Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ugyan úgy ki-be kapcsol. Megy a háttérvilágítás, megjelenik a samsung logo majd kikapcsol és újra be.
Margóra..
Egyszer egy Samsung smart TV mainboardját kellett cserélnem. Szereztem bele, egy majdnem bele valót. Bekapcsolás után a háttérvilágítás kivillan, majd el is alszik. Kép van továbbra is. Ahogy írtam, nem sikerült 100%ban bele való alaplapot keríteni. AZ én paraszt megoldásom az volt, hogy lekötöttem a MB és a táp közti háttárvilágítás kommunikációt. (BLU_ON, PWM) Eredménye az lett, hogy amint bekapcsol a táp, máris világít a háttér, és nem lehetett szabályozni a fényerejét. A megoldás attól jobb volt, hogy szétszedjem alkatrésznek a TVt. Nade ennek az esetnek semmi köze a tiédhez, csak úgy megjegyeztem az esetem
Kipróbáltam. Nincs változás, ki-be kapcsolgat, hiába kötöm le a BLU_ON, PWM -et.
A led driver ic (sem5027a) okozhat ilyet? Azt tudom esetleg ellenőrizni?
De ugye csak a háttérvilágítás kapcsol ki-be, maga a készülék nem indul újra.
De mindig újra indul a készülék. Most történt valami mert háttérvilágítás nélkül elindítottam aztán készenléti állapotba kapcsoltam és készenléti állapotban visszatettem a háttérvilágítás csatiját. Azóta a tévét be kell kapcsolni felvillan a samsung logó aztán kikapcsol és nem kapcsol vissza be magától csak ha újra megnyomom a gombot.
Ha pedig nincs rádugva a háttérvilágítás, akkor nem indul újra, van kép, csak világítás nincs. Érdekes.
Igen. Háttérvilágítás nélkül normálisan megy, lehet lépkedni a menüben stb. Ha csak a háttérvilágítás van rátéve a tápra akkor megy a háttérvilágítás, de ha mindkettő rajta van akkor a logo után kikapcsol a tv
A háttérvilágításhoz mekkora feszültségnek kell kimenni?
Attól függ, hogy mennyi LED van sorba kapcsolva, ez a kijelző mérettől függ. 60-tól akár 180V-ig is terjedhet a tartomány.
Ez egy 32"-os tv. Ha nincs rádugva a háttérvilágítás akkor felugrik 220v-ra és csökken 199V-ig majd ismét felugrik 220V-ra és így hullámzik. Ha rá van csatlakoztatva a ledes világítás akkor ugyan ez a hullámzás van 99V és 120V közt. A c9102-nél mértem.
Nekem gyanús a led panel része, nincs még kiégve led de már nem tökéletes és nagyobb áramot venne fel mint a figyelő áramkör szeretné ezért letilt, ha levan huzva nincs mit tiltani és el tud indulni a tv. Persze lehet figyelmetlen voltam és lehuzott világítással is ujraindulgat, akkor viszont tárgytalan
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2020
Üdv.
Lehúzott háttérvilágítással nem indul újra, olyankor normálba megy a tv. Azért nem gyanakodtam rá, mert ha csak a háttérvilágítás van rátéve akkor megy minden led.
Tessék kivenni a ledpaneleket végig mérni szépen ott lesz a baj, semmiért kár volna belerontani egy működő tápba, sokszor szemmel is látható a ledek hibája, bár a cseréjük nem egyszerű főleg a beszerzésük, de nem eget rengető összeg a komplett egység kit sem külföldről. Lehetnek a panelon passzív alkatrészek is azokat is mérni kell, nem hiába zuhan akkorát a feszültség ha rádugod a világítást.
Labortápról nem lehet a ledsorokat megtáplálni a csatiján keresztül, hogy ne kelljen szétbontani az ellenőrzéshez és látnám az áramfelvételt közben?
Lehet de akkor pontosan tudni kellene mit kívánt a tervező uraság a ledektől, ugyanis akkor lehetne ugyanakkora terhelést készíteni a helyére és ha úgy működik stabilan akkor tuti a ledpanel. Gondolom a manualban írja a kívánt feszültséget a kimenetre.
Én a ledek meghajtására gondoltam labortáppal (tud 60V-ot) a tápra menő csatlakozóját lehúznám és azon keresztül meg tudom e táplálni?
Megtudod táplálni de mint írtam illene az előírt feszültség áram arány betartása, labortáp ilyenkor előnyös is mert beállított korlátnál ha a ledek többet kérnének letilt és rögtön tudni hogy jó irányba küldtelek-e el.Polaritásra kell ügyelj !
Sajnos a táp rajzán nem szerepel a feszültség érték. A csatinál lévő kiosztás jelöli a polaritást (gondolom)
Ledszalagok kivéve. 5 sor van benne 9-9db leddel. Soronként (9db led) 27V-al megtáplálva világít mindeggyik led és 0,12-0,17A az áramfelvételük.
Köszönöm mindenkinek a segítséget a rám szánt időt. Helyreállt a rendszer, működik végre. Feltételezem a led sorok csatlakozásánál lehetett kontakthiba, mert a sorok kivétle tesztelése után (nem javítottam rajtuk semmit) visszatettem őket és miután összeraktam a tv-t bekapcsolt és működik megfelelően. Mégegyszer köszönet mindenkinek.
Üdv
Egy másik tv-vel kapcsolatban kérnék segítséget. Philips 55pus8700. Háttérvilágítás van a tv bekapcsol, viszont kép nincs. A t-con panelen a 12V megvan. A tv-t csatlakoztatva a hálózatra 20-30sec után gyullad ki a készenléti visszajelző (ez normális?)
Üdv mindenkinek!
Egy Samsung lcd tvm van,igaz nem mai darab már.Az történt a napokban,bekapcsoláskor csak hang van kép nincs csak egyszin sötét szürke,ami előbb fel se tünt hogy nem az alap fekete csak pár ki be kapcs után.Ezt minden előjel nélkül.A kérdésem az lenne mekkora a baj érdemes e foglalkozni javitásával?Egy képet mellékeltem a tipusrol.
Ilyen hiba akkor látható, ha a sorvégfok az eltérítőtekercs nélkül megy. Vizsgáld át a tekercsekről jövő csatlakozókat, azok forrasztásait, esetleg a kicsatoló kondi lábát, magát a kondit. Esetleg egy fotót dobhatsz ide a panel mindkét oldaláról.
Csak nem hagy nyugodni a dologLeszedtem a hátulját,a felső panelrol lehuzva a csatit nincs változás marad a szürke kép hangal.Visszadugva,most a bal oldali panelrol lehuzva a csati ekkor nincs a szürke kép csak az alap fekete marad hang igy is van.Forrasz hiba okozhat ilyen hibát?
Üdv.
Tud valaki segíteni, egy philips 55pus8700 tipusú tv-hez lenne szükségem flash memória tartalomra.
Üdvözletem.
Hozzájutottam a napokban egy panasonic TX-32LE60P tévéhez, viszont a tv hibás, lényegében miután a rajta lévő kapcsolóval bekapcsolom hallani hogy kattan egy relé, utána egy pillanatra kb 1-2 másodpercre bevillan a kép hangyafocival majd kikapcsol relé hang kíséretében, a paneleken szemmel látható hibát nem látok,égett szag nincs. Ahonnan jött a TV azt az infót kaptam működött, viszont miután átvitték egyik szobából a másikba már ezt csinálta. Mi lehet a hiba/ illetve merre keressem?
Sziasztok,
Van egy régi, 16 éves DAEWOO képcsöves TV az utóbbi pár napban azt csinálja, hogy nem ad képet. Világít a stand-by piros LED, ha bekapcsolom zöldre vált a LED, de nem történik más, nem lesz se kép se hang. Ilyenkor ki sem lehet kapcsolni a távirányítójával csak a főkapcsolóval. Több próbálkozás után sikerül bekapcsolni, utána tökéletesen működik, a következő kikapcsolásig. Milyen hibát jelezhet ez?
Szia!
Számodra is ez a válasz a releváns: Bővebben: Link
Sziasztok!
Telefunken okostévé LED háttérvilágítása elment. A táp felől kijön a 100V, a ledek nagyon halványan pislákolnak. Van valami bevált "gazdaságos" megoldás a javításra? Bontott ledcsík lenne postával 10eFt körül az e-bay-ről, de nem nagyon bízom bene. Gondoltam arra is, hogy a hibás ledet megkeresem és rövirdezárom, de ha nem áramgenerátoros a meghajtás, akkor a töbit fogom túlhajtani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |