Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3210 / 3596
(#) TAttila77 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Hát pedig fel kell kerekedni és bemenni a városba és informálódni! Erre időt kell szakítani. Nem lehet el mismásolni, meg vetíteni, hogy igy, meg úgy nincs idő rá. Mihamarabb tessék a végére járni, mert későbbiekben bajod is lehet belőle. (Csak én tudok a városba a környékemen vagy tízet.) Mindnek más a költsége. (Lehet.)
Ne itt kérdezgess, mert lehet teljesen más az ország más pontján a kltsg.. Vedd fel a nyúlcipőt és gó be a varosba. Ha van a telepűlèseteken akkor tessék elbattyogni hozzá. Nem piripócs falván kell kérdezni Gipsz Jakabot, hogy arra mi a csízió. Nem is itteni téma mellesleg. Csak psszt.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2020
(#) zolika60 válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Idézet:
„Nem is itteni téma mellesleg.”
Miért? Hol az elektronika, vagy a politika benne?
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Mert igazán tényleg nem jogi/életvezetési tanácsadó fórum vagyunk.
Felénk 5...10,000 HUF/óra az "akarsz róla beszélni" kérdésfeltevős dolog (nagyon alap áron).
Korrekt ingatlanos (van olyan) minden tud...
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2020 / 1

Nálam a vevő fizette, mivel ő kapta a birtokot/lakást.
(#) TAttila77 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2020 1 /

Persze hogy nem. Ilyen témát nem itt illik kitargyalni. Nem ide való! Ennyi.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Abban is van logika, hogy én fizetem az ügyvédet, ha valami nem kerek...
Meg vannak járulékos költségek, pédául energia tanúsitvány, ami mindig kell, stb...
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2020
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Ja, van baromság, hogy lehúzzanak. (idővel, pénzzel)
(#) Bakman válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 31, 2020 / 1

Ez az Off topik. Mi a baj vele?

granpa írja a tutit, ez a vevő költsége.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Nov 1, 2020 /

Nekem a fűtetlen garázs használatbavételi engedélyéhez kellett energia tanúsitványt mellékelnem.
Az tutira az eladóé, helyből egy huszas mostanság, szerintem.

Ha eladod a házat, hol fogsz lakni?
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Nov 1, 2020 / 1

Az energia tanúsítvány igen, de az ügyvédi, átírási nem.
Nem lenne gond, -csak a kiürítés-, de eszem ágában sincs.

Idézet:
„Nincs olyan törvényi előírás, hogy a vevő köteles hozni az ügyvédet. Ez egy szokás, egy kialakult minta, amit a legtöbben követnek, mert így hallották, mert mások is így csinálják.”

Ez a feleken múlik, vagyis az eladón és a vevőn.

Nem a Te lakhatásodon aggódom.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Nov 1, 2020 /

Én tudok pro és kontra a saját "repertoáromból". Eladó vs. Vevő 3:2
Nálam minden esetben a másik fél fizette az ügyvédet.

Ha valami "nem kerek", akkor szerintem jobb, ha te fizeted az ügyvédet (és beszámitod a vételárba, mint forditva).
Ha nincsen semmi gubanc, akkor mindegy ki üti rá a pecsétet, zsebrerakod a pénzt és lehet menni elbulizni.
Bizonyos ingatlanoknál ez már akkora tétel lehet, mint amikor az autó árába beleszámoljuk, hogy tele van-e tankolva?
(#) oatis hozzászólása Nov 1, 2020 /

Üdv! Tud valaki Szeged környékén olyan embert aki vállal kisebb méretű szénkefés forgórész tekercselést értelmes áron? Van egy clatronic dagaszó aminnek behalt a motorja, alkatrészt meg nem találok hozzá. Előre is kőszi!
(#) granpa hozzászólása Nov 2, 2020 /

Helló Urak!
Valaki hozott hozzám 8 db. PC ventilátort. Ki a célállomás?

Más: Kinek van, -fél napra, 2 db. ~5-8 cm-es ághoz-, nyeles, motoros ágfűrésze?
(#) mineral válasza granpa hozzászólására (») Nov 2, 2020 /

Granpa a Budapesti logisztikai központ!
Én is vinnék hozzád pár motyót. em már kereste nálad. De még nem jutottam el hozzád.
Többit természetesen privátban.
(#) madzagos válasza granpa hozzászólására (») Nov 2, 2020 / 1

Daróci Csabi a célállomás.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Nov 2, 2020 / 2

Idézet:
„Más: Kinek van, -fél napra, 2 db. ~5-8 cm-es ághoz-, nyeles, motoros ágfűrésze?”

Még az előzőt sem hoztad vissza.
Idézet:
„Valaki hozott hozzám 8 db. PC ventilátort. Ki a célállomás?”

Én, Én, Én. Csak vicceltem.
Idézet:
„Granpa a Budapesti logisztikai központ!”

Micsodájára vonalkódot ragasszatok.

Azzal szoktam tréfálkozni, akit szeretek. Ők meg utána nem.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2020
(#) granpa válasza mineral hozzászólására (») Nov 2, 2020 /

Az a baj, hogy a világ végén lakom, bár a holmikkal/ért csak Zuglóba kell jönni.
Nem tudtam Miklósra rábeszélni, Csabi ventilátorait.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2020 /

A sárga a tiéd? Még dolgozott múlt héten. Kap új láncot.
(#) gyerek67 hozzászólása Nov 2, 2020 /

OFF!
Három szóban valaki el tudná mesélni, hogy mire való egy DAC?
A fiam gondolkozik egy ilyenben, de ezek horror áron mennek.
Amikor egy tömörítés nélküli hangfájlt játszom le számítógépről, az sokkal rosszabb?
ON!

Üdv: Viktor
(#) attika válasza gyerek67 hozzászólására (») Nov 2, 2020 /

Digital Analóg Converter.

Pont 3 szó ahogy kérted.
(#) gyerek67 válasza attika hozzászólására (») Nov 2, 2020 /

Nem azt kérdeztem, hogy mi az, hanem, hogy mire való!
Tisztában vagyok a feladatával, a használatának a lényegét nem értem.
(#) Skori válasza gyerek67 hozzászólására (») Nov 2, 2020 / 1

Külső (pl. USB-s) hangkártya. Annyiban tér el hogy némelyiknek nincs bemenete, csak kimenete. Hangminőségre elvileg sokkal jobbak mint az alaplapra integrált hangkeltők.
Én pl. ilyet használok egy ideje. Szerintem egész jó. Az alaplapi hangkártyával szemben ez 32BIT/384KHZ felbontásra ill. mintavételi sebességre képes. Amennyiben van a szokásos 16bit/44kHz-es felvételeknél jobb minőségű hanganyagod, akkor ezzel az eredetit jobban megközelítő minőségben le tudod játszani. Ugyanakkor a 16bit/44kHz-es felvételek is "túlmintavételezhetők", és ezek is hallhatóan jobban szólnak egy mezei integrált hangkeltőhöz képest.
Persze az árkategória elég széles, az 1000Ft-os mezei cuccoktól, a 100.000-es nagyságrendű árcédulák felé. Az ár és a hangminőség sejthetően nem egyenesen arányos, de azért van összefüggés.
(#) gyerek67 válasza Skori hozzászólására (») Nov 2, 2020 /

Köszönöm, ilyesmi választ vártam!
Tehát, ha az eszköznek van pl. USB bemenete, akkor sokkal jobban járok, ha pendrive-ra másolom a tömörítésmentes fájlt és úgy játszom le, ugye?
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Nov 2, 2020 / 4

Nem egészen.
Az USB-vel kötöd össze a laptoppal, a telefonnal.
Lehet venni sok tízezerért kábelt,
sok tízezerért USB portot a gépedbe,
Sok tízezerért analóg tápot a gépedbe. Stb.

Ez egy költség spirál. Vigyázz nehogy elkapjon a gépszíj mert akkor aranyozott biztosítéktábla kell a lakásba, meg hiper-szuper irányba sodrott hálózati kábel a konnektortól az óráig. stb.

Külön szektája van ennek a dolognak. Egyesek nagyon sokat kifizetnek, míg mások röhögnek a markukba.
(#) pucuka válasza gyerek67 hozzászólására (») Nov 2, 2020 / 1

Három szóban elég nehéz elmagyarázni. Az, hogy DAC, az igencsak leegyszerűsített szóhasználat. A DAC mellett azért bőven van funkció, amit el kell látni, ezért hívják hangkártyának.
Ez az eszköz az USB kimenetről érkező digitális jelet alakítja analóg jellé, tehát ez maga a lejátszó. (van olyan is, hogy visszafelé is működik, egy mikrofon analóg jelét digitalizálja, és átalakítja USB -n küldhető adatfolyammá)
Ha pendrive -ra másolod, akkor mivel játszod le, a számítógéppel?
Hiszen ez volt az eredeti probléma, hogy a számítógépben levő DAC (lejátszó) nem elég jó minőségű, ezért zajong a gyerek egy jobbért.
Vegyük példának a Skori külső hangkártyáját. Nem tudom mennyibe került, de igen jó minőségű.
Ha alaposabban érdekel a dolog, elég, ha akár felületesen is elolvasod a hangkártyában levő két IC adatlapját. (SA9227, és PCM5102A)
Mindíg két IC van, mert az USB -ről érkező adatfájl közvetlenül nem játszható le, először PCM jellé kell alakítani. Ezt láthatod is a PCM5102A adatlapján levő blokksémán. A Skori hangkártyája annyival tud többet, hogy a DAC előtt levő cél processzor lehetővé tesz több mintavételezési frekvenciával, és finomsággal (bitmélységgel) felvett digitális hanganyag lejátszását.
(#) Skori válasza gyerek67 hozzászólására (») Nov 2, 2020 / 1

Nem. Ennek az USB bemenetét egy PC-re kell kötni. Az operációs rendszerben hangkártyaként fog megjelenni. A PC-re telepíthető lejátszó szoftverek nagy része lehetővé teszi, hogy amennyiben több hangkártyája is van a PC-nek akkor kiválaszthatjuk, hogy melyiken játssza le a kívánt műsort.

A pendrájv csak egy adathordozó (a sok közül), aminek voltaképpen addig nincs jelentősége amíg elegendő sebességgel tudja olvasni róla az adatokat az operációs rendszer.

Nem tudom neked megnyílik-e ez a link: Bővebben: Link ez egy már lejárt apróhirdetésem linkje. Amennyiben elegendő lehet arra amire neked ill. a fiadnak kell, akkor meghirdetem újra a kedvedért Ez "csak" 24bit/96kHz felbontást ill. mintavételi sebességet tud, és amúgy egész jól szól.

Ugyanez az ebay-en, jobb fotókkal (nem én árulom ott): Bővebben: Link
SA9023 és PCM5102 chipekre épül.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2020

DAC.png

(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Nov 3, 2020 /

Akkor ezekre fejhallgató nem köthető, mint a latopra, amin van fejhallgató aljzat? Köszi.
(#) Ge Lee válasza gyerek67 hozzászólására (») Nov 3, 2020 / 1

Ha van egy bármilyen digitális jelformában tárolt zenei anyagod, hogy azt meg tudd hallgatni, a digitális jelfolyamot újra analóg formába kell önteni (konvertálni), ezt csinálja a DAC. Én személy szerint pl. nagyon örülök, hogy a 80-as évek zajos, sávhatárolt, nyávogó szalagos meg kazettás magnóitól a későbbi CD-kre történő irkafirkálások után mára eljutottunk a veszteségmentes tömörítési eljárásokig (pl. flac). Nem csak össze nem hasonlítható a hang minősége a régi analóg eszközökével, hanem elképesztő mennyiség fér el belőle egy tenyérnyi helyen (több tera méretű HDD-k szemben a szalagok meg a lemezek gyűjtögetésével, pakolgatásával), valamint a minőség kb. örök, nem romlik, nem kopik, nem törik el.
Az egész láncból (míg a hangot rögzítik, ide oda alakítgatják mire újra hallható lesz) nekünk csak a digitálisról történő visszaalakítástól van behatásunk a dologba (DAC-erősítő-hangszóró), a többi ugye tőlünk független.
Tehát otthon a DAC az első lépcső ami alapvetően meghatározza hogy aztán milyen lesz az egész lánc, mert ugye ami már eleve rossz azon nem nagyon lehet később javítani. Nem feltétlenül kell horror árakban gondolkodni, nekem egy ilyen van, és meg vagyok vele elégedve, noha a szoftverei elavultak, egy része pl. win10 alatt egyáltalán nem is megy. De a hangja nekem szuper, akármit is értsen a gyártó az Audiophile szó alatt. És mivel USB-s, bárhova, bármilyen PC-re ráköthetem, oda viszem ahova akarom, azaz bármelyik PC-ből ugyanaz a hang varázsolható elő vele.
És ami nekem a hangja mellett még további szempont az a zaja, ez ebben is nagyon jó, mutatom is, két különböző szoftverrel is megmértem, és a gyártó nem hazudott mint látszik. Némely vacak alaplapi hangkártya olyan, hogy nem csak sistereg mint egy régi szalagos magnó a maga 50-60dB körüli zajával, hanem még a PC zajai is hallhatóak benne, pl. ha mozgatom az egeret belehallatszik a vonali kimenetbe.
Következő: »»   3210 / 3596
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem