Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ne érezd magad csehül!
Inkább hallgasd meg ezt a cseh remeket! Bővebben: Link Tavaly és tavalyelőtt is Prágában ezt játszotta a közönségnek a Metallica. Nagyon népszerű még mindig náluk. Bővebben: Link
A morbid humor olyan, mint a láb.
Van, akinek nincs.
Ha már cseh: Radim Hladik és a Blue Effect!
Ez nem az oktatás bűne. A családi nevelésé.
Idézet: „A családi nevelésé.” Inkább a hiánya!
Szóval azt mondod, hogy ez felüdít?
Meg, nem is akarok az értők közé tartozni. Bocsi a maradiságomért!
Szerintem ez az út vezetett ide. Az egyik eltervezte, a másik kényelemből elnézte, és esetleg még tapsolt is hozzá, amikor összejöttek valami rendezvényen. Pedig az oktatás is az adóforintokból "dőzsöl".
Köszönöm a tippet!
Ezen az 1971-es felvételen is átjön, hogy egy zseni: Bővebben: Link
A morbid viccek nem felüdítésre valók; amolyan "sírva vigadós" inkább.
Dőzsöl? Jártál mostanában iskolában?
Nyugdíj előtt az utolsó 20 évet iskolában dolgoztam. Tudnék mesélni. De minek?
Hát igen. Tudok olyan iskolát, ahol a tanár a saját pénzén vett krétát hogy tudjon a táblára írni. Nem mindenhol telik projektorra.
Nesze neked digitális oktatás: van pénz krétára : nincs rá pénz.
De legalább az oktatás színvonala az jó. Frissen végzett gázkészülék szerelő, nézzem már meg neki a konvektort mert folyton elalszik az őrláng. A szakmai oktatójának a szlogenje az volt, hogy: úgyis a gyakorlatban tanuljátok majd meg a szakmát...
Ilyen is van. Meg olyan is, hogy 12 autószerelő tanuló a műhelyben. Kettő szereli az autót, a többi agonizál, alszik , telefonál. A baj nem ez, hanem az, hogy kapnak bizonyítványt.
Nálunk a hegesztős brigád volt face függő.
Szakmunkás képzőben nincs fizika, matek is kevesebb, mint valaha a fénykoromban. Közeli ismerősöm tanítaná ott. Le van redukálva heti talán egy órára. Hogy fog a gyerek műszaki szakmát tanulni, ha fizikát se nagyon??
Ami a kreszt illeti: főnökömnek szokása mondani vezetés közben az előtte haladó jármű vezetőjének, hogy húzzál már ****.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2020
Moderátor által szerkesztve
Idézet: „De legalább az oktatás színvonala az jó.” Sajnos ez is igaz. Azonban a tanulók hozzáállása is nagyon fontos. Ha nem érdekli a szakma, soha nem fogja megtanulni. Idézet: „Hogy fog a gyerek műszaki szakmát tanulni, ha fizikát se nagyon??” A válasz egyszerű, sehogy. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2020
Hát tudod??? A szalagtűzőket mikor hangosítom, ma már sírhatnékom van. És amikor én ugyan abba az iskolába jártam, még a megye második legkeményebb iskolája volt!!! A villanyszerelőkből is és műszerészekből is minden évben volt aki felszabadúlt a Szakma Kiváló Tanulója versenyen. Mi SZKT versenynek neveztük akkoriban. Alig mertünk felvételizni ebbe az iskolába, mert hírhedten nagyon kemény volt! Én még töriből és magyarból is szakmunkásvizsgáztam, nemcsak érettségiztem.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2020
Nem szakmunkásképzőben dolgoztam. "Szakgimnáziumban", azóta TECHNIKUM.
Ne is mond! Rendszergazdaként én voltam a Kréta helyi tudója.
Ez is azzá alakult már. Mi nyolcan voltunk!! Ketten felszabadultak SZKT-n. Mára csak én maradtam egyedül elektroműszerész, senki más nem. Ilyen a sors.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2020
Én nagyon jó iskolában tanultam. Szentesen az IPSZAK-ban.
Az első évben még technikum volt. A másodikat szakközépként vittük. Nem is lett volna gond, ha az elektrotechnikus szakma helyet nem a villamosenergia ipari szerelőséget kellett volna tanulni. Kiváló tanárok voltak, akik miatt nem morzsolódott le a fél osztály. Talán 3 gyerek ment el. A többiek mind jó eredménnyel elvégezték a tanulmányokat. Sok évvel később volt találkozón derült ki, hogy a 42 tanulóból 1! EGY! maradt a szakmában. A sors iróniája. Idén, 50 év után ismét technikum lett a suli. Az elvtársak ezt nagyon el(q)cseszték! Kicsesztek velünk. Sosem felejtem el nekik.
Mikulásra nektek, tőlem:
Elektor USA - 2020 Full Year Collection
Őszintén, én emelem a kalapom azok előtt, akik különböző szakmai versenyeken kirívó helyezést érnek el. Ők tesznek is valamit, nem csak kettessel rugdossák át, a papírért.
Az elvtársak nagyon elq...!, mert az estit is visszaminősítették menet közben szakközéppé, holott minimum 4 év gyakorlattal és szakmunkás bizonyítvánnyal, sőt érettségivel is voltak tanulók. (volt aki 20 éves gyakorlattal!) Ezért külön, -jó pénzért-, még egy évet kellet járni technikus minősítőre!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |