Fórum témák
» Több friss téma |
Az NTC elvileg akkor jó. Csatlakozások a panelon nincsenek eloxidálódva? Akkor lehet a mocivezérlő panel, vagy az elektronika rossz. Bár mindenhol A 71 hibára az NTC t meg a szintérzékelőt írják. De hát bármi is lehet.
Sziasztok!
Volna itthon egy Whirlpool AZA-HP 7991 szárító gépem ami feldob néha "f15" hibakódot. Olvastam a használati u. de csak ennyit ír: "Kapcsolja ki a szárítógépet, és húzza ki a hálózati csatlakozót. Várjon 30 percet. Csatlakoztassa vissza a szárítógépet, és indítsa el újra. Ha a hiba ismét jelentkezik, kérjük, hívja a vevőszolgálatot." Kikapcsoltam, vártam .............random előjön. Tudnátok segíteni pontosan mit is takar az f15 hibakód?
Üdv, sziasztok. Lenne egy Elektrolux szárítógép, kb. 2 éves. A következő a probléma: ma vettem észre, hogy amikor bekapcsol a ventilátor, zizegő hang hallatszik a gépből. Mi okozhatja ezt? A válaszokat előre is köszönöm.
Szia! Beindul a kompresszor?Aannak van e féle hangja.
Szia! reset Bővebben: Link
köszönöm.
Bár a pontos hibakód magyarázat is érdekelne.
Találtam leírást máshol:
"F15 MCU failure Potential causes Hardware failure on MCU MCU software looses control on rotor position.(locked condition)" Van még valami ami számomra nem egyértelmű: Az MCU maga a programkapcsoló lenne, vagy az inverteres motorban(mellett) egy különálló vezérlő panel ami a csak a motor vezérléséért felelős? A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
Sziasztok!
Indesit isl65c típusú szárítógépünk nem fűt. Találtam benne egy szakadt klixont, de gondoltam megmérem az NTC-t is, ha már szét van szedve. Szobahőmérsékleten kb 500k az ellenállása, melegítésre szépen csökken. Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet-e jó érték vagy túl magas. Sajnos nem találtam meg az adatlapját. A termisztor típusa: 77j22cr
Szia!
ITT Az SM Ha a klixon szakadt akkor az a baja. Valamiért túlfűtött. Vagy el van tömődve a sok szösztől, vagy a motor kondenzátor gyengélkedik és ezért nem tud elég levegőt szállítani.
Nagyon szépen köszönöm! Sokat segítettél!
Sziasztok.
Van egy electrolux hőszivattyús szárìtógépem.A jelenség amit produkál,hogy a hőcserélő panelnél vìz van,gondolom ez nem ok.Hibát nem ír ki,nem áll meg,nincs égett szag,semmi furcsa dolog,csak a víz . Mi lehet a baj?
Sziasztok!
Van egy Miele T494C szárítógépünk. A gép gond nélkül működött egészen addig amíg be nem építettünk központi fi relét. A fi felé beépítés óta a szárítógép az indítás után ~30 mp-el leveri a fi relét. Ekkor kezdené el szerintem a meleg levegőt fújni befelé. A biztosítékot nem veri le csak a fi relét. Hol kellene a hibát keresnem? Próbáltam másik áramkörön lévő konnektorral is, a hiba ígyis fennáll, vagyis biztos a gépben vana hiba.
Sziasztok!
A segítségeteket kérem. 6éve vásároltunk egy Zanussi ZTE 285 -ös szárítógépet. Hát most nagyon rosszalkodik. Elindul a szárítás és kb 6 perc után leáll és villog hogy televan a víztartály . Megnyomom a startot és tovább megy de persze többször meg áll. A szervizes kijött és nem tudott semmit csinálni és azt mondta csak nyomogassuk tovább a gombot vagy 50e Ft az új vezérlő. A férjem már szétszedte de nem találunk semmi féle úszót ami esetleg fenn akadt (fórumon olvastam) Előre is köszi ha segítetek.
A gép hátulján lenn található a kondenzvíz gyűjtő tartály úszója és szivattyúja. Ilyenkor vagy az úszó akad fenn, de gyakoribb a szivattyú meghibásodása. Mivel a konenzvíz tartalmazhat szöszmöszt, ezért rugalmas szokott lenni a szivattyú lapátja, ezért viszont gyakran el is szakad.
Szia Josi777
A férjem lebontotta a szárítógép hátulját,jobb alul meg van a szivattyú, de nem fér hozzá és az úszót nem találja. Két cső megy le. A szöszmöszöket mind kipucolta. ÍHa van ötleted megköszönnénk.
Szevasztok!
Van egy Bosch Serie4 8kg-os kondenzációs szárítógépem. A gép minden előzmény nélkül nem szárít. Felfűt, dolgozik, de a ruhák vizesen maradnak. A víztartályba nincs víz. A gépet szétszedtem, de annak légjáratai nem voltak eltömődve, szösz szinte nem volt benne, vízszivattyútól a víztartályba felvezető cső sincs eldugulva, a vízszivattyú tartály is üres. Arra gondolok, hogy a kompresszorból elment az anyag. Azt hogyan tudom megnézni?
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék. Adott egy Bauchnet hőszivattyús szárítógép. De Whirlpool vagy Ignis si ugyan ezzel a belsővel van, kb6-7 éves. Eddig rendben működött de utóbbi időben egyre sűrűbben reklamált a két szöszcsapda tisztaságáért. És utóbbi időben mintha hangosabb is lett volna mint régen. A kompresszorát azt hallom hangosabb ok, de a dob is zajosabbnak tűnik. Szét szedtem darabjaira mindent kimostam takarítottam. Az alja tele volt nyálkás folyadékkal, szösszel. Most is ugyan úgy reklamál eltömődés miatt. Kérdésem miből számítja ki hogy eltömődött a légcsapda? Semmi érzékelő nincs benne. Arra gondolok a ventilátor fel vett teljesítményéből talán? De akkor honnan tudja mikor melyik van teli, mert külön külön jelezgeti az alsó felső eltömődést. A ventilátort nem mertem szétbontani, de az is mintha kicsit csapágyas lett volna és az miatt mér hibásan, nehezebben teker? Ez egy komplikált és összetett tengely ez az egy motor hajtja a ventit, forgatja a dobot, és ezen a tengelyen van a szíjfeszítés is megoldva. üdv
Szia! lég keringetés van? Ha felfűt akkor van gáz. teljesen szét kell szedni és a hűtő/fűtő kondenzátorok elszoktak szöszölődni és nem megy át a levegő rajta. Azt kell kitisztítani.
Igaz ez LG de a lényeg ugyan az.
Helló!
Volna egy kis értetlenségem. Tudtommal kondenzációs szárítógépben nincs kompresszor. kompresszor csak a hűtveszárító gépben van. Most kérdés: akkor milyen szárító géped is van? tudniillik a 2 technológia nagyon eltér egymástól.
Bosch Serie 4 hőszivattyúval.
Ez pl. kondenzációs hőszivattyúval. Ha a kérdés feltevője részletesebb információkat közölne, nem merülne fel ilyen "értetlenség".
Sziasztok! Van egy electrolux hőszivattyús szárítógépem, szerintem elszökött belőle a gáz, mert a kompresszor megy, de se nem fűt se nem hűt. Tudtok esetleg valakit aki fel tudja tölteni és befoltozni, és nem 200km-re lakik tőlem(Kaposvár) Sajnos a környéken a szerelők szerint csak az egész aggregátot lehet cseréli 80000-ért. Időnként Pécs, Paks, Székesfehérvár is útba esik.
Üdv Mindenkinek. Egy AEG lavatherm 3230 szárítógép ékszíj beazonosításában kérnék segítséget. Az ékszíjon található számsor a következő (remélem jól sikerült leolvasni mert már kopottas) "04707060r2027ph1930106h131". Tudom lekellet volna mérni a hosszát de elfelejtettem, mert szükség volt a szárítóra. Google nem segített. Lehet-e 1930 hosszú 6 vagy 7 vonalas? Segítséget előre is köszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020
http://alkatreszek.org/ itt találtam a típust is írja rémélem jó. A módosítás már nem sikerült ezért kellet új hozzászólásba elküldenem. Kategória: háztartási alkatrészek: szárítógép: ékszíj.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020
Sziasztok!
Kaptam egy Candy Grando 581 szárítógépet, kukába szánták, mert nem kapcsolt be. A panel bitron t85 40005951. Az képen az 1. jelű ellenállás volt megpörkölődve, kicseréltem, a színei miatt bizonytalan vagyok, talán 61 ohmos, bekapcsolás után újból elfüstölt, és a 2. jelű induktivitás (én annak néztem) is sérültnek tűnt már ekkor. Kimértem a kondikat, mind jó. Ezután kicseréltem az LNK 304 PN-t is az előzőeken kívül, és ugyanaz történt. Van valakinek ötlete, hogyan tovább? Köszönöm!
Szia!
Próbáld meg ellenőrizni az áramkör összes elemét. Szerencsére nem túl bonyolult. Segítség.
Sziasztok, új vagyok itt, problémám van, hasonló, mint amit ramo47 vázolt. Szárítógép indul, fűtőbetét nem melegszik. előbb - ha jól emlékszem - F04-es hibakód volt, de szerintem azt megoldottam, szétkaptam a szivattyút, kipucoltam, az úszó útját akadálymentessé tettem. egész más okból leszedtem a fűtőbetétet is, darabokban volt, a hőterelő lemezek összetörve benne, a tekercsek kócosak. Próbára felvillant, aztán soha többet. Huszonezerért vettem bele másik fűtőbetétet de most ez se akar melegedni. Kiméregettem ellenállásmérővel, rövidzár volt mindenhol, az NTC ellenállásnál 170 kohm ellenállás, bár a táblázat szerint 614-nek kellett volna lennie.
Elsősorban ramo47-től érdeklődnék, persze, ha valakinek van ötlete ne tartsa magában, hogy sikerült megoldani a problémát? Mi az amit még meg kellene mérnem. Szerintem valami banális gond lesz, de nem jövök rá és ez roppant mód bosszant. Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat.
Sziasztok!
először is üdvözlök mindenkit, új vagyok a fórumon. Egy segítségre lenne szükségem.Candy CS4 H7 A1 DE-S tipusú hőszivattyús szárítógépünk meghibásodott, való színű motor hibás, de ha tudtok erősítsetek meg légyszíves. A jelenség, hogy hibakód nélkül elindul a szárítás, viszont nem forog a dob. Szétszedtem, először is kitakarítottam, mert tele volt gyösszel a burkolat alatt amin egy kicsit meglepődtem, mert 1 éves gépről beszélek, (a gari sajnos lejárt ) a dob kézzel könnyen forog. Az ajtó reteszkapcsolót átkötöttem, és megpróbáltam elindítani. Ugyan az a jelenség, zúg, de nem forgatja a dobot, kézzel rásegítettem induláskor, akkor elindult, viszont ha megáll nem indul segítség nélkül újra. Kicseréltem a motor indító kondenzátorait, a gyárival megegyező értékűre, a jelenség maradt ugyan ez. Én menetzárlatra tippelek, de eléggé összetett motorról van szó, ami oda vissza forog, nem vagyok biztos a dolgomban. Azt sem tudom eldönteni, hogy egyáltalán megéri e javitani, mert nem találtam motor árat a neten. Köszönöm előre is a segítséget.
Nem lehet, hogy csúszik az ékszíj? Nekem ez az egyik problémám, cseréltem ékszíjat is, de az utángyártott 1148 mm hosszú ékszíj nyilván egy fél mm-re hosszabb, mert, ha ruha van gépben csúszik a dobon. kibajlagoltam szigetelőszalaggal. Taknyolás, de a foglalkozás elérte célját.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2020
Szia, köszi a segítséget, bocs, hogy csak most reagálok, de csak most van időm hozzáfogni.
Ki kell forrasztanom mindent ahhoz, hogy ellenőrizzem? Azt írtad, nem túl bonyolult, de totál laikus vagyok, attól félek, szétcseszem a panelt. Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |