Fórum témák
» Több friss téma |
Tápegység körül is kéne kutakodnod. Valamiért megnőtt a belső ellenállása, és nagyobb terhelés esetén csökken a feszültség. Még jó, hogy nem gerjed, bár az is lehet, csak nem hallod. Szkóp kéne.
Reméltem, azon túl van. Aztán kiderült, mégse, pedig alap.
Kösz a választ ha szkópot vennék milyen kellene? Érdekel megtanulnám.
Nem szükséges nagytudású, az ilyen hangfrekis dolgokhoz elég ha 1 MHz, vagy nagyobb határfrekvenciájú, azt a párszáz kHz -es gerjedést azzal is lehet ha mérni nem is, de detektálni.
Meg lehet próbálni egy hangkártyás PC szkóppal de azzal nem biztos, hogy felderíthető, viszont egyszerű, és hamar kéznél van.
Sziasztok,
AKAI CS-F21 nyomógörgő cserének mi a folyamata ? Mechanikát már kivettem, de a nyomógörgőt tartó konzol tengelye olyan mintha rá lenne préselve a mechanika házra és nem lehet eltávolítani. Így viszont nehéz a nyomó görgő tengelyt kiszedni. Tudtok segíteni mi a tuti módszer a nyomó görgő cserére ? Köszönöm.
Szedd le kompletten a nyomógörgő egységet. Elvileg valami seger-gyűrű féle tartja a helyén. Én a HX-2-ben cseréltem, abban legalábbis így volt és a két mechanika nagyon hasonló (ha nem ugyanolyan....).
Szia,
Az a baj, hogy a tengely végén az egy alátét szerűség és nem seger-gyűrű. A tengely másik fele pedig a mechanika házhoz van préselve. Olyan így mintha bonthatatlan lenne, de gondolom nem az.
Azt az alátét szerűséget szedd le. Óvatosan nyúlj alá valami lapos szerszámmal és vigyázz, hogy el ne vesszen. Le fog jönni.
szerk: összerakáskor csak rá kell pattintani a helyére. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2020
Szia! A tengely végében van egy többnyire fekete plasztik gyűrű ami el van vágva, és zegerként funkcionál. Egy 6 centis hegyes tűvel keresd meg a hézagot, nyomd bele, és fordítsd ki ,csipesszel, kis fogóvak segíthetsz neki finoman. Óvatosan, ne ugorjon el, mert nem lesz másik. Ha kibóvetted, a tengelyről lehúzhatod a kuplungos részt. A filcet a csavarhúzó végével szoktuk finoman szőrösre felkaparni. a leszedés sorrendjében viszza minden, és kész.
A nyomógörgő eredetileg zegerrel van rözítve, de ugyanígy plszik gyűrűvel is szokták. Nem szoktam levenni csak ha szétrepedt. A gumi részt spiritusszal gumiszínűre kell letakarítani, ezt a helyén meg lehet csinálni play állásban. Fültisztítő, spititusz stb. a teljes szallag vezetés így takarítható. Kb ennyi erről a területről. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2020
Köszönöm, sikerült, igen az a műanyag gyűrű lényegében egy seger-gyűrű. A képen mellé tettem a régit aminek a műanyag része sárgás.
Üdv Dual c 812-vel ha volt dolga valakinek s tudja a szijak méretét megköszönöm
Még van nyűgöm:CT F650-nél ha bekapcsoltam a PMS-st miért sodorja félre a szalagot? Ugyanolyan sebességgel forog mint Play-ben hiába van közben FF vagy RW lenyomva. Sima lejátszás az ok. Nem szoktam használni a számkeresőt egyik magnómon sem csak piszkálja a csőrömet... működjön ha már van rajta.
Hogy az ACSÁS csapna bele mi az a PMS???
Ajánlatos lenne a szalagpályát megnézni, a tükörkazetta erre tökéletes eszköz. Vagy a görgő viszi félre a szalagot, vagy a fej. Normál lejátszáskor feszesebb a szalag, azért nem eszi meg a gép, csak gyorskereséskor. Egy idő után persze lejátszáskor is félre fogja vinni, Murphy törvénye szerint a kedvenc szalagodat, amire úgy vigyázol, mint a hímes tojásra.
Sőt, így belegondolva, gyorskereséskor megemeli a fejet, így megszűnik a szalag feszessége, szóval tuti, hogy a görgő a ludas, vagy ami még rosszabb, a tengely lötyög. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2020
Nekem csak hímes tojásaim vannak...de az van,hogy akkor nem sodorja félre ha ujjal lenyomva tartom ütközésig az FF vagy RW-t,görgő új,tengely ok,gondolom van egy kapcsoló ami a ludas?
Vagy a görgő nem nyomódik rendesen a tengelynek, vagy valami egyéb gubanc van. Egy jó állapotú szalagot előfeszítés (ezt vagy egy második görgő, vagy a fej csinálná) nélkül is szépen kell vigye a gép. Nekem is volt számkeresős gépem, az is gyorskeresés közben kicsit megemelte a fejet. Ja és nem volt dual capstanos. A tiéd ahogy értem a leírásodból, sima mechanikus, nem szervós, igaz? Valahogy nem találtam robbantott ábrát a gépedről a szervizkönyvében.
Igen mechanikus ma raktam össze számkereső még nem jó van egy relé ami ha a PMS be van kapcsolva csak kattog lehet az a rossz. Kuplungot is variálni kellett most stabil tekerés mert RW nem igazán ment mindig belassult. Robbantott nekem sincs az 506-ra támaszkodtam kb... Nem keresünk számot-hallgatjuk...
Üdv szereztem egy Kashtan magnót jól gondolom hogy hiányzik a filc a fotón?
Nem tudom milyen filcre gondolsz, a fejhez nem nyomja filc a szalagot, ha erről lenne szó.
Kösz kaptam egy rajzot és azon úgy látom mintha lenne ott de akkor nista. Akitől kaptam azt mondta, hogy búg a trafó - és tényleg - ezért vegyem ki és mártsam lakkba... tessék mondani ez létező módszer?
Ez szalagos magnó ugye? Csak a kazettásoknál bent a kazettában van filc.
Létező módszer, trafó impregnálás. Én nem ismerem, ebben kollégák tudnának segíteni. Talán itt. Vagy itt. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Erős a gyanúm, hogy de bizony hiányzik innét a filc. Tedd át a kérdésed az Orsós magnók topicba, ott nagyobb valószínűséggel akad valaki akinek van Kashtan magnója. Az én Teslámban egy kis rugós lemezkére van ragasztva, nem ördöngősség utánagyártani.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2020
Sziasztok!
Egy ismerősömnek lenne szüksége egy Kenwood KX-880D deckhez való kazettaajtóra. Sajnos rommá törték a vezető pöcköknél, ragasztani sem lehet, mert a három hiányzó darabból csak egy van meg. Lehet, hogy a 880-as többi típusé is jó hozzá, de annyira nem ismerem ezeket. Fotó alapján be tudom azonosítani. Csatolok pár képet is: (Igen, egy helyen már meg van ragasztva Epokit-tel, de az nem elég, sajnos a másik két hiányzó darab nélkül össze-vissza csavarodik, mert nem egy forgáspontos rendszerű.) A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2020
Üdv több deckem van cserélgetem mindig másik szól az mitől van, hogy néhány kazettánál félresodorja a szalagot de áttéve a kazit másikba ott nem csinálja, a kazetták baja lehet?Mindegyikben görgők, szíjak, hangtengelyek rendben. Ma pl egész nap ment ct f650 sokféle kazival majd egyiknél csinálta, nosza átraktam egy Kenwood-ba és minden ok sőt inkább ez a 650-es meg egy rs tr 333 szórakozik... a bevezető résznél hallom is, hogy félresodorja, egyből kikapcs.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |