Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Egy Moulinex mixert szednék szét! Nem tudom milyen fejű csavart használtak,
de semmilyen bitfej vagy csavarhúzóval nem tudom megmozdítani. Van valakinek ilyen tapasztalata? Fotót csatoltam.
Direkt fejnek hivják.
Azért direkt ilyen, hogy ne tudd szétszedni. ![]() Ismerősöm csináltatott az öccsével (szikraforgácsoló) spéci szerszámkészletet. Amióta ellopták (valamint nagyon nem érte meg), felhagyott a javitással. ![]()
1. Fémragasztóval lehet hozzátoldani, és azzal kicsavarni.
![]() 2. Bosch kővel kiköszörülni a fejet, vagy csak mélyedést bele és vídiával kifúrni. A csonk szétszedés után kicsavarható, normális csavarral összerakható. Lenne! ![]() 3. Nem találod meg az emellett még rögzítő műanyag patentokat, feszegetés közben eltörik a készülék több helyen. ![]() 4. Életbe lép a 0. pont: Azonnal kihajít, és soha többé francia (japán) lomot nem veszel. ![]()
Ha van törtcsavarok eltávolítására szolgáló készleted, meg lehet próbálni vele. Nagy valószínűséggel a százdarabos bitkészletekben van hozzá darab, ha nem túl mély a lyuk.
Végső esetben egy Torx betétet meg lehet fúrni, vagy acélcsődarabot mintára köszörülni. A legegyszerűbb granpa 4/0 javaslata. Nem tudhatjuk, mi a baja, javítható-e? Esélyes, hogy érnek még meglepetések, ha mégis sikerül kiszedni a csavarokat.. Idézet: „4. Életbe lép a 0. pont: Azonnal kihajít, és soha többé francia (japán) lomot nem veszel.” Gondolod a többi nem tervezett avulással készül? A csavarhoz való lukas torx kulcsot jobb szerszámboltok árusítanak.
Javítható, a mikrokapcsolót kell kitakarítani vagy cserélni. A ragasztón en is gondolkodtam.Elég mély a lyuk, így szar a hozzáférés.
Nem érdemes szenvedni vele, ha van elég kemény fúród, fúrd le a csavarfejet, esetleg lapos hatszög szárú hidegvágót üss a csavarfejbe, és hajtsd ki. Ezeket mindig olyan mélyre csinálják, hogy a biztonsági bitfejek ne érjék el.
Sziasztok, a minap találtam ezt sufni parkolás közben, de nem tudtam rájönni hogy mi lehet a neve ennek az égőtípusnak. Valaki tudna segíteni beazonosítani?
Ha jól látom ez nem égő, hanem egy Glimm lámpa.
Glimmlámpa.
Mielőtt kiderül, hogy van-e a foglalatában ellenállás, ne próbáld ki.
Mellesleg viszonylag ritka darab.
Igen, ma már nem nagyon használatos. De az E14 -es foglalatból itélve van (kellene lenni) benne ellenállásnak.
Amivel én találkoztam az ugyanígy nézett ki, és simán 230V-ról működött, így biztosan van benne. Egyébként maga a glimmlámpa, vagy más néven parázsfény izzó kb. 70V-ról működik, ezért mindenképpen csak előtéttel együtt használható.
Biztos van benne ellenállás, Jelzőfényként volt használatos pl. kapcsolómezőkben, mert igen ritkán "égett" ki.
Találkozókon szoktam a "méhkas" változattal haknizni.
Abban van,és látszik is a lapitás alatt.
Minden szabványos foglalatú , E és B foglalatóban van ellenállás. Amelyikben nincs, annak csak lába van.
Köszönöm a segítséget! Akárhogy néztem nem láttam benne ellenállást, ha használni szeretném működni fog anélkül is? Esetleg egy adatlappal valaki ki tud segíteni?
Ehhez én adatlapot nem tudok. Köss vele sorba egy 100k - ellenállást és próbálj rá 230V -al. Ha van szabályozható toroidod akkor indulj 50V -ról és nézd meg "vibrál" -e. De kipróbálhatod egyen áramról is csak akkor az egyik "tárcsa" fog világítani benne.
Váltóáramnál olyasmi fényhatást kell látnod, mintha fázisceruzát néznél. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Hello! Na ne má! Glimmlámpához adatlap? Gondolkodj logikusan. Ha valamin szabványos menet van, akkor az feltételezhető, hogy bele is csavarják a foglalatba. Ha ez nem lenne lehetséges, nem ilyen menet lenne rajta..
Szerintem is kell benne lenni ellenállásnak, csak nem biztos, hogy látható helyen van.
Viszont, ha tényleg nincs benne, akkor "csak" egyszer lehet kipróbálni...
Tessék adatlap.
Ha még mindig nem hiszed el, hogy ez egy 220V-os glimmlámpa.
Ott lesz benne az ellenállás, a zsinórmenetben. Mint anno a rendes égőkben a biztosító szál egy üvegcsőben, hogy kiégéskor ne legyen ívzárlat. Sokat romlott idővel a gyártói mentalitás..
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Némi infó a glimmekről. Ha fordíttatod a böngészővel sok elnevezési viccet produkál.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Behalok !!! El nem tudtam volna képzelni, hogy ilyen van ...
Idézet: „Osram Neon Glow Lamp 75 3700 HL also known as 75 234 HL or SG234 with built-in resistor” De miként az adatlap is írja: "...with built-in resistor... ", vagyis van benne ellenállás.
Itt is vannak érdekességek.
Ez inkábnb fázisceruzába való vagy éjszakai "irányfényhez". De ellenállás ezekhez is kell !!!
Volt egy ugyanilyen glimm lámpám a 80-as években, ha jól emlékszem 110V-os volt, így az elektroncsöves lemezjátszó trafóján próbáltam ki (volt 110V leágazás a motorhoz).
Ellenállás nélkül semmiképpen se kösd rá 230V-ra!
Már vagy öten leírták, hogy van benne ellenállás. A tiédben is volt, különben valami durrant volna, 110 V~ hatására is.
Biztos, hogy 220-ra való. Találkoztam ilyennel, ha nagyon keresem, még lehet találok is. Csak az enyémnek már tükrös/fényes a búrája a sok üzemeléstől, így alig látszik a fénye - ezért lett cserélve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |