Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3191 / 3608
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Aug 28, 2020 /

És mi lesz a kos büntetése? Halálra ítélik. (aztán megeszik)
(#) Remci válasza pucuka hozzászólására (») Aug 29, 2020 /

Dupla büntetést kap. Először kasztrálják, majd egy idő után forró üstbe mártják. Majd jön a főtt krumpli, savanyúság stb.
(#) Ódenka válasza Remci hozzászólására (») Aug 29, 2020 1 /

Ebből majd okul.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 3, 2020 /

Videó feliratozására keresek megoldást. Itt próbálkoztam a Youtube által felkínált lehetőséggel, de jobb lenne olyan megoldás, ahol nem lehet ki-be kapcsolgatni a feliratot, hanem az része lenne a mozgóképnek.
Sőt, akár néhány opciót is el tudnék képzelni, ahol lehet a szöveg helyét, méretét, színét, esetleg a megjelenését befolyásolni (animált megjelenés és eltűnés).
Van erre valakinek ajánlása?
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Helló. Én a Youcut nevű programot találtam play-en, ingyenes, könnyen használható, lehet vele a videót is vágni, gyorsan konvertál. Telefonról használható. Ezt a videót is vele készítettem:
youtube
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Köszönöm, tanulmányozni fogom.
A példa videód tökéletesen lefedi azt amit én is szeretnék megvalósítani.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 3, 2020 /

Ha már feliratozás: van pár filmem amiben a felirattal bajom van. Vagy azért mert helyesírási hibával van tele, vagy csöpög a nyáltól eltérően a film jellegétől. Ezért szeretném átszerkeszteni. Mit javasoltok?
(#) szs válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

A NERO Vision ezt mind tudta, sőt. Sol filmet nyoszáltam vele, mindent tudott, amit írtál, még egydi dvd- menüket is csináltam, teljesen bele lehet nyúlni, ha akarsz.
De amióta új gépem, új Windowsom (10-es) van, azúta nem vettem új NERO-t, úgyhogy nem tudom a mostanit megítélni, de biztosan nem visszafejlesztettek.
(#) antiktelefon válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Ha videó vágására is szeretnéd használni, és van kellően erős géped, a Davinci Resolve mindent meg tud oldani, többféleképpen is, de pont a végtelen lehetőségek miatt kissé nehéz lehet hozzászokni. Minden elég mély menükben található, így a gyakran használt effektekhez érdemes billentyűzetkombinációkat használni. Cserébe tényleg bármit meg lehet csinálni benne profi szinten, például a feliratokat egy kattintással át tudod rakni videóba építettről kikapcsolható felirat fileba, illetve millió más módszer is van benne szöveg hozzáadására. De ha jól gondolom, te nem subtitle-t szeretnél, ami mondjuk a szöveggel szinkronban fut, inkább videóban elhelyezett feliratokat, amit gyakorlatilag minden vágóprogram tud.
A lényeg kimaradt, a Davincinek van ingyenes verziója, de nem a szokásos kiherélt próbaverzióról van szó, hanem egy teljes értékű program.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2020
(#) gerry hozzászólása Szept 3, 2020 /

Tiszteletem!

Kérdezném, hogy emlékeztek-e a mellékletben lévő logikai játékra? Csak ennyi maradt meg a fejembe belőle, hogy ilyen elemekből állt és a dobozába így volt betéve. A bal alsó háromszög lehet nagyobb volt, mert a doboz nem téglalap formájú volt, hanem négyszög(de lehet hogy nem! ) . A többi elem rajzára lenne szükségem. Valamikor a 80-as évek elején-közepén kaptam. Fekete doboz, átlátszó fedél és a sárga kirakós elemek voltak benne, meg szerintem valami leírás, de arra nem emlékszem! Köszi!

logikai.jpg

(#) Bakman válasza gerry hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Tangram-nak hívják a játékot, ha jól tippelek arra, mit keresel.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2020

Tangram.jpg

(#) gerry válasza Bakman hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Igen megtaláltam, de így ebben a kirakási formában nem találtam!
(#) gerry hozzászólása Szept 3, 2020 /

Arra még emlékszem, hogy a baloldalon felül lévő háromszögből 2db. volt a készletben, de hogy hogy helyezkedett el....!?

logikai.jpg

(#) Bakman válasza gerry hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Ez a rajz biztosan nem jó, mert csak egy paralelogramma van a készletben. Nem teljesen világos számomra, mit is akarsz kirakni, mert a lehetőségek közelítenek a végtelen felé. Az előző hozzászólásomban van egy rajz, az nem jó?
(#) Alkotó válasza gerry hozzászólására (») Szept 3, 2020 / 1

Szerintem amit keresel az "Ezt rakd ki!" fantázianevű játék.
(#) gerry válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Ez aaaaaaazzzz! Köszi!
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Ez egyfajta magyar Tangram változat? Soha nem láttam ilyet. A rajz stílusából ítélve, nem mai gyerek.
(#) Alkotó válasza gerry hozzászólására (») Szept 3, 2020 /

Szívesen.
(Tudtam én a rajzod alapján azonnal miről van szó. Az egyetlen probléma az, hogy a füzet fontos része a dolognak, mert abban van a sok feladvány.)

Igen a füzet is lényeges! Ha sajátod, akkor be tudnád szkennelni?

Nézd csak!
Ebből a játékból matematikai értekezést is írtak vagy valami hasonlót! LINK
(#) jani1987 hozzászólása Szept 4, 2020 /

Melyek azok a járművek amelyek nem jogosítvánnyal mennek? Munkába járásnál fontos lehet mivel az elektromos biciklim télen hamarabb kifárad mint nyáron.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 4, 2020 /

Bringa, lábbusz, kb ennyi.
Ja meg a roller.
Minden más amin BÁRMI nemű motor van onnanstól segéd motoros jármű, vagy gépjármű, vagy lassú jármű. :/
(#) Remci válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 4, 2020 / 1

Egyik jármű sem megy jogosítvánnyal. Általlában benzinnel, gázzal, diesel olajjal, vagy állati erővel. Bocs, nem bírtam kihagyni
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 4, 2020 /

Tömegközlekedés nem alternatíva?
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 4, 2020 /

Segédmotoros kerékpár, 50 cm alatti robbanómotor, kresz vitzsga kell hozzá. Van ennél kisebb robbanómotoros 250 W alatti, amihez nem kell kreszvizsga sem. De kreszvizsga nélkül útra menni amúgy sem ajánlott.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 4, 2020 /

Pl: A Dongó.
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 4, 2020 /

És mi van az autósokkal akik jogsival okoznak balesetet?
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Szept 4, 2020 /

Van most is hasonló dörzshajtású robbanómotoros segédhajtás, de van olyan kicsi robbanómotoros kerékpár, amiben rendesen motorkerékpár szerűen van a motor beépítve, lánccal hajtja hátsó kereket. Nem több 250 W .nál ereje.
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 4, 2020 /

Arányaiban nézve kevesebb balesetet okoznak, mint a jogsi nélkül vezetők.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 4, 2020 /

Jogsi nélkül sokkal több balesetet okoznának.
Következő: »»   3191 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem