kérnék! egyutas hangváltot szeretnék készíteni mely 50-100hz műkődne ehhez kellene nekem egy kapcsolási rajz és (mik kellenek hozzá pontosan) A segítséget előre is kőszőnőm!!!!
Hi!
Sztem vedd meg EZT! Jobban jársz sztem vele mint h csinálj egyet. Am meg kell hozzá egy tekercs meg egy bipoláris kondi!
tudom hogy lehet kapni és nem is drága de meg szeretném csinálni mert érdekel!
Kőszőmszépen nagyon jó oldal sokat segitetél!!!!!
Nincs mit!
Még lenne egy kérdésem mégpedig az hogy holt tudok venni tekercseléshez huzalt,vagy link-rá
Előrre is kőszőnőm a segítséget!
Hali!
Zománcozott rezet itt tudsz venni: Bővebben: Link Postáznak is, árlistát le lehet tölteni.(Ami txt és át kell irni zip-re). 0.1kg a minimális mennyiség amit eladnak. 2100Ft körül van 1 kg
Nézd meg ezt!!!http:
//web.t-online.hu/whiteful1545/crossover2.htm
Mint ahogy aflmor kollégánk is mondotta,jó hozzá bármilyen. Csak a 4ohm stimmeljen.
amire 100/200W rá van írva,annak elégnek kell lennie. Ha egy pici lehetőséged van választani,akkor ezek legyenek a vágások 800-1500Hz/6000-7000Hz(ez utóbbi függően a közép tulajdonságaitól. Pl,ha papír tölcséres,akkor jobban bírják az alacsonyabb vágást. De ha pillés,akkor 2Khz alattit ne kapjon,mert "zörögni fog". Piezó meg igénytelen....ahol nincs közép a hangfalban,ott neki betesznek egy 4-10mikrós bipoláris kondit és kész
Akkora induktuvutást nem biztos hogy jó ötlet megtekerni kézzel, ami egy 8 ohmon 100Hz-nél vágó aluláteresztő szűrőhöz kell, kb 10mH fölötti értéknek saccolom....
Hát, jah. 10mH
Használj ferritet, megfelelő légréssel. Ferrit azért jó mert megnöveli a relatív permeabilitást, ami kevesebb menetet=>kevesebb huzalt=>kisebb Rdc-t eredményez. Légrés meg azért kell mer különben telítődne a vas és betorzítana a dübörgés.
Vagy lehet készen kapni fazék-ferrites tekercseket.
Sziasztok kellene nekem egy subválto(alulátersztő)kapcsolási rajza olyan 100 Hz-nél kéne vágjon
4ohm-os hangszorora!(Milyen kondi és,tekercs vagy ellenállás kell ehhez)! Probáltam az ITTenit megépiteni nem sok sikerrrel mivel tulságosan átereszti a magas hangokat is!!! A segítséget előre is kőszőnőm!!!!
Sziasztok kellene nekem egy subválto(alulátersztő)kapcsolási rajza olyan 100 Hz-nél kéne vágjon
4ohm-os hangszorora!(Milyen kondi és,tekercs vagy ellenállás kell ehhez)! Probáltam az iTTenit megépiteni nem sok sikerrrel mivel tulságosan átereszti a magas hangokat is!!! A segítséget előre is kőszőnőm!!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |