Fórum témák
» Több friss téma |
"Biztos, hogy nem kínai," De biztos hogy az. 32e Ft-ért nem kapsz mást.
Biztos igazad van. Bár összevissza forgattam, sehol nem szerepel rajta származási hely (...PRC), de az elkók "Huahong" gyártmányúak. Ettől függetlenül szokatlanul átgondolt és szép kivitel, de lágy indítása nincs.
A kis panelen és mellette van 1-1 nyolclábú IC. Van néhány mérési pont, de nem találok sehol semmit. Lehet, magasabb tápfeszültséget kér, de tájékozódás nélkül nem akarom emelni. 50 V-osak a kicsi elkók.
24-25 V között indul a vezérlés, 15 V-nál kezd laposodni, 13,5 V-nál leáll.
Cseréltem a hibás alkatrészeket, tökéletesen működik. Üresjáratban 30 V a segédtáp. Arra még nem jöttem rá, hogyan indul, mert a segédtápot teljes mértékben a főtrafóról kapja. Nézegettem, mi adhat egy indítóimpulzust a nagyfesz. oldalról, de nagyon nehezen lekövethető, szétszedni meg nem akarom, ha megy.
Megtaláltam a baját, sajnos a mikrovezérlő (STM 32) zárlatos ami tönkretette az AMS 1117 -et.
Aminek a bemenete zárlatba ment, ezért a segédtáp nem tudott elindulni. Gondolom esélytelen ilyet szerezni (felprogramozva).
Írtam privát üzenetet, de nem válaszoltál.
Stab IC előtt szokták rákötni, előtte soros ellenállások vannak, néhány Watt teljesítményűek.
Nem ad galvanikus leválasztást.
Nincs kinn a hálózat a kimeneten. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2020
Szia, Lehet bekerült a körbe egy sorozat hibás, vagy gagyi gyártótól származó trafó, azért is írta elő a cég a kötelező cserét. Ugyanilyen volt a Flextronics-nál is, mikor bejött egy masina javításra, először az upgrade-eket kellet megcsinálni, utána ment a teszterre, hogy mi is a baja valójában.
Az a gyártó minden IGBT kithez adja. Gagyinak nem mondanám ezt a trafó gyártót.
Hello Mindenkinek!
Bocsánat ha átsiklottam a lehetséges válasz felett! Egy BLM TM 2000 típusú inverteres hegesztő került hozzám, a szerviz nem vállalta a javítást! Félig fel volt robbanva illetve összeégve a belseje, azt már sikerült kijavítani, jelenleg ott tart a dolog, hogy a kondikon 330 Volt-ot mérek, a kimeneten 13 V-ot. Ivfogas pillanatában a hővédelem tilt, sárga lámpa... Cseréltem már SG3525-ot, műveleti erősítőt is, de a hiba nem oldódott meg! Tudna valaki segíteni, mi lehet a gond, merre keressem a hibát? Köszönöm szépen! A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2020
Fordítsd meg a hegesztőáramot mérő hall szenzort a helyén. Ha nem jó az áramirány akkor ilyen hibát generál.
Hello!
Ugyanaz a jelenség! 13,7 volt az üresjárati feszültsége. És ivfogas pillanatában hibára áll!
Az a baj, hogy semmi! BLM TM 2000 a típusa, ennyit tudok róla! Panel szám: 8.066.136-L-1, vezérlés: 8.066.530 kb. ennyit látni rajta.
Az a baj, sose javítottam még hegesztőgépet.
"Az a baj, sose javítottam még hegesztőgépet." Hát akkor bátor ember vagy, ha mindjárt egy BLM-el kezded az inverteres hegesztőgépek javítását. A BLM azért nem annyira egyszerű mint a "mezei" inverterek többsége. A TM2000-et nem ismerem, 1600-at, 1300-at már javítottam, egyiknek pont az általad tapasztalt gondja volt, ezért mertem ajánlani ezt a próbát.
Üdv!
Jasic MIG200 előtoló motor állandó fordulaton forog, potival nem szabályozható. Természetesen a gyorsgombbal maxi fordulaton megy. Van-e valami tipikus hiba, ami ilyet szokott csinálni, tudna-e valaki segíteni. Bevállaltam a cég gépét hátha megtudnám javítani és tanácsot szeretnék kérni a témában. Előre is köszönöm.
Nagy eséllyel zárlatos a motor fordulatszámát szabályzó teljesítmény tranzisztor.
Legegyszerűbben úgy tudod megállapítani, ha a tranzisztor C-E lábai közé szakadásvizsgáló üzemmódban egy kéziműszerrel rámérsz úgy, hogy a motor csatlakozója közben le van húzva. Persze a gép közben árammentes legyen.
Köszi.
Azt ellenőriztem, az jó. Cseréltem már 2 db LM 324-et (rajz hiányában nem tudom melyiknek van köze hozzá...), a harmadik folyamatban van- Most elmentek a kijelzők- viszont gyorsabban forog. Szóval nem lettem előrébb, de küzdök.
Az létezhet, hogy külön a huzal sebesség nem állítható? Ugyanis az "A" állításával némileg változik az előtolás sebessége, valamint a fellelt infók alapján az "alsó" poti induktivitást állít. Lehetsége, hogy semmi baja...?
Üdv mindenkinek! Castolin xupermig2500-at javított már itt valaki? 3845ic és a fet is elszállt, persze vittek magukkal egy pár smd-t is. 3 smd alkatrésznek keresem az adatait! Próbáltam ideiglenesen helyettesíteni, más rajzok után de nem az igazi sajnos.
Valakinek nem lenne egy fotó, vagy rajza erről? Előre is köszönöm!
Szia, ilyet még nem láttam, de ha hiányzik tegyél bele egy egyszerű PWM kontrollert, Pár €-ért kapható készen az alin.
Szia, komplett kapcsolás nincsen, de ezen alinken lévő adatlapon van mintakapcsolás, hogy mi kell köré kerítésnek, hogy működjön. Vannak képletek is, ha kiakarod számolni az értékeket.
Ügy nézem a xuper mig-en sincs huzal sebesség állítás...
Bocsi hogy csak most reagálok. Azokon a gépeken amelyiken a gáz fajtáját, huzalátmérőt és anyagvastagságot programozni lehet, nincs lehetőség az előtolás szabályozására. Aztán van olyan is, ahol kifejezetten előtolás állító poti nincs, helyette a hegesztőáramot tudod szabályozni, ami tudvalevő hogy MIG/MAG gépeknél az előtolás sebességétől függ, tehát valójában az előtolást állítod, az elektronika pedig az ívfeszültségtől függő határáramot állít be. A fojtásszabályzó potival pedig a fröcskölést lehet némiképp optimalizálni. Tehát előfordulhat olyan,hogy amiről te azt gondolod hogy az előtolást szabályozza, az valójában a hegesztőáramot határolja, az előtolást pedig a beállított hegesztőáramhoz rendeli hozzá.
De van. Bal alsó gombbal lehet kiválasztani a menüjét és a felette levő enkóder gombbel lehet állítani.
Ok. Köszi. Valójában megkaptam a választ. A jasic MIG200 olyan lehet, mint amit írtál. Jó sokat dolgoztam feleslegesen, kicseréltem az IC-ket, FET-k ellenőrizve. Mindegy legalább tanultam valamit. A "kolléga" valami elgyengülés féle probléma miatt indította be a javítási gépezetet, de szerintem nem volt valós az állítása (- sajnos ő sem tudja, hogy mitől döglik a légy, csak hegeszt, ha minden rendben van).
Az "elgyengülés" kontakthibát szokott rejteni. Érdemes lenne megnézni a kimeneti szűrőfojtó csatlakozási pontjait. Előszeretettel készítik aluból, és gyakori hiba hogy az alu "kikúszik" a kötési pont alól.
Sziasztok! Hegesztőben az GW40V60DF IGBT-t milyen más típussal lehetne helyettesíteni? Amennyire kivettem, trafós meghajtása van, így nem tudom a gate paraméterek változása milyen hatással lenne rá.
Az rendben, rézből van. További tippem még a nem megfelelő "belső spirál" használata, lehet vastagabb a kelleténél, de már kiszálltam a buliból talán elviszik valami szakihoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |