Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem egy olyan profi inverterre lenne szükségem, ami 230 voltos váltóáramból 400 voltos váltóáramot csinál kb 1. KW terhelésre.
Üdv!Hát az drága játék!Sokkal egyszerűbb trafófal!Egy ilyen trafóért mennyit szánsz?
ez azért nem olyan egyszerű, ha HÁÁÁÁROM fázisra van szükségem, egy kissé bonyolultabb kütyüre van szükség, csak az a bajom , hogy se rajzom se anyagom se időm nincs rá, hogy megcsináljam. Ha valaki tud érdemben tájékoztatni, vagy netán van neki ilyen eladó akkor megeggyezhetünk az árban... kössz
Üdv!
Nem tudom, most akkor 3 fázisra van szükséged? Vagy csak 1x400V? Mellesleg 3 fázisnál azért hívják 400V-nak mert ott a vonali feszültség 400V, de a 0 és a fázisok közt ugyanúgy 230V van. Tehát nem tudjuk, pontosan mit szeretnél? Mihez kellene?
Ha az a gondod,hogy nincsen a motorodhoz csak egyfázis,akkor nézzed meg az
OMRON CIMR-J7AZ B OP7 tipust. Az olyan 1kW-ra jó és egyfázisról táplálkozik;csak a motorodat kell deltába kötni-azt hiszem.
Nem kell, de lehet. Tényleg jó kis szerkezet, bár lehet, a kolléga olcsóbb megoldásra gondolt. Nem emlékszem a pontos árra, de valahol 50-80kHUF között volt tavaly.
Viszont ha hivatalos forgalmazótól veszed, akkor mindenhol egységes áron kapod és kimagasló a supportjuk.J7 doksi
Mire kell a 400V? 3 fázis kell? Esetleg elég 230V fázisonként? Vagy fázisonként kell a 400V?
Azt hiszem néhány frekvenciaváltó meg tudja oldani ezt a dolgot, pl.: egy fázisról 3 fázisú motort működtet, oda-vissza forgásiránnyal és fordulat szabályozással, állítható nyomaték görbével...stb...stb....stb.. Ha leírnád konkrétan mire is kellene akkor lehet hogy jobban tudnánk segíteni!
Legelőször is köszi "SIMPI" a rajzot, és mondanám, hogy egy "380" voltos motort szeretnék meghajtani 230-as hálózatról stabilan és folyamatosan, és a kondis megoldás nem minden motornál jó. meg a teljesítménye is csökken.
Hétfőn megnézem neked, de lehet hogy nincs igazam....
Az egyik helyen használunk ilyen frekvenciaváltókat, és annak az adatlapján láttam, láthattam ilyen megoldást.... Ha nincs igazam akkor megkövetlek!
Hello
Motorhoz jó az említett frekiváltó, a kimenő feszültsége 3.230V. A motor tekercsei, 230 V-os feszre legyenek tekerve. A villamos hajtásoknál, a motorok tekercs feszültsége, Csillag: 400V, Delta: 230 V. 3 fázisú hálózat esetén, a motort csillagba kell kötni, 1F frekiváltó esetén Deltába. A 3\3 fázisú frekiváltó esetén lehet Y-D.
Szia!
Neked erre lenne szükséged:Bővebben: Link. Ez egy mikrovezérlővel megvalósított frekiváltó.A kapcsolás 1500W-ig jó,tehát neked bőven elég lenne.Ha jól emlékszem lehet az illetőtől rendelni kész nyákot,és felprogramozott Pic-et is. Amit tud: * Bemenő feszültség: 1x230V 50Hz * Kimenő feszültség: 3x230V 50Hz-nél * Maximális motorteljesítmény: 1500W * Frekvenciaátfogás: folyamatos 1..75 Hz között * Nyilthurkú vezérlés (Open loop) * U/f karakterisztika * Kimeneti hullámforma: szinuszosan változó kitöltési tényezőjü PWM * PWM frekvencia: 4,88 kHz * PWM felbontás: 128 * Gyorsulás szabályozása indításkor és leállításkor (1..15 masodperc) * Túláram védelem * Hőmegfutás védelem * Irányváltoztatás bemenet * Engedélyezés bemenet * Bekapcsolást jelző LED * Hibát jelző LED Üdv!
Köszi calibra ez valóban profi szerkezet, ilyenre gondoltam én is csak ez biztosan drága is. Nekem nincs semmi cuccom, hogy megcsináljam, érdekelne, hogy mennyiért csinálná meg valaki szakember.
Szia!
Az attól függ hogy mi a drága Egyébként ha jól emlékszem 8k körül volt a kész nyák,és a felprogramozott Pic,de ajánlom hogy olvasd végig azt az oldalt,és utána keresd meg e-mail-ben az illetőt.Egyébként nincs semmi extra vagy drága alkatrész ebben az áramkörben,szinte bármelyik boltban megkapod őket. Üdv! Szerk:Azt el felejtettem mondani,hogy ott azon az oldalon nézd meg az fw 1500-hoz opcionálisan illeszthető kijelzőt,ami mutatja a fordulatszámot, és a frekvenciát!
Sziasztok
Lenne egy pizzakemence, mely 400V-os táplálást igényel, viszont csak 230V-os feszültség van a helyszínen. Mivel lehetne legegyszerűbben megoldani a működést?
Ezek szerint csak 1 fázis van a helyszínen. Mekkora annak az 1 fázisnak a terhelhetősége, és mekkora teljesítményre van szüksége a kemencének? Ha elbírja akkor a legegyszerűbb megoldás egy trafó, de én belenéznék a kemencébe is és megnézném a fűtőszálát is, hátha beköthető valahogy kisebb feszültségre is.
Végezetül megnézném hogy mit csinál 230V-ról, mert szerintem ugyanúgy működne, csak legfeljebb lassabban fűt fel, vagy nem fog tudni egy adott hőfoknál többet.
Nézd meg jól azt a kemencét. Nagy valószínűséggel 3 fázisú táplálást igényel, 400 V -ra nem szoktak asszimetrikus terhelést kötni, max vezérlést.
Ha át is lehet kötni 220 V -ra, az egy fázison akkora terhelést jelent, amit az biztos nem bír el. Azért készítették 3 fázisúra. Be kell vezettetni a három fázisú hálózatot.
Ponthegesztő. 2 fázis, primer 200 A. Szekunder ~25000-30000 A
Kivételek mindíg vannak. Bár elég értelmetlennek tűnik egy ilyen felhasználás. Ahol két fázis van, ott van három fázis is. Akkor meg minek borogatni a hálózati egyensúlyt. Gondolom ez a ponthegesztő nem egy konyhaasztal sarkán volt használatban.
Bár láttam olyat, hogy az "éjszakait" másik fázisról hozták be a házba.
Egy kemencében biztosan elosztva kötik be a fűtőszálakat.
Trafós ponthegesztőben hova is köthetném be a harmadik fázist? Legfeljebb a kezelő feneke alá. ~1,5 m karkinyúlás, 8 cm vastag karok (tömör réz), 2 db szembekapcsolt 350 A vízhűtésű tirisztor,...
köszönöm a válaszokat, neki fogok esni és megnézem mit tudok vele kezdeni
Bár lehet egyszerűbb ha az e-on felől ideiglenes bekötést kérek.
Sziasztok! A hálózatom 1 fázis 32 amper, a marógépem 3 fázis 3,2 kW. Ismertek-e bármilyen megoldást vagy eszközt arra, hogy ezt a gépet erről a hálózatról meghajtsam? A háromfázis beköttetése nem opció! Köszi!
Frekvenciaváltónak hívják az eszközt. 1 x 230 V-ból csinál neked 3 x 230 V-ot, ennek megfelelően a motort majd át kell kötni deltába.
Köszi! Néztem frekvenciaváltókat,de olyan típust nem talaltam, ami 3,2 kW-ot tudna, csak 1,5-2 kW-ig. Esetleg tudnátok mondani konkrét típust, vagy belinkelni ide. Sőt, ha valaki itt tud ilyet gyártani arra is vevő lennék!
Pl.: Bővebben: Link, vagy Bővebben: Link, vagy Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Sziasztok! Ahogy azt tanácsoltátok, vettem egy Rievtech frekiváltót,hogy az egyfázis 32A hálozatomról tudjam üzemeltetni a 3 fázisú marógépem és esztergám. A maró motorját át is kötöttem deltába, de az eszterga motorján nem találtam azokat a lemezeket,amik a csillagkötésre utalnak,illetve az adattáblán is csak az szerepel,h 380V nem az, h 220/380. Szerintetek valahogy összelehet hozni a frekiváltóval vagy motorcsere?
Ez egy két sebességes motor lesz, a csillagpontok belül vannak összekötve, így nem fog menni a delta.
Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |