Fórum témák
» Több friss téma |
Az első az elem ellenőrzése(terhelve), nekem már csalt a multim, amikor elkezdett merülni az elem.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2020
Igen, ez már ismert a másik Maxwell-ből, ott már egy ideje kint van az elem jel mire el kezd csalni. Itt nem volt kint elem jel, és tettem bele újat, és a helyzet ugyan az. Van benne 4 poti, de egyiknek az állítása sem hozott változást.
Vizsgáld végig a 2 mérővezetéket törésre. Engem majd az őrületbe kergetett valami hasonló ... A szuperhajlékony vezeték eltört a műszernél lévő dugó törésgátlója után közvetlenül. Így hol mért, hol nem, hol pontos volt, hol marhaságot mutatott. Volt, hogy mért egyent, de váltót már nem - attól függően, hogy a szilikonon belül mennyire ért össze a mozgatástól a réz ér. Szétszedtem, elemet cseréltem, nézegettem, vakaróztam, káromkodtam ... Ez volt az utolsó amire gondoltam volna.
Nem biztos, hogy nálad is ez a hiba, de egy másik vezetékkel próbálj rá ...
Mivel kettő multi van így ezt is hamar kizártam. Sajnos nincs ötletem mi is lett vele. Főleg, hogy ezt keveset használtam.
Ohm mérés? Ilyen esetekben megnézem melyik méréshatárban teljesen rossz, nagy valószínűséggel az a fő hibához vezet. Amúgy nagyjából biztosíték, elem, váltókapcsoló kontakthiba, esetleg van benne valami védőáramkör, ami átvezet, és ki is fújt a javítható hibák sora. Ha szétszeded, szemrevételezéssel nagy valószínűséggel eldönthető, mi baja.
Sziasztok!
Egy Trakon A880l mini csodának, az R34 pozíció számú ellenállás értéket keresem. Valakinek volna ilyen és szét pattintaná egy érték leolvasásig, azt meg köszönném.
Sziasztok!
Egy parkside pdm 300 c2 multiméter akadt a kezembe, teljesen kezdőként kezdtem el vele ismerkedni, méregetni, illetve az elektronikával is. Kis méretű mA, µA áramot szerettem volna mérni, de azt tapasztalom, hogy nem történik semmi. Csak 0 -kat ír. 100% -ban nem zárható ki, hogy valamit rosszul csinálok, de szerintem a multiméterrel lehet valami. Elképzelhető, hogy hibás, vagy a biztosíték ment ki túl nagy áram, nem megfelelő tartományú mérés miatt? Ha ez történt nem kéne valami hibaüzenetet dobnia? Szétcsavaroztam, hogy hátha szemmel látható, hogy elégett a bizti, de kerámia, így nem látszik. Másik multim nincs, hogy kimérhessem. A többi funkciója működik, ellenállás, feszültség, szakadás. Diódát nem próbáltam. Tehát a kérdés, hogy a tapasztalható jelenség magyarázható a biztosítékkal, vagy más lehet a gond? Előre is köszi!
Elképzelhető, hogy tönkrement benne a biztosíték.
Vedd ki,és mérd meg szakadásvizsgáló állásban a multiddal. Ahhoz nem kell másik.
200 mA méréshatárig szokott lenni benne egy bizti. Inkább az égjen le, mint a sönt. Ki kell cserélni.
Ezt a fotót találtam a neten a belvilágáról.(Remélem ez az.)
Ha már szétszedted, mérd meg mindkét biztosítékot. A kisáramú mérést a bal oldali, 250mA-es bizti viszi.
Ebben kettő van, esetleg meg is lehet próbára cserélni a kettőt.
De meglehetősen biztosnak tűnik, hogy a 250 mA biztositék égett ki. Az jó kérdés, hogy hol kap "belevalót", ámbár ha nem "patkolja meg", akkor közönséges darab sem szentségtörés. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2020
Ide elég merész dolog "patkoltat" tenni ...
Igaz, máshová sem javallot csak ha nagyon "égető" a szükségszerűség.
Mondom "próbára", meg az előző sem "viccből ciccent el", szerintem...
Standard 5x20-as biztik vannak benne, mint a low-cost műszerekben általában.Minden sarkon kapni ilyet.
A betett képen a szine más, de sajátomba nyugodtan betenném.
Sziasztok! Wow, nem is számítottam ilyen sok válaszra.
Ahogy tanácsoltátok, a saját szakadásmérőjével megnéztem, rossz a bizti, a másik jó. Köszi mindenkinek a választ, beszerzek egy helyettesítőt.
Hello! Ne csak örömködj! Azt is áruld el, hogy miben, hogy mértél áramot. Mert valamiért kiment és azt hasznosabb tudni hogyan kell mérni, mint biztit cserélni..
Igazából nem tudom, hogy mi volt az a pillanat amikor elszállt, erős áramra egyáltalán nem használtam, de valamikor túlléphettem a mérési határt. Mostanában sokat olvasgatok a témában igyekszem nem elkövetni ezt újra.
Ha "fogyasztó" nélkül mértél áramot, akkor vegyél egy nagy zacskó biztit, mert szükséged lesz rá ...
Mindenképpen "F"-jelű biztosítékot tegyél bele a rossz helyett. (F=Fast, azaz gyors kioldású)
Üdv!
Sziasztok! Adott egy Maxwell MX-25 201 típusú multim ami 20mA-es áram mérésnél igen nagy hibával mér. Konkrétan számítás szerint kb. 12 uA folyik és a multi 14mA-t mutat. Szerintetek mit lehet ezzel kezdeni?
Egy másik multival először is ellenőrizni kellene. Olletve mégegyszer megnézni azt a számítást és mérési összeállítást, gyanús, hogy nagyjából ezerszeres a különbség.
Meg persze a trivialitások, hogy jó-e az elem, más méréshatárokban és üzemmódokban mi a helyzet.
Valamely méréshatár ellenállása megszakadt. Másik multival megméred a műszered bemenő ellenállását árammérés állásban. Szerintem itt a szokásos kis ohmok helyett sokkal nagyobbakat fogsz mérni. Az is árulkodó lehet, ha a műszert beiktatva a mérendő kör árama jelentősen csökken.
Esetlegesen a tárcsa is lehet kontakthibás.
Köszönöm szépen! Ez volt a hiba! Az egyik ellenállás meg volt égve. Kivettem, nagyságrendekkel nagyobb ellenállást mutatott mint kellett volna. Szerencsére a panelon nem csak a pozíció számok vannak feltüntetve, hanem az értékek is. Igaz csak két darabból tudtam előállítani a szükséges értéket, de most jól mér.
Sziasztok!
Vettem pár hónapja a képen látható csoda multimétert eleinte nagyon szuperül is működött de egyik napról a másikra teljesen meg bolondult. Mindent mér ami nem létezik mindenhogy csipog ahogy nem kéne. Mi lehet a probléma? Elvileg semmi olyat nem mértem vele ami kilőhette volna az agyát.
Ennek hol a teleptartója? Nem-e kontakthibázik benne valami? Jártam már ógy 9 Voltossal, hogy üresen 9,6 Volt volt rajta, de nem bírt 1 mA áramot sem leadni. Gyerek iskolatechnikus, hozott 3 olyan műszert hozzám, semmi bajuk nem volt, csak olyanok voltak a telepek bennük. (Biztos 100 évesek, de frissen bontva jóknak hitték őket).
Rugós érintkezős, 2db AA elemmel műküdik próbáltam külső tápról is ugyan ez a hejzet vele.
Esetleg ha valakinek lenne ilyen műszere és lefényképezni a tekerő belső érintkezők elhejezkedését hálás lennék!
Ha a funkciókapcsolód szétesett, azt "EMBERPRÓBÁLÓ" munka lesz összerakni. Annak nem szabad összerakott állapotban szétesni. Ha igen, akkor az máskor is elő fog fordulni -> kuka ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |