Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   999 / 1176
(#) uniman válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 15, 2021 /

Ez a panel érzékel. Ezt bedobozolod, a többi cuccot (akku, LED...) meg vezetékkel hozzákötöd.
A napelem nem kell, ha az fényt kap, a LED nem viágít.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2021
(#) Koncsar hozzászólása Jan 15, 2021 /

Sziasztok!
Van egy SMD kondira hasonlító alkatrészem, egy ventilátor vezérlőn, egy szép nagy nyomtatott ( E ) felírat. Tudjátok, hogy ez milyen érték? 0 Ohm? Biztosíték?
Köszi a segítséget.
(#) antiktelefon válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 15, 2021 / 1

Kép nélkül biztosat nem lehet mondani, de valószínűleg biztosíték. Littelfuse katalógusban megtalálod az értékét.
(#) Koncsar válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 15, 2021 /

1. https://hu.farnell.com/littelfuse/2410sfv10-0fm-125-2/fuse-smd-2410-10a/dp/1885115

Így néz ki, de hogy mekkora az értéke, az jó kérdés. A katalógusban nem találom.
(#) Zsora válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 15, 2021 / 1

Pedig benne van az adatlapjában.
E = 2410SFV1.00FM/125 => 1 Amper
(#) Koncsar válasza Zsora hozzászólására (») Jan 15, 2021 /

Köszönöm szépen. Jó éjt!
(#) zsozso72 válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 16, 2021 /

Igaz a választ már megkaptad, a 2. oldalon ott van a többi is.

https://www.littelfuse.com/~/media/electronics/datasheets/fuses/lit...df.pdf
(#) mecsei laszlo hozzászólása Jan 16, 2021 /

Ki ismeri ezt a típusú erősítőt ,Condor a 5500 nem tudom hol gyártották,ki gyártota.
(#) antiktelefon válasza mecsei laszlo hozzászólására (») Jan 16, 2021 /

A vasra csavarozott vékony alu előlap, a csatlakozók és a hátlapi feliratok alapján ez egy keletről behozott névtelen erősítő, amit a németeknél árultak valamilyen véletlenszerűen választott jól hangzó néven. Persze ez nem azt jelenti, hogy rossz, de ne várj sokat tőle.
(#) mecsei laszlo hozzászólása Jan 17, 2021 /

köszi a választ .hozzá teszem a potmétertekerö tömör aluminium és gyári ,a német Fisher meg egy két ilyen olcso erösitökön nem nagyon volt alu tekerö.általában drágáb termékeken szokot lenni .+Marcon pufferek.
(#) antiktelefon válasza mecsei laszlo hozzászólására (») Jan 17, 2021 /

Ha a belsejéről teszel fel képet, lehet valaki megmondja az eredeti gyártót, de ha valami ismert márka készüléke lenen, akkor miért árulnák kitalált néven?
Viszont a hátán csak DIN dugók vannak, így egyértelműen erre a piacra gyártották.

belsejéröl egy pár kép .én nagyon pionnernek látom

Japánnak néz ki eléggé, volt pár zajos eq-s japán autós erősítőm, azokban is ugyanez az alkatrészkészlet volt. Picit a Pioneer SA-7900-ra hasonlít. A trafó alatt miért van kör alakú fémdarab? Az az árnyékolt trafó is elég méretes, kinézetre nem rossz, ha az eredeti, akkor az biztos, hogy nem egy gagyi darabról van szó.
Belsőre is van némi hasonlóság, de ez az átgondolatlan huzalozás és a sötét nyák a inkább ezekre a nem létező márkákra feliratozott erősítőkre utal. Ha nincs benen valami csúnya tervezési hiba, vagy földhurok, egész korrekt kis erősítő is lehet, ha a tranyók bírják.

igen eredeti a trafo.ugyan ez az erösitö futot Tokaido a8080 .sinus 2x60w 8ohm trafo215w. birják van benne végfok védelem

Egro néven is futott .ha van valakinek tunerja vagy dekje vevö vagyok rá .

Igen, ez lesz az. Az importáló cég még most is létezik: Bővebben: Link
Ahogy nézem, voltak sokkal gyengébb darabok is ilyen márka alatt, ez a jobbak közül van.

Köszönöm a válaszokat.Tényleg jó erösitö csak nem tudtam hová tenni ,hogy német gyártmány ,vagy japán. Valoszinü hogy valami japán erösitő alapján készült.lehet hogy Quelle ,Otto vagy valami más cég rendelte meg és hozzata be europába.Nem sok db van belöle.
(#) petoisu hozzászólása Jan 18, 2021 /

Sziasztok!

Technikai segítséget szeretnék kérni mert bevallom még nem láttam ilyen alkatrészt. Pontosan mi ez? Túl sok infót még neten sem találtam. Illetve igen, de kínai vagy japán nyelven. Gyanítom nem kondi, ugyanis 4 ponton van beforrasztva. Tekercs lenne csak betokozva?

A másik oldala kicsit megszenesedett. Mivel tudnám ezt helyettesíteni?

Köszönöm nektek!

Üdv.,
István
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2021
(#) antiktelefon válasza petoisu hozzászólására (») Jan 18, 2021 / 1

Szégyenlős (dupla) tekercs.
Ferrit a külseje, nem hinném, hogy el tud szenesedni, de nyúzd meg, és meglátod.
D osztályú erősítő kimenetén van?
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2021
(#) petoisu válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 18, 2021 /

Köszönöm

Igen "D" osztályú. Egy ideig rendben szólt az erősítő de most elég csendes a kicsike. Van hang de valahogy elég gyenge.
(#) antiktelefon válasza petoisu hozzászólására (») Jan 18, 2021 /

Az biztos, hogy oka van annak, ha egy csatorna tekercse ennyire melegszik, menj át a d osztályú erősítős topicba. A ferrit annyira nem szereti a hőt, meg a zománcozott huzal sem, de ha szerencséd van, megúszta a tekercs a dolgot.
(#) antiktelefon válasza petoisu hozzászólására (») Jan 18, 2021 /

Jogos, van az általános erősítős topic, meg a Kapcsolóüzemű (PWM) végfok építése. Igaz, ez nem építés, de ott bőven van tudás ilyesmihez.
(#) petoisu válasza Patópali hozzászólására (») Jan 19, 2021 /

Szia!

Köszönöm, hogy kerestél nekem. Megpróbálom elérni az eladót. Gondolom az ár egy darabra vonatkozik.

Üdv.,
István
(#) antiktelefon válasza petoisu hozzászólására (») Jan 19, 2021 /

Szerintem először a hiba okát kéne kideríteni. A tekercs simán lehet, hogy túlélte a dolgot, de mérd meg induktivitásmérővel.
(#) szalamandra válasza granpa hozzászólására (») Jan 19, 2021 /

(#) adamkruzics hozzászólása Jan 19, 2021 /

sziasztok,

milyen elem a képen sárgával jelzett négyzet, rajta "WE 7R2"?
egy DCDC step down konverter eleme.

hálás köszönet!

IMG_2531.jpg

(#) nedudgi válasza adamkruzics hozzászólására (») Jan 19, 2021 / 1

Induktivitás. A WE a gyártó logója, a 7R2 pedig 7,2 µHy induktivitást jelez.
A billentyűzeteden nincs [Shift] gomb?
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2021
(#) janigel hozzászólása Jan 20, 2021 / 2

Már kettő oldal van itt aminek semmi köze ehhez a témához. ( UNALMAS !)
Ez csak az én véleményem, lehet hogy sokaknak nem tetszik.
Bocsi mindenkitől akit ez bánt.
(#) Moderátor hozzászólása Jan 21, 2021

Nagyszerű. Sikerült egy teljes oldalt teleírni OFF-topic hozzászólásokkal. Kitakarítottam, de nem szeretném elölről kezdeni!
Következő: »»   999 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem