Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nem dimmelhető LED lámpa dimmelhetővé okosítása?!
Témaindító: progress, idő: Nov 7, 2020
Témakörök:
Mélyen tisztelt szakemberek, és hobbista társaim!
A minap elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne dimmelni a nappali helység LED "csillárait". Utána néztem, és a mennyezeti lámpám létezik triac dimmelhető változatban, ezért arra gondoltam, megkérdezem a hozzá jobban értőket. Létezhet, hogy a jelenlegi LED driver alkatrész beforrasztással felokosítható dimmelés képességre? Fényképeket mellékeltem a jelenlegi áramkörről. Sajnos a lámpa formája miatt nem tudok egyszerűen másik drivert bele tenni, ebből kellene kihoznom a funkciót, ha lehet. Nem gyakorló elektroműszerészként nyitott vagyok a szakmai témára, szóval ne kíméljetek. Bár azért is kérek segítséget, mert nem vagyok a szakmában olyan tapasztalt és kompetens. Minden hozzászólást, és véleményt előre is nagyon szépen köszönök!!
Gondolom, azért nem dimmerelhető, mert túl sok alkatrész van benne. Egy tápegységet ami arra készült, hogy fix áramot adjon a ledeknek, azt elég nehéz dimmerelhetővé tenni. Ha kicseréled egy másik tápra, akkor esélyes, de ahhoz meg némi tudás kellene, pl a benne lévő ledek paraméterei, kötési módja, száma...Esetlegesen járható, veszel egy dimmerelhetőt, és megnézed annak a belsejét, de ugyan abba a dobozba eléggé eltérő led összeállítás is belefér, ezért az sem garancia semmire.
Köszönöm! Elvileg ugyanebben a házban van a dimmelhető verzió is. Már kérdeztem az importőrt, nem lehet-e alkatrészt rendelni a lámpába egy dimmelhező driver személyében, de még nem kaptam választ. Meglátjuk, hátha nem kell újból megvennem a lámpák dimmelhető verzióit.
Külső drivert sem lehet valahol elhelyezni?
Ezen már gondolkodtam, de csak olyan helyre tudnám tenni, ami árt a jóizlésnek.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2020
Egyébként 70V-tal küldi a LED-eket a driver, szóval emiatt sem opció a külső táp.
Szia! Létezik dimelhető E-27 es ledes izzó . Nem tudom mi lehet benne de 3x nehezebb mint a többi. egyenlőre még teszi a dolgát úgyhogy nem verem szét. Elképzelhetőnek tartom hogy valamilyen trafó lehet előtét ellenállással
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2020
Nem értem ez miért befolyásoló tényező. A vizuális indokot megértem, de a 70V-nak mi köze hozzá?
Meghajtó kimenetén ami ledpanel közöt mérjél áramot!
Ilyen univerzális meghajtó mehetne bele de áram kelene tudni ledek fesz tartományt tudod már! Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |