Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Az apróhirdetések is a he oldala...
Léc
Gyerekkoromban nem akartam elfogadni a szüleim, nagymamám által helyesnek tartott ragozásmódot. Érdekes módon soha nem jutott eszembe, hogy tanítóimtól kérdezzek. Szerintem léc - lecet hangzik jól (lecekre nem is gondoltam). Szerintük meg léc - lécet. Na de hogy hangzik, ha azt mondom, hogy légy - légyet? Pedig ők is agyoncsapták a legyet.
Ez teljesen igaz. Azonban, mondjuk egy topikot éppen olvasok és eszembe jut, hogy meg kell néznem egy adott apróhirdetést, pl.: írt-e az eladó hozzá,módosítás esetleg történt,stb..
Akkor itt hasznos, mert akkor így a topik is nyitva maradhat és az apróhirdetést is látom, illetve nem kell újra megnyitni. De ez csak az én véleményem. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2021
Azért, mert ahogy görgetsz lefelé, dinamikusan tölti be az apróhírdetéseket. Ez addig oké, amíg el nem nyomod az oldalt, utána viszont visszalépéskor újra le kellene görgetned.
Egy CTRL+W annyira komplikált megoldás? Bal kézzel sem kell sokat gyakorolni.
Én is tudom, hogy kell becsukni az oldalt. Én azt mondom, haladni kellene a korral picit, ez az új lapon megnyitás már 10 éve is kiment a divatból és bizony zavaró és felesleges tud lenni, hogy gyülnek a böngészőbe az oldallapok és nem tud az ember visszamenni (mert ugye új lap). A reszponzív dizájt már meg sem merem említeni...
Ha szükség van erre, akkor az ember a középső görgővel is meg tudja nyitni új lapon, vagy jobb klikk megnyitás új lapon. Viszont nem tudom nem új lapon megnyitni, ha az van beleprogramozva.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021
Apróhirdetés esetében megnézed, aztán lecsukod. Az eredeti ablak meg ott van, ahol tartottál. Legalábbis nálam.
Szerintem meg most még inkább lenne. Mi a jó f...nak kell egy nyelvbe egy ly meg egy j betű is, amikor mindkettő ugyanúgy van kiejtve? Vagy minek kell egy névbe cz ( pl. Ferenczi) amikor ebből csak a c van kiejtve? Meg ha azt mondom valakinek hogy jáccok, akkor miért nem azt írom le, miért azt hogy játszok? És lehetne sorolni a végtelenségig adott nyelvek hülyeségeit.
De ennél is továbbmegyek. Miért jó az az emberiségnek, hogy képtelenek egyetlen közös nyelvet beszélni, és egymást megérteni? Azért, hogy az amúgy is leterhelt tizenévesnek még a sok egyéb mellett nyelvet is kelljen tanulnia? Vagy hogy a nyelvtanárnak is legyen munkája? Az Ausztriában, netán Romániában született macska az más nyelven nyávog mint a magyar? Nem. Csak az ember ilyen idióta élőlény, hogy feleslegesen bonyolítja, nehezíti a saját életét. Amivel még nem is lenne baj, de a másokét is...
Biztos akad akinek zavaró, én viszont kifejezetten örülök neki ha új lapon nyílik meg. Olvasni is úgy egyszerűbb, hogy megnyitom az adott témát az egyik lapon, a másikat meg a másikon, és a legvégén csak az marad nyitva amiben van is érdemleges olvasnivaló, a többit meg becsukja az ember.
A kínai ABC is megtanulható. Ők sem spóroltak a jelekkel.
Igen, meg itt vannak az .."angol hülyék, hülye angolok..." Shakespeare...jóvan,vagy a szintén műveletlen francia Louise...persze. Csak meg kell nézni a modern magyart, 250 szóval mindent le tud írni...ja azt nem, de beszédben simán...Aztán az ékírás se lenne bolondság.
Na és a beígért világkormány, nemzetek feloldódása hol marad? Az emberi IQ még mindig nincs eléggé lejtmenetben??? Ezt a hüjeséget... Be kell tiltani a könyveket is, hogyne, még véletlenül "müvelt" lenne a nép. Fahrenheit 451...
Ez mobilon is zavaró egy kicsit, amikor vissza akarok lépni és bezárja az egész böngészőt, mert új lapon vagyok
Amúgy egy mobilbarát témának nagyon tudnék örülni, mert az esetek nagy részében mobilról nézem az oldalt.
Ami jól működik, azt ne piszkálgassuk. Az, hogy tízezer felhasználóból egyet zavar, még nem ok a változtatásra.
Jártam olyan oldalon ahol éppen azt nehezményezték, hogy nem új lapon nyílik meg ez-az. Olyan nincs, amelyik mindenkinek jó.
Teljesen a magánvéleményem a következő. Nem szeretnék róla vitatkozni, mert ebben a kérdésben nem lehet meggyőzni, de én sem szeretnék bárkit meggyőzni erről. Csupán leírom, hátha ezzel meg tudod érteni mások motivációját. Elfogadni nem kell, de érdemes megismerni...
Nem tudom honnan származik: Ha egy nép nem ismeri a múltját, akkor annak jövője sincs. Az írás, a nyelvtan, a nyelv is egy fontos része a múltunknak. Mert az adja a népünk identitását. Mert megmutatja, honnan jöttünk (a magyar nyelv szavainak eredetét visszakövetve sok mindent megtudhatunk arról, hogy honnan származik a nemzetünk, és milyen útvonalon érkeztünk ide, a Kárpát-medencébe). Amikor egy nép leigáz egy másikat, általában az egyik első dolga a saját nyelvének kötelezővé tétele. (Ugye, a jelenlévők közül elég sokan tanultuk még a szovjet nyelvet...) Ezt teheti erőszakkal, de megteheti jószándéknak álcázva is. Napjainkban a multikulturális környezetben egyre jobban terjed az angol szavak használata. Ez is egyféle uralkodás kialakítása... A nyelvi szabályok egyszerűsítése a gondolkodás visszaszorítása. A tömegeket irányítani szándékozó szűk csoportnak nem érdeke, hogy az emberek gondolkozzanak. (Lásd még a primitív valóságshow-kat...) Ha vannak logikátlan(nak tűnő) nyelvtani szabályok, az arra készteti a nyelv használóját, hogy kellő odafigyeléssel írjon, vagyis gondolkozzon írás közben. Ahhoz meg idő kell, amit a közösségi fórumok nem akarnak megengedni. Pörögni kell, mert különben kevesebb értelmetlen és felesleges reklámot nézünk meg. "Jáccok" - persze, így mondom ki. De annak semmi értelme, hogy "jác". "Játszok" - így írom le. Mi az a "ját"? Ja, hát a "játék" szónak a gyökere. Tehát "játszok a játékkal". A macskáknak sokkal kevesebb dolgot kell kifejezni, mint nekünk embereknek, emellett sokkal szűkebb is a lehetséges szókincsük a tőlünk eltérő hangképző rendszerük miatt. Nekik kb. csak azt kell kifejezniük, hogy "Tűnj innen!, Ez az én területem!, Én vagyok a főnök!, Te vagy a főnök, Szexelni akarok!, Nem akarok szexelni!, Éhes vagyok, Veszély!, Biztonság, Ellenség!, Barát!, Kaja". Kb. ennyiféle gesztust az ember is fel tud ismerni egy teljesen ismeretlen nemzetiségű ember esetében, akkor is, ha még soha nem látta. Ehhez nekünk sem lenne szükségünk ennyiféle nyelvre... Viszont, ha az állatoknál (különösen a macskáknál, és milyen jó, hogy éppen őket hoztad példának...) nincs szükség a saját csapaton kívül együttműködésre. Egy kandúr a rivális kandúr területét tiszteletben tartja (mert elég neki az ami van, vagy mert tudja, hogy a másik erősebb nála) vagy megszerzi azt. Nem kezd vele tárgyalásokba, hogy "Heti két egérért hozok neked hetente egy verebet." vagy "A területemen élő nőstény következő alomjából az egyik lánykölyköt átküldöm hozzád, cserébe te nem terjeszted ki a területedet az én területem rovására." Ilyeneket csak az ember csinál(t). A macskáknak nincs saját történelmük. Nincs olyan, hogy egy kandúr kijelenti, hogy ő annak a nagy cirmosnak a dédunokája, aki az egész területet birtokolta 5 éve és ezért ez mostantól jogosan az övé (el sem tudná magyarázni...). A macskáknál nincs olyan, hogy "Én perzsa vagyok, ezért nem keveredem a sziámiakkal!". Ha kiszökik egy tüzelő maine coon, bizony az első útjába kerülő közönséges kóbor kandúrnak esélye lesz továbbadni a génjeit... Nincs ilyen szinten identitástudatuk, tehát nincs is szükség elkülönülésre, vagyis külön nyelvre. Más fajokkal szemben viszont már igen! A közös nyelv... Persze! De melyik? A kínai, mert azt beszélik a legtöbben? Az angol, mert ők uralják a fél világot? (Ja, és akkor melyik angol? Az amerikai, a brit vagy az ausztrál?) Az indiai, mert az övék az egyik legrégebbi, de ma is élő nyelv? Az eszperantó? A html + php + java? (Lehet, hogy ez lesz a nyerő, ha az MI győz...) Hogyan lehetne bármelyik fentebb felsorolt nemzetet rávenni arra, hogy feladja a saját nyelvét és attól kezdve csak a "közös nyelvet" használja? (Tudom, erőszakkal..) A közös nyelv leginkább arra jó, hogy az egész emberiséget egy nagy szürke masszává formálja, amin lehet uralkodni. Nincs egyediség, mindenki egyenlő (de persze vannak egyenlőbbek... ). Én a magam részéről örülök, hogy van saját nyelvünk, történelmünk, hagyományunk, mese- és mondavilágunk! Hogy vannak olyan viccek, amiket csak magyarul lehet elmondani és csak a magyarok értik.
Kicsit nekem az írásod olyan összeesküvés elméletűnek vagy pesszimista jellegűnek tűnik, de mindenképpen sarkos és szigorúan szubjektív. Mert ennyiből el lehet mondani épp az ellenkezőjét is, amit meg is lehet figyelni a mindennapi életben.
Egy szóval nem mondtam, hogy bárkire rá kellene erőltetni bármit is, egyszerűen nekem sokkal értelmesebbnek tűnik, logikusnak, egyszerűbbnek. Attól, hogy a bolygón élő összes ember netán egyetlen nyelven fejezné ki magát, még semmilyen csorbát nem szenvedne a közlés folyamata, lévén hogy ma is bárki, bármilyen nyelven el tud mondani a másiknak bármit. Ez nem az adott nyelvtől függ, hanem az adott ember intelligenciájától, tudásától. És akkor most fordítsuk meg amit írtál. Mitől szorulna vissza a gondolkodás? Nem értem. Azt sem értem, hogy mitől lenne szürke massza? Épp ellenkezőleg! Bárkivel bárhol a világon el lehetne beszélgetni bármiről, több évnyi nyelvtanulás vagy kézzel lábbal mutogatás nélkül is. Mi lenne ebben rossz? A nyelvnek ahhoz sincs semmi köze, hogy ki kin és milyen módon akar uralkodni, ezek mind mind nagyon rossz hasonlatok. Aki uralkodni akar a másikon az ma is megteszi, nyelvtől függetlenül. Sőt. A legtöbb probléma forrását én éppen a minél inkább egyediségre való törekvésben látom. Utálni kell mindenkit aki nem az én nyelvemen beszél, nem annak a csapatnak drukkol akinek én, nem azt a zenét, ételt, italt szereti amelyiket én, stb. stb. Éééééés, meg kell tőlük védnem magam! Nem is ismernek egy illetőt, de már előítélettel kezelik csak mert más, és teljesen mindegy hogy miben más. Mert az ember két dolgot nem tud elfogadni: azt ha valaki pont ugyanolyan mint ő, vagy ha más. És ezekből napi konfliktusok vannak, háborúk, egyebek. Nincs azzal baj ha van saját nyelvünk. A baj azzal van, ha levelezni kell egy ukrán, egy francia, vagy egy indiai eladóval, és ezt nem tehetjük meg se az én nyelvemen se az övén, mert egyik sem érti a másikat. Én még azt is elhiszem, hogy a magyar nyelv az szép. De kérdezz meg erről egy más nemzetiségű embert. Egy kanadai, meg egy belga (itt lakik 5 házzal mellettünk) egymástól térben és időben függetlenül is ugyanúgy írták le: mekegő nyelv, mint a kecske, mek mek. Melyik is a társalgásban leggyakrabban előforduló hangunk? Hát az e betű.
A kiúton vánszorogva
Nemrégiben ütött szeget a szemembe ötlő nézet: A magyar nyelvben van egy csomó felesleges, hasznos tudást kiszorító értelmetlen szabály - írja egy racionalista. Ly, amit úgyis j-nek ejtünk, személyneveknél a cz- csak c, y a végén i-helyett. Így aztán hogyan is érthetnék meg a világ népei egymást, amikor ilyen bonyolult, felesleges tudnivalókkal tömik az amúgy is túlterhelt fiatalok fejét? Éles szemű ember már régen kiszúrta, az "angol hülyék, hülye angolok" Shakespeare agyromboló írásmódjukkal fertőzték a világot, a franciák például a Louise-val pazarolták a tintát, meg hasonlók. Minek bonyolítani, amit nem kéne? Már az elején elkapatták magukat az emberek, nem elégedtek meg azzal anno Altamirában a falon fűcsomóval felfestett képnél, ahol két mamut megy valahová, minek kellett ezt tovább ragozni? Adják vissza az embereknek a 4 karó, egy nádtető közös épületeinket és a fűszoknya uniformitását és esténként mehet a táncika a tam-tam. Mona Lisa a tejbetök vigyorával, meg a mindenféle zeneszerzők is, nem tudták visszafogni magukat, maximum szin-kó-pa és jóvan?! Persze aztán a lélekemelő 1.5 taktusos diszkózene megvilágosodása is kihunyt! Már a falusi fiatal gyerek is eljutott a "müvészetnek" arra a fokára, aminél minek tovább menni, haszontalan időt tölteni? Új deszkakerítésre felmázolni a rombuszt, egy függőleges benne és négy rézsútos vonal kívül és kész az élet értelme! Én is büszkén mutogattam a haveroknak, ha első lettem... Még a magyar nyelv, amely ahogy ejtem, úgy írom szabályával úttörő a világban, még az is sallangokkal terhelt! Untig elég lenne egy vigyorgó és egy szomorú szmájli rajzlapon a háton cserélhető módon felrögzítve és beszélni se kéne, csak reggel felrakni a megfelelőt... Ott az a szép terv, mikor végre??? Közös nyelv, közös értékek és egységes irányítás? De akármennyire egyszerűsödik majd az élet, az ember már csak olyan, kivagyiságból saját liánnal lendülne reggel gyűjtögetni, bogarászni...Meg mindenkinek saját karó pockot gyűjteni télire...? Mindig lesznek, akiknek semmi se jó...Teljesen elment a kedvem... Illetve... Lejegyezte ouiao a bonyolult A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021
Milyen mobilon nézed? Nekem a Huawei Honoron jól működik, úgy ahogy a Redmi (3 és 8) telefonokon is.
Nem hiszem, hogy egyet zavar, maximum csak én hoztam fel. Persze élhetünk az őskorban is és maradhat minden így még 50 évig, de ugye a világ fejlődik... Ezért bátorkodtam szólni. De persze ha 50en lehurrogtok, hogy hülyeség, meg így működik.... akkor ugyebár sok lúd disznót győz.
Azt hiszem, éppen csak a lényege nem ment át az írásomnak...
Ha az embereknek, vagy egy nemzetnek van múltja, hagyománya, akkor van mihez visszanyúlnia, van mibe kapaszkodnia. Ha van gyökere, akkor nehezebb kitépni. Ha nincs saját nyelvünk, vagy feladtuk volna a történelem során, akkor ma törökül beszélgetnénk (vagy "osztrákul", esetleg "szovjetül"). Miért lenne ez baj? Mert akkor senkit sem érdekelne a 7 vezért története, hiszen az valaki másnak a mondája. Mátyás király egy ellenséges és gonosz (mert fekete...) sereg vezére volt, akit a dicsőséges szultánunk porig alázott. Ha egyáltalán bárki is emlékezne a nevére... És senki sem tudná mit jelent a "Polski vengri dve bratanki...", hiszen a Kárpát-medencei törökök és a Visztula menti oroszok mindig is ellenségeskedtek egymással. A nyelv elvesztése egy fontos lépés a hagyományok, az eredet elveszéséhez. Ha nincsenek hagyományaink, akkor nincs mihez ragaszkodnunk. Ha nincs mihez ragaszkodnunk, akkor bármit megtehetnek velünk és még csak észre sem vesszük, hiszen már nincs mire emlékeznünk. Ha az egyik szomszédod kanadai, a másik meg belga, akkor hármótok közül már csak 33% az, aki tudja mit ünneplünk március 15-én vagy október 23-án. A többségnek (aki a 66%) ezek csak olyan napok, amikor valamiért az állam munkaszüneti napot rendelt el. Ha majd jön egy liberális* kormány (NEM politika, csak szemléltetése a mondanivalómnak!) és az itt élő más nemzetiségűekre való tekintettel eltörli ezeket az ünnepeket (ahogyan a kommunizmus egy időben betiltotta március 15. megünneplését...), csak rövid időre lesz szükség, hogy a Magyarországon élők ne emlékezzenek arra, mit jelent az idegen elnyomás ellen fellázadni... A nyelv ápolása, megtartása "csak" egy eszköz a függetlenségünk megtartásához. De ahhoz elég hatékony. *liberális (szerintem) = Tiszteletben tartom mások egyediségét és "más"-ságát. Nem akarom megszabni, hogy ő mit csinál, amíg engem nem akadályoz a saját utamban. Példa: Olyan hangerőn hallgatom a zenémet, ami a szomszédot nem zavarja, talán észre sem veszi. *liberális (sokak eszerint alkalmazzák) = Tartsd tiszteletben az én egyediségemet és "más"-ságomat! Rád kényszerítem, hogy elfogadd, amit én csinálni akarok, és eszedbe se jusson, hogy bármiben is korlátozni próbálj. Példa: Úgy hallgatom a zenét, ahogy akarom, és nehogy szólni merjen a szomszédom, mert lecsapom!
Tudod, van egy ember, aki ennek az oldalnak a programozását kezeli, karban tartja. Sajnos neki van egyéb tennivalója is, pl. dolgozik, meg van magánélete. Így nem mindenre ér rá.
Amíg nem lesz egy főállású programozója az oldalnak, addig szerintem adhatunk ötleteket, de nem igazán várhatjuk el, hogy meg is valósuljanak. (A főállású programozót meg kellene fizetni, akkor meg fizetős lenne az oldal, sokan, pl. én is itt hagynánk, így erősen remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni!!!) Nekem pl. jobban tetszene, ha a monitorom teljes szélességében látszódna az oldal, vagy zöld helyett kék lenne. Én inkább örülök, hogy VAN ez az oldal! Még akkor is, ha lehetne ilyenebb-olyanabb...
Rá lehetne kényszeríteni bármelyik népet egy közös nyelv tanulására, és használatára? Ez eleve kivitelezhetetlen.
Idézet: Telepíted a Stylish kiegészítőt és készíts egyedi stílust az oldalhoz. Csak pár sor az egész:„Nekem pl. jobban tetszene, ha a monitorom teljes szélességében látszódna az oldal, vagy zöld helyett kék lenne.”
Idézet: „de ugye a világ fejlődik” Ezt már párszor direktben is az orrom alá dörgölték itt a fórumon, és még mindig nem értek egyet vele. Miért is? Kezdjük a nyelvészkedéssel, ha már eddig erről fojt a téma. A nyelvünkbe bekerült, beépült szleng, édi beszéd és egyéb vadhajtások (telcsizz, h a hogy helyett, eltorzított szavak) nem fejlődés. Inkább az igénytelenség megtestesülése. A jól és megbízhatóan működő dolgok elrontása fejlesztés címén, mert a piaci érdekek ezt kívánják, megint csak nem fejlődés. Hogy jelenleg több papírt használunk adminisztrációs célokra, mint a számítástechnikát megelőző korban, szintén csak ara jó, hogy bizonyos köröknek ebből vagyona legyen. Hogy egy egyszerű szolgáltatói szerződés, ami mindössze annyiból leírható, hogy ezért a szolgáltatásért ennyit fizetek, ha nem fizetek, nem kapok szolgáltatást, ha a szolgáltató nem szolgáltat, nem fizetek, 50 oldalas jogi fordulatokkal megtűzdelt az átlagember számára érthetetlen hablaty lett. Ez megint csak nem fejlődés, hanem annak a törekvésnek napi gyakorlattá történt kiteljesedése, hogy az emberek gondolkodás, elolvasás nélkül aláírjanak bármit, és így jól csőbe lehet őket húzni, meg lehet vezetni, ki lehet használni. Valaki írta itt egy hozzászólásban, hogy az embereket folyamatosan butítják, hogy könnyebben irányíthatóak legyenek. Teljesen egyet értek vele. Annyit tennék még hozzá, hogy ez nem csak az irányításról szól, hanem ezáltal működik a fogyasztói társadalom. Csak a félreinformálás és az agresszív, hazug reklámok pszichotrop hatására lehet értelmetlen, felesleges technikákat rásózni a vásárlókra. 5"-os full HD kijelzőjű telefon, 200-300 lóerős autók! Használhatatlan szemét. Ebben a méretben senkinek a szeme nem tud különbséget tenni a HD és a full HD között. Mint ahogy azt is bebizonyították már, hogy ha valaki elkezd nézni egy 8K-s TV-n egy filmet, és suttyomban apránként lecsökkentik a felbontást HD-re, nem veszi észre. Szerte a nagyvilágon az 1db német autópályán kívül 140Km/h a maximált sebesség. Ezen a tempón az állítólag 200 lóerős verda 60-80 lóerőnél többet nem ad le. Ergó: ezen dolgok nem fejlődés, hanem átverés kategóriába tartoznak. Ugyanez él a számítástechnikára is. Hogy egy egymagos, 2GHz-s processzorú számítógép, ami amúgy fizikailag hibátlan, nem bír megnyitni egy weboldalt a neten, számomra szivatásnak tűnik, és nem éltetem, mint fejlődést. A fejlődés az, ami előbbre viszi a világot, segíti az embereket, de nem úgy, hogy elöli a kreativitást, növeli a lustaságot, és csak bizonyos érdekköröknek hoz vagyonosodást. Hivatkozva lazsira, ez az én magánvéleményem. Lesz aki egyetért vele, lesz aki vitába száll, lesz aki nyomkodni fogja a negatívot. Én csak abban reménykedek, hogy olyanok is lesznek, akik elgondolkodnak rajta. A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021
Moderátor által szerkesztve
Teljesen egyetértek veled. Linkeltem egy viszonylag hosszú vídeót, de igen nagyon érdemes lenne legalább egyszer végignézni. Azt nem tudom, hogy ez liberalizmus-e, vagy nem, de ettől vagyunk magyarok. És igenis nyelvében él a nemzet. Ha nem így beszélnénk ahogy, akkor nem lennénk magyarok.
Annyira azért nem fejlődik, hogy az LY-t eltöröljék... FOLYT a téma.
Igazad van. Elírtam.
Ám ezzel meg is adtad a választ egy korábbi kérdezőnek, hogy mégis mi szükség van a ly-re. Fojt vagy folyt nem ugyan azt jelenti.
Samsung Galaxy Note 10+
Jól működik mobilon a fórum, ezzel nincs gond, minden funkciója ok. Csak kicsinyiteni és nagyitani kell, akkor meg jobbra balra görgetni. A linkek kicsik az tapizáshoz, egérhez vannak méretezve. A felhasználói élmény nem a legjobb, nem a legkényelmesebb mobilon. Ez egy régi oldal asztali gépekre készítve, nem reszponzív, fix szélességű, nem igazodik sem a mai nagy méretű és nagy felbontású monitorokhoz, sem a mobilokhoz, és a mobil a rosszabb eset. Szóval használható, csak mobilon lehetne kényelmesebb is. Persze az is tény, hogy egy meglévő, ekkora oldalon elég nagy meló ezt meglépni, hogy mobilbarát legyen.
Volt szerencsém sok oldal mobilos verzójához, nagy részük katasztrófa. Inkább ez és nagyítgatok, mint egy használhatatlan valami. Olyan érzésem van sokszor, hogy a feljesztők vagy ki sem próbálják, mit készítettek vagy "jó lesz ez nekik" felkiáltással befejezettnek tekintik a melót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |