Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A linkelt adatlapjaidból már látszik hogy ez maga az antenna, nincs is a másik végén "bajusz".
Végül is nincs evvel semmi gond elvileg, a mikrohullámú technikában elég elterjedten használják, igaz nem antennaként. (hibrid, izolátor, cirkulátor) Azért szívesen megfogdosnám egy jó kis laborban, hogy mégis mit tud. Az illesztésről sokat mond a kendre256 által linkelt adatlap illesztő áramköre, erősen hasonlít egy RH adó tank körére, csak piciben. Az ilyen beépített antennáknak a hatékonysága (nyeresége) nagyban függ a környezetétől, pl. a slimcolt modulján levő helikális (vagy inkább tekercs, a méretektől függően) antenna ellensúlya, ahogy az SMD antennáé is a készülék, modul test fóliája. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2020
Ha csak belegondolok, hogy a mikrosütő magnetronjának az antennája is mekkora az enyémhez lépest, és mégis mennyivel többet tud...
Az egy egyszerű rés antenna. Ez az SMD antenna valószínűleg megolvadna attól a 7 - 800 W -tól. A levegő, meg nem annyira olvadékony.
Üdv Mindenkinek!
50 W-os full spectrum LED-et szeretnék hűtőbordára ragasztani. Bár a LED-en vannak furatok, a hűtőbordán nem és nem is szeretném most megfurkálni. A "mindentudó" Youtube-on több videóban is láttam, hogy nagyobb hőterhelést is elviselő ragasztóval rögzítették fel az ilyen LED-eket. Csupán az a problémám, hogy egy olyan ragasztót sem láttam, amit kis hazánkban meg tudnék venni. A kérdésem adódik: tudtok ajánlani olyan ragasztót, ami egyrészt nem engedi el hőképződés hatására sem a felragasztott LED-et, másrészt megfelelően közvetíti a hőt a LED és a hűtőborda között? Köszi!
Köszönöm! Csak itt nem kerestem... Ám nem tudom, hogy a 200 C fokos üzemi hőmérséklet hosszú távon mennyire lesz elegendő. A kellően hűtött LED 150-160 C fok körül működik. Kisebb hűtési problémánál (kiesésnél) gyorsan felugrik 200 fölé. (Jóval fölé)
Szerintem ilyen magas hőmérsékletnél legfeljebb percekben lesz mérhető az élettartama.
60 fok alatt illik tartani a hőmérsékletét.
Sok lesz az a 150°. Ha hosszú életet akarsz a LEDnek, akkor 70°C fölé nem engeded melegedni ( réteghőmérséklet),
A "mindentudó " Youtube-on free-energy megoldások is vannak tömkelegével...
Nem tudom, miért nem szeretnéd megfúrni a hűtőbordát, én azt megfelelő hővezető pasztával biztosabb megoldásnak gondolom.
Sosem próbáltam még ilyen LED-del készíteni bármit. Nincs empirikus tapasztalatom, csak amit láttam. Nem szeretném ha nagyon melegedne, még az is leget, hogy 60 fok alatt lesz, mert egy 100x100x50-es bordára fogatom fel, amit egy 80x80-as venti hűt majd. Azért az elég sok hőt elvezet reményeim szerint...
Most 1 LED-del szeretném kipróbálni, hogy mit tud. Ha nem elegendő, akkor kettőt pakolnék a hűtőre (ráfér) és addig nem furkálnám, amíg nem tudom, hogy mi is lesz a vége. Ha kettő LED-del csinálom meg, akkor azokat felfurkálom, de egy miatt most nem akarom furkálni... Ne legyenek felesleges lyukak később.
Amúgy gondolkodtam, hogy a free enegry segítségével hajtom meg az 50W-os LED-et. Tuti működne, hisz ott van a YT-on... A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2020
Ebben az esetben készíts valamilyen ideiglenes leszorítót és használj hővezető pasztát. Ha nem jó, könnyebb is szétszedni, mint a ragasztót vakargatni.
Szia. Ma összedobtam a kapcsolásodat. Nagyon jól szuperál tökéletesen teszi a dolgát.
Hatalmas köszönet érte! A fólia kézzel rajzolt azért ilyen "szép" Bocs proli007 nek szántam. Csak hát a telefon A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2020
Meg kellene nézni, hogy mekkora a furatok távolsága a LED-en. Lehet, hogy fel lehetne úgy fúrni középre, hogy ha mégis kell kettő, fel lehetne használni a meglévő furatokat.
1 LED: [---------¤¤¤¤¤---------] 2 LED: [---¤¤¤¤¤-----¤¤¤¤¤---] Lusta voltam rajzolni...
Én is rájöttem, hogy proli007-et illeti az elismerés.
Tőlem is, ahogyan segíteni szokott..
Sziasztok!
Egy 230V-os ventilátornál van a két kijövetel,mindegy hogy melyikre kötöm a fázist,meg a nullát? (max annyi hogy fordítva forog?)
Sziasztok! Segítséget kérnék a fotón látható kapcsoló üzemű táphoz. Nem ad le feszültséget nem látok benne kiégett alkatrészt, igaz hogy kipróbáltam egy égővel, világított és utána semmi. lehet hogy ezzel tettem tönkre, Javítható lenne? Köszönöm.
Bal felső sarokban nem tudom kinézni, hogy valami ledobta a kalapját, vagy csak ilyen?
Illetve le tudnág olvasni a trafó mellett bal oldalon álló "háromlábú" feliratát?
Bal oldal az ellenállás nem szakadt meg?
Az arany és zöld között én mintha egy repedést látnék. (Ez lehet egy fusable ellenállás, vagy legalábbis annak kellene ott lenni, de ez talán inkább simának látszik.) De egyébként nem tűnik valami biztonságosnak. Az AC csatlakozó a panel alsó szélén a opto szekunder oldalához és a kimenethez nagyon közel van. Nem látok Y kondit a primer szerkunder között. Sima ellenállás a fusable helyett. Szóval, ha tudod inkább cseréld le valami jobbra a javítgatás helyett. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2020
Sziasztok!
Van egy ilyen készülékem. Ez hálózatról 120 °C-ra melgszik fel. Nekem viszont max. 40-45 °C kellene. Minden megoldás érdekelne, előnyben a szabályozható tirisztoros kapcsolások 230 V-ról. Figyelembe kell venni, hogy a készülék 1100 W-os. Ha tudnátok komplett megoldást, megköszönném. Idézet: Részlet a leírásból. Ebből arra gondolnék, hogy beállítható valahol. „A kerámia magos melegentartó lap kb. 5 percen belül használatra kész. 30 - 110 fokig ellenőrzött formában tartja melegen a tányért,”
Akkor Te sem olvastad el a leirásárt a cuccnak.
Igen, " beállítható ".
Úgy, hogy meddig van bedugva a hálózati zsinórja. De ezután még tovább is melegszik a kerámia mag miatt.
Hali!
Kérdés milyen pontosságot/bonyolultságot akarsz... Lehet kapni ilyesmit Bővebben: Link nagy hiszterézis, de egyszerű... Aztán vannak a hosszú vékony csöves gázos hőm. szabályzók, és pl aliról vehetsz elektronikus hőm. szabályzót relé vagy ssr kimenettel... |
Bejelentkezés
Hirdetés |