Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Heló társak.
DisplayPort to VGA kábelt keresek mindegy milyen hosszút. Ha valakinek lenne elfekvőben, elfogadnám.
Létezik ilyesmi egyáltalán?
Az egyik dugó D-SUB, azaz analóg, a másik pedig HDMI, azaz digitális jelekre jó. Szerintem azért kellene közé valami "átalakító elektronika" - félúton, mert így azért túlzottan egyszerű lenne ....
Szia ezt találtam. Igaz kell egy VGA kábel is hozzá. És nem ingyen...
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2020
Igen, létezik ez a fajta kábel is, a fejben van D/A átalakító. A tápfeszültséget a DisplayPort csatlakozó 20-as érintkezőjén kapja meg.
Itt van egy beszererzési forrás. A tapasztalatom az ezekkel az átalakításokkal, hogy nem minden gép esetében működnek, még az se mindegy, hogy milyen hosszú a kábel. A VGA volt a legjobb, az akár 40-50 méter is lehetett. Persze nem 4k ment rajta.
Sziasztok!
Ha lenne valakinek a mellékelt képen lévő órája egy fiók mélyén amitől megválna, elfogadnám. Hibás, törött is érdekel.
Szia, nekem pont van egy ilyenem. 20 éve még működött.
Ha van valaki, aki esetleg éppen felszámolja a felhalmozott bontani való laptopjat, kérem írjon már, van 2-3 retro toshiba laptopom, amikhez kellene ez-az. Postaköltségen túl megdobom az árát pár sörrel...
A Toshiba laptopra én is felkaptam a fejem.
Régóta keresek egy 11,3"-os 1024x768 felbontású 4x3 képarányú LCD kijelzőt egy Toshiba Portege 3490CT laptopba. Hasonló feltételekkel elfogadnám mint az előző hozzászóló. Postaköltség + néhány sör.
Sziasztok!
Ha valakinek lenne esetleg 4 soros karakteres kék fehér lcd kijelzője azt elfogadnám. Egy ideje nem foglalkozom ilyesmivel mert abba hagytam és elajándékoztam a cuccaimat, de van aminek nem tudok ellenálni. Köszönöm!
Igaz nem elektronika, de nagy segítség lenne.
Feleségem általánosban tanítónő. Másodikosokat tanít. Környezetismeretből az égtájakat, a tájékozódást tanulják. Szüksége lenne egy bármilyen egyszerű, de használható iránytűre. (gyerekeknek bemutatni) Ha valakinek lenne, amire már nincs szüksége, elfogadnám. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2020
Okostelefonokban van alkalmazás az iránytűre.
Én az alább 5 db kis iránytűt tudom felajánlani a nebulóknak. 2cm átmérőjű, és a tárcsa forog benne, nem egy tű.
Postán elküldenéd? Természetesen állom a költséget.
Az csak egy alkalmazás. Itt a kézzel fogható iránytű és használata a lényeg.
Acél varrótű + mágnes + cérna. Néhányszor végighúzni a mágnes egyik pólusát a tűn. Cérnát kötni a közepére, kiegyensúlyozni. A nebulók is elkészíthetik.
Ha az lenne a lényeg, hogy rombusz alakú izé mutatja az irányt, egyik felén fekete heggyel, akkor oktatási célból előkeresem és postázom.
Amikor gyerek voltam, ugyan így készítettünk iránytűt, ahogy Zsolt is írta, csak kötőtűből. De borotvapengéből is lehet készíteni, egy pohárba töltött víz segítségével. Csak meg kell hosszába mágnesezni a pengét és óvatosan a víz tetejére tenni. A felületi feszültség miatt nem merül el. A mánges segítségével a déli pólusa is meghatározható, ami északra fog mutatni.
Igazatok van!
De. A mai 7 évesek nem olyanok, mint mi voltunk 7 évesen. Van amelyik még a fenekét sem tudja kitörölni.
Ezt nagyon megköszönném!
Persze csak kölcsön. Elvileg a feleségem most tanítja utoljára az iránytű működését, használatát.
Ez viszont már nem a hét évesek hibája, hanem a szülőké. Az én öt évesem nemhogy a fenekét törli ki, de fejben összead húszig, és az foglalkoztatja hogy miért nem esünk le a gömbölyű földről
Tanult és tisztelt kolléganőm panaszkodott, hogy nem tudja eldönteni, hogy a fia iskola érett-e.
Mint kiderült, szorozni már tud, de megrugdosta az ovónénit.
Ne offoljatok kollégák, mert mostanában nagyon sok munkát kapnak a modik!
Ha valakinek van felelseges vagy bontásból maradt alaplapi emelő csavarja (alaplap rögzítéséhez használt a gépházban), azt szívesen venném.
Kedves villanyász szakik!
Valaki tudna nekem adni egy 1-2 arasznyi ∅ 60 mm-es (lapítva ~90 mm) fekete zsugorcsövet? Pestiek előnyben. Köszönöm: Kálmán
Sziasztok. Keresek ZÖLD monokróm monitort, vagy nagyon régi terminál gépet. (lehet egyszerre a kettő is akár) érte tudok menni kb egy 150km~ es körben (északkelet Magyarország, Budapest környéke...stb).
Esetleg cserét is fel tudok ajánlani azzal akinek volna hasonló. Terminálból lehetőleg jó régi 8 bites, mivel hasonló vason lógna.
Decemberig ráér főnök akkor járok arra viszek neked 1 métert.
Köszi! Az már csak 10 nap. Ha addig nem kapok, akkor kérem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |