Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
És mi lesz a kos büntetése? Halálra ítélik. (aztán megeszik)
Dupla büntetést kap. Először kasztrálják, majd egy idő után forró üstbe mártják. Majd jön a főtt krumpli, savanyúság stb.
Videó feliratozására keresek megoldást. Itt próbálkoztam a Youtube által felkínált lehetőséggel, de jobb lenne olyan megoldás, ahol nem lehet ki-be kapcsolgatni a feliratot, hanem az része lenne a mozgóképnek.
Sőt, akár néhány opciót is el tudnék képzelni, ahol lehet a szöveg helyét, méretét, színét, esetleg a megjelenését befolyásolni (animált megjelenés és eltűnés). Van erre valakinek ajánlása?
Helló. Én a Youcut nevű programot találtam play-en, ingyenes, könnyen használható, lehet vele a videót is vágni, gyorsan konvertál. Telefonról használható. Ezt a videót is vele készítettem:
youtube
Köszönöm, tanulmányozni fogom.
A példa videód tökéletesen lefedi azt amit én is szeretnék megvalósítani.
Ha már feliratozás: van pár filmem amiben a felirattal bajom van. Vagy azért mert helyesírási hibával van tele, vagy csöpög a nyáltól eltérően a film jellegétől. Ezért szeretném átszerkeszteni. Mit javasoltok?
A NERO Vision ezt mind tudta, sőt. Sol filmet nyoszáltam vele, mindent tudott, amit írtál, még egydi dvd- menüket is csináltam, teljesen bele lehet nyúlni, ha akarsz.
De amióta új gépem, új Windowsom (10-es) van, azúta nem vettem új NERO-t, úgyhogy nem tudom a mostanit megítélni, de biztosan nem visszafejlesztettek.
Ha videó vágására is szeretnéd használni, és van kellően erős géped, a Davinci Resolve mindent meg tud oldani, többféleképpen is, de pont a végtelen lehetőségek miatt kissé nehéz lehet hozzászokni. Minden elég mély menükben található, így a gyakran használt effektekhez érdemes billentyűzetkombinációkat használni. Cserébe tényleg bármit meg lehet csinálni benne profi szinten, például a feliratokat egy kattintással át tudod rakni videóba építettről kikapcsolható felirat fileba, illetve millió más módszer is van benne szöveg hozzáadására. De ha jól gondolom, te nem subtitle-t szeretnél, ami mondjuk a szöveggel szinkronban fut, inkább videóban elhelyezett feliratokat, amit gyakorlatilag minden vágóprogram tud.
A lényeg kimaradt, a Davincinek van ingyenes verziója, de nem a szokásos kiherélt próbaverzióról van szó, hanem egy teljes értékű program. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2020
Tiszteletem!
Kérdezném, hogy emlékeztek-e a mellékletben lévő logikai játékra? Csak ennyi maradt meg a fejembe belőle, hogy ilyen elemekből állt és a dobozába így volt betéve. A bal alsó háromszög lehet nagyobb volt, mert a doboz nem téglalap formájú volt, hanem négyszög(de lehet hogy nem! ) . A többi elem rajzára lenne szükségem. Valamikor a 80-as évek elején-közepén kaptam. Fekete doboz, átlátszó fedél és a sárga kirakós elemek voltak benne, meg szerintem valami leírás, de arra nem emlékszem! Köszi!
Tangram-nak hívják a játékot, ha jól tippelek arra, mit keresel.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2020
Igen megtaláltam, de így ebben a kirakási formában nem találtam!
Arra még emlékszem, hogy a baloldalon felül lévő háromszögből 2db. volt a készletben, de hogy hogy helyezkedett el....!?
Ez a rajz biztosan nem jó, mert csak egy paralelogramma van a készletben. Nem teljesen világos számomra, mit is akarsz kirakni, mert a lehetőségek közelítenek a végtelen felé. Az előző hozzászólásomban van egy rajz, az nem jó?
Szerintem amit keresel az "Ezt rakd ki!" fantázianevű játék.
Ez egyfajta magyar Tangram változat? Soha nem láttam ilyet. A rajz stílusából ítélve, nem mai gyerek.
Szívesen.
(Tudtam én a rajzod alapján azonnal miről van szó. Az egyetlen probléma az, hogy a füzet fontos része a dolognak, mert abban van a sok feladvány.)
Igen a füzet is lényeges! Ha sajátod, akkor be tudnád szkennelni?
Nézd csak!
Ebből a játékból matematikai értekezést is írtak vagy valami hasonlót! LINK
Melyek azok a járművek amelyek nem jogosítvánnyal mennek? Munkába járásnál fontos lehet mivel az elektromos biciklim télen hamarabb kifárad mint nyáron.
Bringa, lábbusz, kb ennyi.
Ja meg a roller. Minden más amin BÁRMI nemű motor van onnanstól segéd motoros jármű, vagy gépjármű, vagy lassú jármű. :/
Egyik jármű sem megy jogosítvánnyal. Általlában benzinnel, gázzal, diesel olajjal, vagy állati erővel. Bocs, nem bírtam kihagyni
Segédmotoros kerékpár, 50 cm alatti robbanómotor, kresz vitzsga kell hozzá. Van ennél kisebb robbanómotoros 250 W alatti, amihez nem kell kreszvizsga sem. De kreszvizsga nélkül útra menni amúgy sem ajánlott.
És mi van az autósokkal akik jogsival okoznak balesetet?
Van most is hasonló dörzshajtású robbanómotoros segédhajtás, de van olyan kicsi robbanómotoros kerékpár, amiben rendesen motorkerékpár szerűen van a motor beépítve, lánccal hajtja hátsó kereket. Nem több 250 W .nál ereje.
Arányaiban nézve kevesebb balesetet okoznak, mint a jogsi nélkül vezetők.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |