Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nagyon egyszerű a húrvezetése, görgők adják a lehetőséget, pici logikával hamar megoldható.
Fotó sokat segíthet, kezd el sikerül, húr minősége lényeges! A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2020
Egyszerűen nem találtam olyan topikot, ahol ezt a kérdést feltehetném. Van egy régi TEC ledes ébresztős órám vagy 5 centis számokkal. Egy régi CRT tv alatt a szekrényen volt. Kicseréltem a tv-t egy lapos Samsungra. Mellette egy 3-as hosszabbító, oda vannak bedugva mind a ketten. Azóta az óra siet mint az állat. Azt hittem elromlott. Kihoztam a másik helységbe és teljesen pontos. A helyére a TV alá tettem egy szintén ledes rádiós noname órát, az meg tökéletesen működik ott Nem tudtam belenyugodni, mert a réginek nagyobbak a számai és többször megpróbáltam, Ugyanez volt a helyzet mindig! Sietett nem keveset. Ki tudna erre választ adni, hogy mi lehet az oka?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2020
Valószínű hogy a led tvnek a tápja zavarja az órát. Mert a hálózati 50Hzet használja az óra abból számol a vezérlő ic. valószínű hogy LM8560 vagy TMS3450NL van benne.
Köszi. Hát, ez tényleg lehetséges. Nem gondoltam, hogy a laposak tápja így sugároz: Gondolod, hogy a másik óra ami meg pontosan jár ugyanazon a helyen az talán nem az 50 Hz-et használja, hanem talán egy kvarc van benne és attól jó? Ez egy újabb típus, a TEC az nagyon régi. Csak a távolság segít azon, ha a régit használom?
Lehetséges,valamelyik régi rádiótechnikában volt egy cikk amiben egy 50Hz-s oszcillátort építettek az ilyen órába és a pontosság meg volt oldva.
Szerinted ha egy árnyékoló fóliát tennék az óra fölé mi lenne?
Inkább a hálózati vezetékre kéne szűrést tenni az óra vezetékére.
Én inkább úgy mondanám, a crt tápja is zavarta volna, viszont "árnyékban" volt az óra. A laposnál premierplánban kapja.
Nem csak a távolság segít, nézetem szerint segíthet: -karosszérialakatos, élhajlító, rozsdamentes lemez. Hátulról ízlésesen beburkolva (ha szereted a rozsdamentes színét) még siker is lehet. -ha jól tévedek. Viszont ha külső tápja van a "lapos"nak, (én is hoztam hazabolyat) , hát azt kell száműzni minél messzebb a TV-től/óráról. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2020
Vas lemezzel próbálkozz de nagy valószínűséggel a dugvillán keresztül kapja a zavart. Esetleg az óra dugvillája elé egy zavarszűrő.
Ugyanaz az óra távolabbi konnektorban teljesen jó, pedig ugyanaz a két vezeték megy oda is. Offolt a modi, keresnem kell egy más topikot. Köszi a segítséged, átmegyek az elektronikában kezdők kérdései topikra.
Nem értelek...
Mitől kéne benne magyarnak lenni?
500.-Ftos a jobb oldali polc tetején...
Na, a megfejtésből kell eljutni arra, mi is volt a kérdés...
(Mert nem láttuk az állítást, azaz a kérdést, csak a "számonkérést" )
Ki tudod olvastatni Excel makró nyelvből. Én igaz már vagy 20 éve nem használom, mert OpenOffice-re tértem, az okosabb makró nyelvek terén is, de gondolom excelből sem lehetetlen kiolvasni egy cella képletréteg tartalmát.
Akárhogyan próbálom visszarakni a skálahúrt, vagy a forgókondenzátoron nem marad elégséges menet, vagy valahol leugrik a helyéről, vagy pedig elforog a hangoló gomb tengelye és nem viszi a húrt. Akármennyire egyszerűnek tűnik, én mégsem találom a logikáját, bár valahogyan nyilván feszesnek kellene lennie.
Régi húr visszarakása problémás lehet. Ha van lehetőséged használj új húrt, hosszabb húrral könnyebb megoldani.
Esetleg nem volt benne valahol egy húzórugó? Én még csak olyat láttam...
Rugó volt benne, nélküle nem fog működni.
Bocsi, feszítőrugó. Általában a forgókondi nagyobb tárcsájába szokták "dugni".
Nem ott van, nem férne el, húr hosszabb szakaszába van.
Hátha úgy, legyen úgy. Akkor most már csak meg kell csinálni?
A húr egy helyen meg van csomózva, viszont valóban van a húrban egy rugó...
Szia!
Ha van VBA az Excelben akkor az alábbi kóddal:
Üdv. miertcsak Ui.: Sajnos a kommentek előtti tabulátorok elvesznek miután elküldöm a hozzászólásom Mod: Kód beszúrásra módosítva. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2020
Moderátor által szerkesztve
Szerintem, ha a hozzászólás ablaka alatti sor "Kód" nevű gombját használtad volna, nem veszett volna el.
Köszönöm szépen, ki fogom próbálni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |