Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv. Mindenkinek
Van 1 Silvercrest asztali DVD lejátszóm és mivel már a végét járja megpróbálnám a lézer dióda erősségét állítani, tudom hogy ezzel méghamarabb tönkremenne, de legalább addig is működne. Csináltam képeket a modulról, ott akadtam el hogy nem tudom melyik potméter állítja a diódán átfolyó áramot. Valaki megtudná mondani anélkül hogy mégjobban szétszedném? De ha van valakinek elképzelése hogy lehetne életre kelteni ezt a lejátszót akkor szivesen várom az ötletét ![]()
Szia!
ne állítsd el nem lesz jó... A www.hqvideo.hu-nál nézd meg, SF-HD65 -re keress rá, de jó helyette az SF-HD62 is. Az új fej beépítése előtt az antisztatikus védő rövidzárakat forraszd le. Még mielőtt a fejet cseréled, nézd meg a táp elkóit jók-e, illetve a lemezforgató és a fejmozgató motorokat is ellenőrizd, elég gyakran rosszak... kösd le őket a vezérlésről vedd ki a mechanikából, fújdd be wd40-nel és egy pillanatra járasd meg 12V DCről. Ha így megjavul akkor motorcsere, ha nem akkor sajnos fejhiba... az állítással nekem még egy se javult meg... az új fej ára 3...5 ezer között van. Üdv!
Vagy esetleg szalagkábel hiba. Ritkán megszok törni az is!
Üdv!
Érdemes nézelődni a tescoban, szokott lenni, akcióban 4900ft-ér új dvd! (HYUNDAI) Divixes. Igaz, hogy nem tudja az 5.1-es hangrendszert, de van rajta usb bemenet is. Az usb bemeneten egyszerűen lehet divixes filmet nézni pendrive-ról, mível az 1-2Gb-os pendrive-k nagyon olcsóak. És nem könnyen megy tönkre. Nekem bevált. Üdv!
Szerintem csak egy megoldás van ,de azt sem garantálom
hogyha (nem tom van- e multimétered) és megméred ,hogy hány ohmosra vannak beállitva a potik.(ellenállás mérés) a három láb közül megméred minkét értéket az egy egy potinál felirod a gépbe ,vagy egy lapra és akkor egy picit elállítod az egyiket és az nem akkora gáz ha egy kicsit állítod el. ha nem megy akkor egy kicsit elállítod a másik irányba ha akkor se megy, akkor visszaállítod a felírt értékre aztán a máik potival ugyanezt hátha megjavul a cucc. de nem lesz sokkal hosszab életű max egy hónap sztem. ha sokat használod. A potikat csak a dvd kikapcsolt állapotában méregesd!!!!!! sok sikert!
CD vagy DVD lemezzel nem működik? Ha kell én küldök ilyen lézeregységet.
a potik ugy szoktak lenni hogy
a két széle a teljes érték pl 500 kohm, jobbról ha nézed 200 kohm balról meg 300 és akkor 200+300=500kohm minden állítás után ujrapróbálod a dvd-t pl jobbra állítom próba balra állítom próba meg csrerélsz benne lemezt is. nem árt még ha van régebbi géped,mert lehet az ide kábel is rossz vagy ide busz az alaplapon is lehet rossz és akkor másik idere teszed fel. vagy másik tápcsatira.
Szia!
Én is vettem ilyen hunyadi játékost, és tényleg jó... nem nagyon bíztam benne de kellemesen csalódtam. A másik játékosom is egy hunyadi, igaz azin nincs USB, de már két éve hibátlanul megy pedig van nyúzva eleget. Igaz, nem hagyom soha standby-ban meg rögtön azzal kezdtem hogy -garancia ide vagy oda- a táp elkóit jó minőségűekre cseréltem... Üdv!
Köszi szépen mindenkinek!
Ma vagy holnap kipróbálom a poti állítást(mivel ennek már mind1) és még a mechanikát és a motorokat átkezelem WD40-l Ha nem lesz jó akkor valószínű hogy kap egy új olvasó fejet. Tom
Na kérem!
Ma megtettem amit lehetett! A motorok tökéletesen működnek, de sajnos a dvd-ék közül csak keveset olvas be és azokat is nagyon akadozva. Az audio CD-ket lazán beolvassa és gond nélkül lejátsza. Nem szeretném kidobni mert van benne 5.1-s erősítő is meg a memória kártyákat és az USB-t is olvassa, meg még nagyon sok mindent tud ![]() Én is gondolkoztam azon hogy vegyek hozzá egy 8 gigás pendrive-t, de az a gond hogy ezek eltérő sebességűek, és nem tudom hogy melyik lenne a jó, van 5mb/s-tól 25mb/s-ig(amiket én találtam), és az árak is kb így vannak 5000-től 30 000-ig. Valaki nem tudja hogy mennyi a minimális sebesség hogy nyugodtan tudjak dvd-t nézni? ![]()
Szia!
Ne pendrájvot vegyél hanem egy új fejet a készülékbe, akkor rendesen használhatod tovább...mert gondolom azért nem akarsz minden megnézendő filmet ide oda másolgatni... Üdv!
A poti állítás sem vezetett eredményre?
hát tekergettem, de csak rosszabb lett, és visszaállítottam oda ahol volt, de talán még egyszer megpróbálom
![]()
Akkor próbáld meg finomabb léptékekben.
Szia!
Mivel DVD-ről van szó, mindkét potival lehet lézeráramot állítani, de mivel két dióda van benne, egyik az egyiké, a másik a másiké. Hogy melyik a DVD-é, azt nem tudom.
Hol lehet venni fejet?
Szia!
www.hqvideo.hu a címe itt keress rá, árlista online, írd be hogy SF-HD62, és lőn... A címüket és elérhetőségüket megtalálod a honlapjukon. Üdv!
Látom nagyon sokféle fejegység van, de egy fejcsere nem olyan egyszerű dolog, mint egy magnófej, vagy egy lemezjátszótű cseréje.
Nem biztos, hogy jó lesz, hiszen vannak paraméterek amelyek fejenként különbözőek.
Ma egész nap ezzel szarakodtam, de nagyon minimális javulás történt.Ja és ez asztali dvd lejátszó nem pc-s. Ha új olvasófejet vennék menniy az esélye hogy működni fog?
50%
![]()
Hali. Van egy Samsung HT-UP30-as dvd lejátszóm. Most jött elő rajta a hiba. A sima dvd formátumú filmet lejátsza, semmi gond. A dvd lemezre írt dvix filmet viszont nem. 20-30szor is bepörgeti mire valami történik. Aztán elindúl, majd később egyszerűen megáll. A cd lemezt se játsza és a dvd-n lévő mp3-at sem. Mi lehet a gond? A fej fokuszálásával lehet valami??
Épp most cseréltem fejet a DVD-jászómban, és olvassa, játssza a lemezeket. DE:óhatatlanul(?) elállítódik a fejtartó sin. (Két acélrúd, amin a fej siklik) Addig állítgattam, mig a beolvasással nem volt gond. De ez preciznek semmiképp nem mondható. Hogy kell "tudományosan" beállítani? (Tangent D-400 Mediatek chipes)
Fogalmam nincs, mi lehet a tudományos módszer, de kb plyan lehet, hogy egy teszt lemezt kell megetetni vele, amin mondjuk van egy 1KHz-es mérőjel. A panelen megkeresni azt a A/D konvertert amihez a fejről jön az analóg jel, és szkóppal rámérni. Amikor a legszebb a jel akkor van a fej jó pozícióban. De, hogy ezt mechanikailag hogy lehet kivitelezni, arról lövésem sincs.
A gond, hogy az a tengely amin a fej mozog ahoz a csapágyhoz van kopva, amin a kidobott fej csúszott. A másik, hogy gyárilag a fej paraméterit összehangolják a mechanika-lemezforgató motor(tárcsamagasság, excentricitás, merőlegesség) paramétereivel, amit a szervópanelen egy EEPROM tárol.
Lehet, hogy az az író kezd "megzöldülni" amivel megírtad a lemezeket. Lehet ott gyenge már a lézerteljesítmény vagy koszos, és nem tud rendes piteket formázni. A bolti lemezeket beolvassa, mert azok nyomottak.
Persze lehet az is, hogy egyes nyersanyagokat nem szívesen olvas be. Gondolom firmware-t nem lehet frissíteni rajta... Ha, garis vidd vissza!
Hát, ebben a lejátszóban 1db Mediatek chip van, gyakorlatilag semmi más akiv alkatész pár tranzisztoron és diódán kívül. Én is gondoltam, hogy szemábrát (eye pattern) kellene vizsgálni, node hol lehet hozzáférni? Van valakinek Mediatek lejátszó kapcsolási rajza?
A fej arra a panelre csatlakozik? Nincs egy kisebb szervópanel? Nem tudnál egy-két képet feltölteni róla?
A fejen van némi elektronika, ami szalagkábellel csatlakozik a főpanelra, közvetlenüll az ezerlábú Mediatek chipre. A többi csak tápegység, előlapi vezérlő. Egy hét múlva jelentkezem, megyek NYARALNI..
Sziasztok,
tehát felfrissíteném a témát: Eltax Tangent D400 DVD lejátszón fejet cseréltem. Mediatek chipes. A fej mechanikai beállítását saccra tudtam elvégezni, kérdésem az, hogy "tudományosan" hogy kell ezt megoldani? Gondoltam, hogy a szemábra segitségével lehetne, de 1.) hol találhatok alkalmas mérőpontot 2.) milyen lemezt tegyek be, hogy eredményt érjek el. Vagy esetleg más beállítási mődszer? Kösz!
Helosztok!
Nekem is van egy orion ht333-as dvd-lejátszóm! Elősször olyan hibája volt hogy a kimenetek közül csak kettő működött,mostmár a lemezt sem tölti be! Fel felpörgeti van hogy percekig próbálja de semmi! Gondolom olvasófej hiba lesz de nemtudom! Segítsetek! Előre is kössz!
Üdv!
Már egy ideje foglalkozom lézerekkel, de a gyári beálitást nem éremes elálitani, még multiméterel is negyon nehéz vissza álítani azt az értéket,skopja meg nem mindenkinek van . Én a lencsét nézem meg legelöször lehet kapni tisztitó cd-ket nedveset szárazat de nagyitoval érdemes rá kukantani mert legtöbb esetben a tisztitás megoldja a gondot , ha nem akkor csere. A baloldali a cd álitó poti a jobb a dvd lektöbb esetben oda is van írva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |