Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Készülékek kapcsolási rajzai
Témaindító: csikosgabi, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
MEGA SOUND SX-2301es Rádiós magnó (egykazettás). Kapcsolási rajzát keresem. A rádió szól, a magnós része nem működik. Leszakadt két vezeték, amit nem tudom hogy hova kell vissza forrasztani. Nagyon meg köszönném ha valaki a rajzot feltenné.
Sziasztok !
MR225 harman/jbl aktiv szub kapcsolási rajzát keresem.Két pár 2sk176 és 2sj56 van a végfokban,meg 7 db 2n5401,6 db 2n5550,2 db bf871 és 2 db bf872. Ket csatornás egy mély és egy magas.Ezekkel a fetekkel is érdekelne kipróbált kapcsolás. Üdv. Baricz János
Sziasztok,
AEG Lavamat mosó-szárító géphez, 16950A3 Model -hez lenne nagy szükségem kapcsolási rajzra. Prod No. 914605512 00 Ser No. 140 00060 Készülék nyomógomb panelján ( Elektrolux 132541770 Boot ver. B040009 B 40/2011) egy D7 jelű dióda elfüstölt, lyuk lett rajta (képet mellékelem). Azt szeretném tudni mi a típusa a diódának, mivel tudom helyettesíteni? Sok-sok csokit ajánlok annak aki segíteni tud. Előre is köszönöm. (AEG importőr és szakszervizek nem küldenek kapcsolási rajzot, leveleztem velük. teljes panel 50eft+
Azt keresd meg hogy mitől dobta le a kalapját, mert ugyan nem értek hozzá, de lehet hogy az utódja is megemeli.
50 ezer?
Miközben már potom 80-100 ezerért új gépet lehetne venni! Persze voltam én hasonló cipőben egy LG monitorral. Eltörött az LCD kijelzője, így aztán egyből elmentem a Váci útra - a márkaszervizükbe. Ott közölték velem, a kijelzőt alkatrész-ként nem árusítják, ámde 51 ezer forintért szívesen kicserélik! Hmm. Miközben azt a típusú monitort már 48 ezerért vadi újként meg lehet az Euronics-ben venni! HAHA!
Nem kellene helyette inkább egy működő 300W-os tápegység? Esetleg egy 400W-os?
Ezeket mostanság javítgatni? Áááá!
Erre hogy bukkantál? 2 évre nem szoktam visszaolvasni.
Nagy kaland!
Én sohasem nézem meg (de nem is néztem) a beírás dátumát ...
Sziasztok !
Szeretnék segítséget kérni. Keresem az alábbi feszültség stabilizátor kapcsolási rajzát: VFHS -1/220/ 1,2kVA, csatolok képet az stabilizátoról. Segítséget előre is köszönöm !
Sziasztok!
Szeretném meg kérdezni valakinek nincsen e a birtokába EMG 1551 szkóp kapcsolási rajza de adatokkal (feszültségek,esetleg mérés pontok adatokkal) Rajzom van netről szedtem de azon sok minden nincsen! Köszönöm Ui:Fekete színű a 1551
Kérem ha valakinek van philips revue 61B3A03A rádió kapcsolási rajza tegye fel hogy kinyomtathassam.Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2020
Sziasztok!
Az eddig keresett kapcsolási rajzok között nem találtam SANYO 8U-831 típusú rádió készülékről. Sajnos a Google sem segített, csak egy fényképpel magáról a készülékről. Ha valakinek meg lenne, előre is megköszönöm. Üdv. Kristály Tibor
Üdv mindenkinek!
Van egy ősrégi Fujitsu-Siemens 17”-os LCD-s monitorom. Bekapcsolás után a képernyő bevillan, aztán se kép, se hang. Akármilyen régi is, sajnálnám kidobni. Ha ki tudnátok segíteni egy ek. és egy beültetési rajzzal, talán ki tudnám deríteni, hogy hol lehet a probléma. Ilyen feliratok vannak rajta: P 17-2, / s.n.: YEHH161987. Előre is kösz a segítséget, és az esetleges tanácsokat, javaslatokat.
Üdv!
Szeretném ha nem az általam készített képel illusztrálná kérését. Köszönettel. Varga József
Komoly hátrány éri, de inkább erkölcsi. Én sok sok mindenre tudok következtetni egy ilyen kép publikálásából, és a reakcióból.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
Üdv József!
Bocsánat a kép miatt! Kérhettem volna hozzájárulását ,de nem tettem,sajnálom! Intézkedtem, a kép törlését kértem a moderátortól! Tisztelettel Zoli
Kedves József!
Nincs mit ,de sajnálom azért ,mert nem mindenki rendelkezik eme csodás ritkaságokkal mi Önnek van! Tisztelettel Zoli
Szia!
Ha szétszeded, lehet, hogy a tápegységben találsz púpos elektrolit kondenzátorokat. ha igen, akkor nagy valószínűséggel azok cseréje megoldja a gondot. Elég nagy az esélye annak, hogy ez okozza a problémát. Személyes tapasztalatból mondom.
Sziasztok. Valakinek nincsen rajza az Emos Digital Swithing Socket -hez?
Ez egy programozható időkapcsoló. És a diódák meghaltak benne,azokat szeretném azonosítani.
Tegyél fel róla fényképet, akkor rajz sem biztos hogy kell.
Valamint, lehet hogy nem véletlenül pusztutak el a diódák...
Parancsolj,remélem ez segítség lesz.
Szia. Köszönöm,esetleg a zéner diódát is be tudnád lőni? Mert azok is áteresztenek.
Szia! Annak nem látszik a teljes felirata, de ha leolvasod, megmondjuk milyen volt.
Idézet: „És a diódák meghaltak benne” Idézet: „esetleg a zéner diódát is be tudnád lőni? Mert azok is áteresztenek.” Igy nehezen fogunk sokkal előbbre jutni, mert nekem mint mérnök, nehezen értelmezhető fogalom az "átvezet és meghalt"... Ránézésre egyébként semmi baja.
Szia. Jogos s elnézést a pontatlan fogalmazásért.
Multiméterrel dióda vizsgálaton,mint a két irányban mérhető,de már nem tudom mi volt az érték,de gondolom az mindegy is,hisz csak egy irányban lenne szabad mért adatnak lennie. Bár nem értek igazán hozzá,csak az utána olvasásból gondolom.
A diódák egyik lábát forraszd ki és úgy mérd. Ilyenkor ha polaritás helyesen teszed rá a műszert, akkor egyik irányban a nyitó feszültséget mutatja,a másikban szakadást. Persze a műszer dióda állásában.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |