Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem, de gondolom abba valami low esr van.
Akkor lehet virtuálisat csinálni, vagy a fázispárokat külön-külön értelmezni, az aktív teljesítmány úgy is ugyanannyi lesz.
Ez a "fázispárok külön-külön" értelmezése izgalmas, de kicsit még homályos. Főképp, hogy a fázispárok árama nem feltétlenül azonos, és egy része a harmadik fázisvezetéken is keresztülfolyik.
Szép jó estét!
Van egy digitális termosztátom padlófűtéshez , hogy tudnék rajta kettő ntc szenzort mérni leg egyszerűbben? A gyári szenzor a a padló hőmérsékletét méri én egy másikkal a vegyes tűzelésű kazán hőmérsékletét szetetném nézni? Ezt hogy lehetne megoldani leg egyszerűbben? Köszönöm Kellemes ünnepeket
A legegyszerűbben úgy, hogy készítesz hozzá egy átkapcsolót. Viszont, ha ez a temrosztát részt vesz vezérlésben, akkor nagyon nem ajánlott a dolog. Utóbbi esetben vegyél egy egyszerű hőmérőt, ami kibírja a lehetséges maximális hőmérsékletet is.
Úgy vesz részt a vezérlésben hogy beállítod az értéket azt vagy a szoba hőmérsékletét mutatja vagy a padlóét.
Én csak annyit szeretnék hogy átkapcsolom és meg nézem a kazán hőmérsékletét Két relére gondoltam
De azt írtad, termosztát. Ha átkapcsolnál a padló (momdjuk) 30fokjáról a kazán 80fokjára, hát a termosztát(nak nevezett szerkezetnek) az a dolga, hogy elvegye a fűtést, hiszen meghaladja a beállított hőt.
Ha ez a termosztát csak a szobahőmérséklethez viszonyítva kapcsolgat, de a padló hőmérsékletét mérő rész nem kapcsol, ott csak sima hőmérő, akkor lehetne ide-oda kapcsolni a kazán és a padló kijelzése (kijeleztetése) közt. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2020
Igen igen pontósítok
Digitális termosztát csak az elektromos fűtést szabájozza kapcsolgatja ha kell mutatja a szoba hőmérsékletét is meg a padlóét ha nem megy a padló fűtés akkor nézegethetem a kazán hőmérsékletét akár
Üdv!
Adott egy készülék, képen látható processzorral, van ebből 20mHz-es verzió, lehetséges vajon csak hogy nagyobbat rakok bele és megy?
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni. A fürdőszobai elszívónal lévő nulla eltűnt állítólag. Nem mertem hozzá nyúlni így jött a szaki, meg oldotta jó pénzért. Egész egy hétig működött. Gondoltam akkor majd most én) úgye a világításra van kötve. Fel kapcsolt állapotban semmi. Le kapcsolt állapotban valami van. Izzót kötöttem rá. Gyengén pislákol. Akkor a nulla okozza a problémát? Illetve hol tűnhet el? Az elosztó doboz után egyből a kapcsoló táblába következik. Fürdőnek külön van egy 16A kis megszakító. Előre is köszönöm és boldog karácsonyt mindenkinek!!!
Igen kicsi a valószínűsége, minden a 20 MHz-es órajel alaphoz van igazítva.
Próbalámpával, pl másik konnektorhoz képest lehetne kideríteni a nulla, vagy a fázis bizonytalan, de ha nem értesz hozzá, inkább hívd vissza a szakembert garanciába...
Nem figyeltél mit "javított" meg? Lehet hibás kötés, vagy meglazult csavar, kapcsoló hiba stb --------- Boldog Ünnepeket
Az is lehet, hogy normális a dolog, ha a lámpán keresztül méreget, akkor csak pislákolni fog a tesztlámpa. Semmi korrekt mérés nem történt eddig.
Próba lámpával megnéztem pár konnektort ami szerintem ide tartozik, de nem találtam hibát. Multiméterrel is meg néztem az elszívónal lévő kábeleket de se V se A nem mutatott( ami valószínűtlen ha van fázis). Még arra gondoltam mivel álmennyezet van, hogy a lámpátol húzok oda egy nullát azzal mit mutat. A képen a fürdő falán lévő elosztó doboz. A 3db kábel amit kihuztam belülről (így volt bele gyömöszölve) nem hiszem hogy normális.
Idézet: Szerncsére nem csak egy dolgot rontottál el, különben a baleseti osztályon is végződhetett volna a mérés. Inkább hagyd a fenébe és fogadd meg pipi ajánlását, hívd vissza a szerelőt. „se V se A nem mutatott”
Az elszívó fajtája és bekötése az érdekes. Úgy veszem ki, hogy a lámpakapcsolóról üzemel. De az elszívók egy része kap egy külön vezetéken IS állandó fázist, hogy a lámpa lekapcsolása után egy előre beállított ideig még működjön. Ebből is vannak fix időkapcsolósok és dinamikusak, azaz lekapcsoláskor a megelőző világítás időtartama befolyásolja az "utófúvást".
Egy ilyen ventilátor folyamatosan kap egy fázist is, ezért hívom ezt a fajtát négyvezetékesnek. Előfordulhat, hogy az állandó fázis átmegy a vezérlő fázisvezetékre (aminek nem szabadna!), vagy a nullavezető megszakadása miatt a lámpa nullája is feszültség alá kerül. Megnézném a lámpa kapcsolót is, hátha a nullát szakítja, nem a fázist. Az is lehet, hogy az elszívóhoz négy helyett három vezeték megy, ekkor a földet feláldozzák a vezérlőfázis oltárán. Én is építettem ilyen elszívó vezérlést, több fajtát is. A négyvezetékesnél a vezérlőfázis optocsatolón keresztül kapcsolódott, azaz galvanikusan le volt választva, nem rúgott vissza az állandó fázis. A háromvezetékesnél fényérzékelő szenzorral oldottam meg a vezérlését, így nem kellett negyedik vezeték. Persze ez elhelyezéstől is függ.
Sziasztok! Nem találtam megfelelő topikot ezért itt kérdezném. Vettünk egy robotporszívót.A kérdés csak annyi lenne hogy miután visszamegy a helyére és feltöltődik, érdemes áramtalanítani?,jó az neki ha folyamatos töltés alatt van? (jó sejtem ugyan úgy működik mint a teló hogy nincs túltöltés,de inkább arra akarnék utalni hogy jó neki ha mindig áram alatt van a dokkoló és tölti?
Válaszokat köszönöm!
Nem lesz baja attól, hogy a dokkolón lóg folyamatosan.
Sziasztok! sgitséget kérek van egy elektrolux tűzhely a foton látható. Azt szeretném kérdezni hol található benne a sútő elektronika , melyik oladalt kell lecsavarozni?
A digitális óra egyben az elektronika is, már ha azt keresed (kis panel, egy relé, némi elektronika). Változó, de vagy a főzőlapok felöl vagy a gombok felől lehet szétszedni.
A sütőajtót nyisd ki és nézd meg, hogy a gombok alatti vízszintes részen vannak-e csavarok. A gombok, ha le kell szedni, előre jönnek le, határozott húzásra.
Köszönöma választ. az a helyzet a sütő nem müködik a többi jó azért gondoltam lehet a fütő tszál vagy a ventillátor vagy valami érzékrlő miatt.
A sütőt a digitális óra engedélyezi/tiltja. Ha az nem működik (kapcsolóüzemű tápegység, szokásos kiszáradt kondenzátor), esetleg a relé vagy a csatlakozó vezetékek égtek meg, akkor a sütő, mint ahogy tapasztaltad is, nem működik.
Igény szerint (több példa volt rá) ki is köthető, csak a reléhez tartozó két vezetéket kell összekötni. A másik kettő a panelnek ad tápfeszültséget.
Kösz Igy már elég tiszta. most már azt kell megkeresni ez a neve egyébként "digitális óra?
Nem tudom, inkább sütő időzítőként keresném. Eddig három kikötésére kértek meg, mindhárom helyen azt mondták, soha nem is használták, nem kell az nekik.
Sziasztok,
van egy sim900 -as GSM modulom, amin nem tudom beállítani, hogy ne rejtett számmal hívjon. Szerintetek milyen AT parancs kell neki ehhez? (Adatlapon nem találom) GSM modul A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |